Nakup starejše hiše

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.461
2.453
113
Citat:
Uporabnik elo pravi:
Citat:
Uporabnik AvtoFun pravi:
Skratka po domače, bolj se splača kupiti novogradnjo v katero imaš vlogled? 3/4 faza? Cene so relativno ugodne, imaš NOVO hišo in ne našminkane hiše (ne bom vlačil vzporednic z ženskami) ter si zadevo dokončaš po svojih željah?

ne nujno...

meni se je cenovno izplačalo... do trenutka, ko sem moral izplačati bivšo ženo...
smile-1.gif

Bogi
evil.gif

Jabe

Guru
1. okt 2007
14.497
7.011
113
Citat:
Uporabnik AvtoFun pravi:
Citat:
Uporabnik Jabe pravi:
Sem približno zadela?

Odkrito? Sploh ne, mimo si vsekala kot v eni debati o pralnih strojih
hysterical-1.gif

A v uni ko "tipi" razpravljate kako je važna zgolj količina programov.
kva pa ti vidiš pri novogradnji v 3gf, po moznosti podaljšani s fasado, da se ja vidi se manj?

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.461
2.453
113
Glej, mej staro štiri-ekasto jugoslovansko bajto če ti ustreza, ti nihče ne brani
smile-1.gif

igi

Guru
13. okt 2007
5.642
1.226
113
Celje
Citat:
Uporabnik AvtoFun pravi:
Citat:
Uporabnik ginek pravi:
Citat:
Uporabnik AvtoFun pravi:
Skratka po domače, bolj se splača kupiti novogradnjo v katero imaš vlogled? 3/4 faza? Cene so relativno ugodne, imaš NOVO hišo in ne našminkane hiše (ne bom vlačil vzporednic z ženskami) ter si zadevo dokončaš po svojih željah?

Bom začel verjet, da si ti vmešan v gradbinske posle. Cene so res ugodne in marža 50% je super normalna zadeva (iz druge debate). Novogradnje so definitivne precenjene, ker greste pohlepni gradbinci za maksimizacijo dobička vedno po liniji najmanjših stroškov, najcenejših materialov.

Malo si zamešal stvari... poglej malo nepremicnine.net in bos videl koliko taksnih his v 3/4 gf se prodaja za dober denar. Ali banke ali firme, pač hočejo se znebiti... ausverkauf
wink-1.gif

Ne vem no... Sam malce bolj intenzivno spremljam zadeve zadnje mesece, pa da bi neke razprodaje videl kar ne... In ob predpostavki kaj vse vidim na terenu, bi najraje iz nule delal, pa da sem pri VSAKI stvari zraven
smile-1.gif

Jabe

Guru
1. okt 2007
14.497
7.011
113
Saj jih najdeš, samo to so take, kjer je bila njihova največja vrednost, ko je bil material se na paletah. Delo všteto...

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.117
6.943
113
pri taščici
Velikokrat za dober denar s skritimi pastmi.
Ali pa celo niso skrite samo iscejo kupca ki je ne bo opazil.
Parcela siroka 10m in podobne zgodbe....miren potocek ob hiši (ki vsako jesen zalije celo klet...)

Daj kak link do dobrega oglasa. Pa upamo da se oglasi kak lokalc da pokomentira tudi okolico.

Nazadnje urejeno:

dentex

Guru
20. sep 2007
2.761
652
113
Če je bajta statično OK in ti lokacija odgovarja, se jo komot lotiš. Ni noben bavbav.
Povprašaš malo pri kakšnem forumašu a ne Vincent pa ti pove in pomaga z nasveti, pokličeš Hanzija spiješ en pir pol pa veliko dela. Lahko prideš k meni pogledat.
Bajta v osnovi po papirjih začetek 55 podrli še bivši lastniki leta 66 in začeli os plošče navzgor. Dozidana in finiširana leta 77. Stropovi lege in monta. Jeba če ni zračeno.
Ko se lotiš jo boš verjetno kot jaz. Sesul nametal not denarja za vsaj 1/4 vrednosti vložka. Z obilico svojega dela, ki ni vračunan. Začetek adaptacije November lani. Vselitev konec tega meseca. Pa bi bili že prej not sam so mi majstri mal za=bal. Vodovodar zamudil z finalizacijo. Pri montaži kuhinje spregledali dovodni kabel. Jbg se zgodi.

