Nakup starejšega DSLR - se splača?

ynos

Vremenko
18. jul 2007
24.409
3.801
113
davorinm.wordpress.com
Kul
smile-1.gif

Pazte to ceno.
hysterical-1.gif

http://www.bolha.com/fotografi...clct=1359548126

hinko

Pripravnik
22. jan 2013
222
0
16
Sam večinoma kupujem starejšo opremo v Avstriji, od DSLR, do objektivov. Včasih naletiš na dober primerek, ki je skoraj nov (beri garancija). Na ta način sem prihranil že dosti Efrotof, oprema pa deluje tako kot mora. Poleg tega pa v specializiranih trgovinah dobiš še podatek kako je dejansko določena oprema ohranjena.

hinko

Pripravnik
22. jan 2013
222
0
16
Citat:
Uporabnik SouthPark pravi:
Kje pa? Za eno trgovino vem v centru Graza edino, so mi prastaro Minolto in Zenita tam popravljali.

http://www.digitalcameragraz.at/

Imajo dve trgovini, v razdelku Online shop/Second Hand pa najdeš rabljeno opremo. Malo pogledaš, rezerviraš kar se ti zdi zanimivo in se dogovoriš za obisk in preizkus. Če ti artikli ugajajo jih kupiš. Včasih je dobra kupčija.

Nazadnje urejeno:

hinko

Pripravnik
22. jan 2013
222
0
16
Kot sem napisal, včasih je dobra kupčija. Se je pa potrebno zanimat, če je določen artikel še na zalogi in se dogovorit za ogled. Včasih gre kaj za med in potem sledi razočaranje ko si v trgovini, na strani pa tudi ne osvežujejo redno kaj se je prodalo. Če nameravaš kupit malo več se vsekakor splača. Že zaradi goriva in malenkosti pa prav gotovo ne.

baldrick

Fizikalc
27. mar 2012
951
24
28
A ti to resno Pentax, ka vem probal sem vse. Pentx mi ne sede ergonomsko, Canon ma porazne jpege. Nikon ma kompromis med obema. sony nex je pa zmaga nad vsemi ze zarad oblike in velikosti ter prilagodljivosti z objektivi. Drugač sem pristaš nikona zaradi kontrasta in dobrih jpegov.

Zgaga

Guru
25. jul 2007
10.555
4.480
113
49
Na sončni strani ALP
Jst to resno Pentax, zakaj ne? Sam imam še vedno K100d, nekaj AF objektivov in nekaj manualcev. K10 pa je zaščiten proti vlagi in prahu. Za učenje je več kot dovolj. Za grajenje nadaljnjega sistema pa ima tudi dovolj možnosti. Odvisno v katero smer bo "potegnilo" avtorjevi sestri. Ko "preraste" k10, to bo čez nekaj let, pa lahko presedla na kakšen novejši model. Men se lušta K5IIs.

Sicer pa, stvar osebnih perferenc. Nekateri prisegajo edino na Nikon, drugi na Kanon, jst izhajam iz anlogne Minolte Dynax 7 in sem potem po prevzemu pogledoval proti prvim dSLR Sony mašinam, zavil sem pa k pentaxu...

Avtorju, je za razmislit. Test na dpreview:

http://www.dpreview.com/reviews/pentaxk10d

Drago

gps navigator
20. jul 2007
2.833
10
38
Stara Bučka
Omenjeni Pentax je sigurno vreden svojega denarja. Sam imam prav tako K100D, ki ima že preko 80k posnetkov, pa še vedno dela kot prvi dan. Petaxovci fotkajo, pristaši C/N se pa kregajo, kdo ima daljšega.

Edit: Nekdo zgoraj omenja ergonomijo. Enkrat letno ga štiri dni, po osem ur na dan nosim v roki, pa mi še ni odpadla.

Nazadnje urejeno:

Carlito149

Pripravnik
18. apr 2008
978
0
16
Sam imam Pentaxa ze od K10 (potem K20 in sedaj K5). Ima pa K20 obcutno boljsi ISO, od K10. So pa vsi vstopni bodyi zelo podobno med seboj. Obcutno razliko naredi dober objektiv.
Prednost Pentaxa pred ostalimi je zatesnjeno ohisje in stabilizacija v bodyu, ki pride zelo prav.
Zelo rad pa uporabljm manualce, ki so zelo poceni in dobri (ce te ne moti MF).

DizzyReed

Shmoo
5. avg 2007
7.663
220
63
41
Ljubljana Moste
juretov.blog.siol.net
res je, da se splaca pogledat tudi po ostalih taborih, ne samo Nikon/Canon, ampak spet se lahko hitro ustavi pri naboru dobrih objektivov. za osnovno, pa tudi napredno uporabo je dober prav vsak tabor, ampak pravi SouthPark, da sestro zelo zanima fotografija, in ce ima vsaj malo talenta oz. veliko volje in potrpljenja, se lahko hitro zgodi, da zaide v profi vode. kjer pa korak drzita zal le Canon in Nikon.

sam sem na Nikonu zdaj leto in pol. prej sem bil na Canonu - imel sem star sluzben fotic, starejse lece (razen ene nove) in vse je delalo brezhibno. da bi bile barve sprane zaradi starosti, c'mon, to ni res. je pa res, da so lahko kaksne s starostjo povezane napake, ki pa se odrazajo drugje in samega delovanja ne motijo. ce pa, pa tako ali tako to zelo hitro opazis.