Nakup starejšega DSLR - se splača?

DizzyReed

Shmoo
5. avg 2007
7.663
220
63
41
Ljubljana Moste
juretov.blog.siol.net
aja, se to - ce je nadebudna fotografinja, bo s slabsim fotoaparatom bolj napredovala. ker bo bolj pazila, bolj razmisljala in velikokrat prisiljena v improvizacijo. pri moji sesti je delovalo in ko ji danes dam moj fotic v roke, vem da bo prinesla par res dobrih fotk.

je pa tudi res, da je se celo vecji talent kot jaz.
redface-1.gif

SouthPark

Jas da nea vem?! Ka te je...
5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
Prehod iz recimo Sony-ja na neko drugo firmo kasneje verjetno ni preveč problematičen, mislim glede navajenosti uporabe? Ker če jo bo res potegnilo (želi si kasneje fotografirat tudi dogodke), bi tako ali tako kupila nekaj zmogljivejšega. Zdaj je še študentka in denarja za drago opremo ni, za študente pa večkrat pripravijo kake delavnice oz. tečaje fotografije in je verjetno dober čas za začetek.

DizzyReed

Shmoo
5. avg 2007
7.663
220
63
41
Ljubljana Moste
juretov.blog.siol.net
dejstvo je, da so pomembne lece oz. objektivi. ob pazljivi uporabi so ti lahko dejansko "vecni". in dobra leca na slabem bodyu je precej boljsa opcija, kot slaba leca na dobrem.
wink-1.gif

in menjave naceloma niso tako zelo poceni ...

oriolus

Fizikalc
12. avg 2009
3.787
15
38
124
Citat:
Uporabnik SouthPark pravi:
Prehod iz recimo Sony-ja na neko drugo firmo kasneje verjetno ni preveč problematičen, mislim glede navajenosti uporabe?
Glede navajanja na uporabo DSLR-ja res ni problema. In če bo 'menjala firmo' preden se ji nabere nekaj objektivov bo tudi manj problematično. Hudo je, ko bi rad 'menjal firmo', pa imaš za nekaj tisoč € objektivov, takrat so zadeve bolj stresne. Sicer je teh težav veliko manj, ali skoraj nič več, če prodajaš v tujino (ebay), pri nas je žal še vedno veliko predsodkov, podobno kakor za Pentax-a ki je sicer vrhunska znamka, aparati pa imajo vsi po vrsti kup 'bonbončkov', ki so amaterju včasih v veliko veselje. Eden je bil že omenjen - ročni objektivi. In kar nekajkrat me je že prijelo, da bi menjal sistem.

Sicer pa glede A200: soliden aparat, popolnoma primerljiv z ostalimi znamkami po kvaliteti tehnike in možnosti končnega izdelka - fotografije. Tudi nabor objektivov se je močno razširil, tako za amaterje (in napredne amaterje) ne manjka praktično ničesar več. Druga zgodba je profesionalna uporaba, tukaj seveda še vedno vodita Nikon in Canon.

baldrick

Fizikalc
27. mar 2012
951
24
28
No podobno dilemo sem imel sam, zato sem se odločil na koncu za Nikon. Ko sem enkrat pretehtal med objektivi zanesljivostjo in drugimi dejavniki mi ni bilo težko se odločit. Čeprav včasih me stisne ko vidim objektiv za Canona po ugodnejši ceni ko za nikona, vendar neglede, na vse se počasi sam vračam, tak ko večina fotografov nazaj na analogno zgodbo. Trenutna norost, ki me je prijela in mogoče me bo obdržala je pro vintage photography taka wild west fotografija, kjer slike razvijamo v temnici na steklo
wink-1.gif

DJ_Beat

Dacar
23. jul 2007
4.204
3
38
Kranj
rener.info
Vse to je ok, ampak je VELIKA razlika ali rabis aparat za svojo duso (kot pravis analogno ipd) ali ga potrebujes dnevno za biznis (reportazno fotografijo).
Sam tudi z veseljem 1x na leto vzamem v roke svojega 6x6 Lubitel II in poslikam en film, ali pa kaj drugega iz analogne zbirke. Za vsak dan pa pac to ne gre skozi (vec
smile-1.gif
).

@avtor, predlogov je bilo veliko, sedaj je pa na tebi oz. sestri, kaj in kako. Ampak ce bo zaplavala v profi vode (ima taksne ambicije) bi sam osebno raje posegel po Canon/Nikon taboru. Ce ji je pa to samo trenutno v veselje in bo slikala samo rozice in soncne zahode naj pa vzame nekaj, kar jih bo glede na ceno odgovarjalo
smile-1.gif

oriolus

Fizikalc
12. avg 2009
3.787
15
38
124
Citat:
Uporabnik baldrick pravi:...vendar neglede, na vse se počasi sam vračam, tak ko večina fotografov nazaj na analogno zgodbo. Trenutna norost, ki me je prijela in mogoče me bo obdržala je pro vintage photography taka wild west fotografija, kjer slike razvijamo v temnici na steklo
wink-1.gif
Če se ne motim imajo ljubitelji te tehnike pri nas celo svoj klub, ali pa sem pred leti znanca narobe razumel.
Je pa to res 'noro', čeprav v pozitivnem smislu.