Hanzi na pir lohk vseen prideš

Roberto

Majstr
19. jul 2007
12.057
154
63
Doma
Na polovici bajte imam lesene strope. Leta 1975 je bila narejena predhodna fasada, zračnikov ni... V zadnjih nekja letih sem obnovil vse lesene strope... Odprl bodisi od zgoraj (pod) ali spodaj (strop). Nosilni tramovi so bili v solidnem stanju, bolj je bil problem črv kot pa gniloba... Ker sem želel obdržati lesene strope je bila zadeva sanirana/ojačana tako, da je vsak nosilni tram dobil železni profil, privijačen na tram in vpet v steno (tako kot lesen). S tem je prevzel breme teže. Nato se je saniral poden s slepim podnom in pohodno talno oblogo, v kuhinji z pločevinastim koritom in 10cm betona z armaturo v njem. Strop se je oblekel v mavčne plošče...

Valhalla

Guru
17. dec 2007
4.680
1.312
113
ksz

Od kar sem živ, živim v hišah letnik med '67 - '72 recimo, sedaj v prizidku letnik '00. Veliko sem premišljeval o tem, da bi lahko kakšen takšen objekt podedoval in ga obnavljal, pa mi je k sreči in oče in tast rekel isto - če boš gradil na novo, boš dal ravno toliko, kot sem dal jaz za vse obnove. Še najmanj je to, da so takratni tlorisi pač fail. Mogoče nove generacije na to gledamo drugače in bojo generacije za nami isto rekle za naše novogradnje. V teh objektih so:
- temelji kaj?
- Hidroizolacija in drenaža kaj?
- Vertikalne protipotresne vezi kaj?
- Elektrovodi in vodovodi kaj?
- Okna in vrata kaj?
- Fasada in izolacija kaj?
- Kurilnica je cel WTF kaj?
- In tako dalje kaj?!

Danes narejena hiša na dolgi rok ne prinaša stalnih obnavljan, kot je bilo to v teh letih, ko še centralnih kurilnic niso poznali.

Moje mnenje je tako, da se hiše do 50 let stare ne izplača kupiti, ker je nekje na pol poti do dobre izdelave, če sploh in je kot taka predraga. Nad 50 let stara hiša je pa mogoče dober nakup zaradi parcele, priključkov in da zadevo lepo porušiš in narediš po načrtih tako kot je treba. Da sploh ne pridemo do neskladnosti gradnje, pravokotne gradnje, saj vse stoji, samo je vse skupaj en čungalunga, pa še dvogospodinjski grad za povrhu, kjer dodatne otroške sobe ne najdeš.

2CV

Pripravnik
16. avg 2012
505
12
18
Citat:
Uporabnik AvtoFun pravi:
To bi še dodal... nakup teh starih kočur jaz bolj vidim/razumem v tej smeri.... da to kupi nekdo ki ravno toliko našpara in da lahko gre na svoje, potem pa to počasi po etapah/zmožnostih flika? Suma sumarum na koncu ko potegneš matematiko + gnjavaža vsem znancem + kontra usluge ki jih boš moral vrniti, imaš negativno bilanco. In še vedno nimaš tega kaj si želel + tega imaš staro bajto bilo kak obrneš? Sem približno zadel?

100%
467716-post_slo.gif

alkoholik

RudolF
23. jul 2007
16.624
3.079
113
v lokalni ostariji
telex pozablja, da je staro bajto treba porušit, pospravit ruševine... rušenje pa ni zastonj! dejansko najbolje je kupit parcelo komunalno opremljeno pa gas. turdi pri stari bajti te lahko čaka nov vodovod, nova elektrika (SOGLASJA!!!) nova kanalizacija pa še zravn maš staro greznco za podret
smile-1.gif
ampak on bo spet nekaj po svoje talumbal.

plus je kvečjem nakup velike stare hiše, rušenje in gradnja manjše (ker potem komunalca ne plačaš...).

aja pa stare bajte imajo pesek med tramovi tudi...

sgh

Fizikalc
19. feb 2014
2.644
0
36
Če se lotiš hiše ne smeš imet dve leve roke in predvsem ne smeš bit v glavi lev !

Moraš bit taprav kmečki dec,ki se loti vseh stvari !

Treba je nares sodobno dobro izolirano hišo,da nimaš veliko stroškov v naprej.

Torej ne smeš obstati na stari gradnji kot nekateri pacienti z levimi ideali!

ps.mal sarkazma,ampak je vse res!

alkoholik

RudolF
23. jul 2007
16.624
3.079
113
v lokalni ostariji
zakaj bi moral delat sam? za hišo POTREBUJEŠ samo dovolj€€€!!!! to bi moralo biti vsem kapitalistom jasno:) nekateri delajo sami potem so pa zmazki ali pa mojstri popravljajo za njimi... seveda so najbolj pametni...

aja kar se tiče novogradnje. hiša stara 2 leti, treba narediti ponovno hidroizolacijo. ker je bila prvotno slabo izvedena! a to je pa ok?

lp

metod

telex

Fizikalc
24. dec 2007
5.832
47
48
Citat:
Uporabnik alkoholik pravi:
telex pozablja, da je staro bajto treba porušit, pospravit ruševine... rušenje pa ni zastonj! dejansko najbolje je kupit parcelo komunalno opremljeno pa gas. turdi pri stari bajti te lahko čaka nov vodovod, nova elektrika (SOGLASJA!!!) nova kanalizacija pa še zravn maš staro greznco za podret
smile-1.gif
ampak on bo spet nekaj po svoje talumbal.

plus je kvečjem nakup velike stare hiše, rušenje in gradnja manjše (ker potem komunalca ne plačaš...).

aja pa stare bajte imajo pesek med tramovi tudi...
Spet mešaš hruške in jabolka. Govora je bilo o stari hiši in novi parceli (kosu zemlje, na katerem je možna gradnja). Če pa je na razpolago komunalno opremljena parcela in stara podrtija za približno enako ceno pa najverjetneje niti komunistek ni tako neumen, da bi kupil staro podrtijo.

PS- le zakaj bi podiral staro greznico? Če boš delal biološko čistilno napravo ali se priklopil na mestno kanalizacijo jo pač uporabiš za rezervoar deževnice. Boš imel na vrtu vedno zeleno, manj boš plačal za vodo...
evil.gif

Valhalla

Guru
17. dec 2007
4.680
1.312
113
Pri novogradnji je nekdo zahebal, pri starogradnji je pa pač ni
grin1.gif
verjetno prej omenjena gradnja do 3gf za nadaljno prodajo. BTW do faze do katere lahko sam največ narediš in največ privarčuješ, pa še dobro, da ne rečem, odlično narediš.

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.461
2.453
113
Citat:
Uporabnik Hanzi pravi:

Daj kak link do dobrega oglasa. Pa upamo da se oglasi kak lokalc da pokomentira tudi okolico.

Hanzi, niti slučajno da bi kaj tukaj gor lepil saj pa vidiš da me je nekdo že označil za gradbenika, da delam reklamo za novogradnje
hysterical-1.gif
Sem pa gledal jaz te nove hiše na stajerskem, okolica MB in je tega kar nekaj. Priznam da ne vem v kakšnem stanju ampak vse najbrž ni gnilo ali...?