Fusion

Fizikalc
1. okt 2007
13.448
3
38
canon 350 ima skoraj ne uporabno majhen lcd.
pa da ne bo razočarana, ker ne bo mogla filmčkov snemat:)

za učenje o zaslonki, globinski... pa so taki vstopni vredu. Problem so objektivi, ker pocen univerzalni ne nudijo tolk svobode, kot profi serija:(

SouthPark

5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
Evo da zaključim zgodbo: kupil sem ji 400D. Odločala se je med tem in Nikon D40x. Nikakor se ni mogla odločit med enim in drugim, pa se je za Canona odločila, ker ga je prodajal en v MB, drugi so bili vsi LJ, Gorenjska... Vraga če sta 'enaka', nekak je blo treba izbrat
grin1.gif

Nadgrajen je na 400plus, sedaj pa še kak pošten objektiv namesto kit objektiva, pa bo.

Se zahvaljuje(m) vsem, ki ste pomagali s nasveti!

Jordan

Fizikalc
5. jun 2009
2.839
-9
38
Ljubljana
Citat:
Evo da zaključim zgodbo: kupil sem ji 400D. Odločala se je med tem in Nikon D40x. Nikakor se ni mogla odločit med enim in drugim, pa se je za Canona odločila, ker ga je prodajal en v MB, drugi so bili vsi LJ, Gorenjska... Vraga če sta 'enaka', nekak je blo treba izbrat
grin1.gif

Nadgrajen je na 400plus, sedaj pa še kak pošten objektiv namesto kit objektiva, pa bo.

Se zahvaljuje(m) vsem, ki ste pomagali s nasveti!

Super samoo da bo delal, končna cena? če ni skrivnost?

SouthPark

5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
170€ s kit objektivom, dodatno baterijo in battery gripom. Pa 13000 posnetkov ima za sabo.

Od včeraj do danes je naredila 300 slik po celem MB, tak da zgleda ni bil stran vržen denar
wink-1.gif

SouthPark

5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
Po moje je ne bo minilo, je že od malih nog vedno vse rojstne dneve, poroke... s fotrovim poslikala. Pa nikoli kupila trotlkamero ker je rekla, da hoče met fotoaparat, kjer je vse ročno in ne igračo
grin1.gif

Drugače pa D40x tudi toliko stane, ne vem ali je folk brez denarja in samo da proda.

SoulMan

Majstr
9. sep 2007
3.264
152
63
Celje
Citat:
Drugače pa D40x tudi toliko stane, ne vem ali je folk brez denarja in samo da proda.

Je kr normalna cena. Jaz sem recimo cca. 4 leta nazaj prodal ta staro 40-ko s 18-55 in polarizatorjem za 250€, cene pa so se takrat sukale med recimo 200 in 300€.

Gox

1.200. registrirani uporabnik
24. sep 2007
1.979
71
48
44
www.citroenar.com
Sem našel tole staro temo
smile-1.gif

Do sedaj sem se zabaval z mojim Canonom SX20is ..prejšnji teden pa sem dobil idejo, da bi poskusil še opcijo DSLR-ja in ker za začetek nisem hotel porabit preveč denarja sem iskal po bolhi.

Kupil Olympusa E-410, dva objektiva (14-42 in 40-150), torbo, daljinc in 4GB CF kartico v kompletu za 140€. Po števcu v fotoaparatu ima narejenih 7000 slik, 1900 proženj fleša -..narejen pa naj bi bil konec 2007, če sem prav razbral šifro. (uporabljan za slikanje tatoojev v studiu)

Zaenkrat zelo zadovoljen, baterija zgleda še vedno ok, po več kot 400 fotografijah še vedno ni prazna.
Čisto drugačno fotografiranje, kot z digitalcem
smile-1.gif

Zanima me kako je z objektivi, kot sem prebral v knjigici ima Olympus 4/3 objektive, torej pri nakupu iščem to?

Rad bi nabavil še kakšen "večji" zoom objektiv, do katere cifre so še priporočljivi, da se da kolikor toliko dobro slikat še "z roke" ? Brez stativa.

Stativ sicer imam, ta velik trinožni, samo ga ne nosim vedno s seboj.

Kakšen dan nazaj sem se ukvarjal z nastavitvami pri slikanju lune ... zanimivo
smile-1.gif

2028800-moon2.jpg

Priponke

• 2028800-moon2.jpg
    2028800-moon2.jpg
    24 KB · Ogledi: 68