lanos

Majstr
4. feb 2011
6.654
450
83
samo dovolj €€€???
hysterical-1.gif
Ja , dobro si napisal. Ampak o tem se pogovarjate. Če ne bi bil problem denar in bi bilo dovolj €, verjetno tud spraševal ne bi , kaj se splača in kaj ne.
Vidim pa, da eni mečejo vse v isti koš. Hiša stara 30 let in je že za ene za podret. Bedarije. Ne vem, kolk ima pol hiša življenkso dobo?? Bi moral vsak 2 v življenju pol naredit.
V mojih koncih je en kup hiš, narejenih v 70ih letih, pa ni niti ena za podreti (stare 40+) Res da niso "moderne"... kaj že pomeni moderne??? A to so tiste bajte, ko jih lepite po forumih, pa zraven dopisujete, da bolj grde ne morejo biti.
Pa niti ena nima lesenih stropov, tal..... "slamnate strehe" itd. Kot sem že napisal, če vse to še obstaja, obstaja zato, ker je lastnik izreco tako hotel, ali je pa hiša stara veliko veliko več.
V Hišah zgrajenih od 70 leta naprej, (seveda, če je bilo grajeno vredu-šalabajzerske gradnje ne omenjam) je problem odvodi. Svinčene cevo je treba čim več zamenjati s plastiko. Pač takrat ni bilo plastike. Vodovodne cevi so verjetno obložene že s kamnom, centralne zastarele in potrošne... streha za prekriti, fasade z izolacijo, okna , vrata.... in to je v osnovi skoraj vse.
Če ste delali hišo pred 5 leti, danes ni problem reči, da je ta hiša narejena z nemodernimi materiali. Ahh, dejte nooo
Po tej razlagi, bi moral podreti 3/4 Slovenije.

alkoholik

RudolF
23. jul 2007
16.624
3.079
113
v lokalni ostariji
najprej telex res si en bizgec. takoj ko dobiš kontra argumente začenjaš z izvijanjem, mutenjem...

trdil si da je najboljši nakup stara hiša (za rušenje) ko smo ti dokazali da to ni res, začanjaš iskat luknje da je mera polna privlečeš komuniste. bedak.

stare greznice so ponavadi 2-3 prekatne po možnosti porozne do konca... najcenejša zadeva je zasutje... pa postavitev novega zbiralnika... ali pa izdelava vrtine.
valhalla bila je gradnja za trg... pač standard... delal "renomiran" gradbenik

alkoholik

RudolF
23. jul 2007
16.624
3.079
113
v lokalni ostariji
lanos ja samo dovolj € potrbuješ. dovolj, da si lahko privoščiš gradnjo ali nakup že zgrajene. ideje o samogradnji se največkrat izkažejo za utopične...oziroma te na koncu pride veliko dražje kot če daš delat firmi (s.p.-ju).

leseni stropovi se ne uporabljajo že mnogo let. so pa bili po vojni do tam nekje 60. let še prisotni potem je bila monta ali pa že AB plošča. seveda rušenje 30 let stare hiše niti ni smotrno ker po večini hiša še služi svojemu namenu popolnoma. če pa je bila zanemarjena zadnjih 20 let pa je včasih res najbolj podret.

seveda je tudi pojem "obnova" raztegljiv kot "nedolžnost politika"... eni si pod obnovo predstavljajo samo menjavo kopalnice/kuhinje, pobrušen parket pa pomalane stene. drugi pa olupljene stene do cegla, novi ometi, nove instalacije...

vsak po svoje. a ne živite v utopičnem svetu, da boste vse naredl za mal dnarja. ker ne boste...

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.117
6.943
113
pri taščici
Citat:
Uporabnik Valhalla pravi:
Danes narejena hiša na dolgi rok ne prinaša stalnih obnavljan, kot je bilo to v teh letih, ko še centralnih kurilnic niso poznali.

bomo vprašali tvoje otroke in vnuke čez desetletja (, če sedaj živijo v tvoji novi hiši) , če bodo res brez updejta živeli naslednjih 50 let.
Tudi danes se da živeti v 50 let stari hiši v originalnem stanju.
Kakšno pa je udobje v primerjavi s sodobno hišo je pa drugo vprašanje.
In sem prepričan da bom lahko isto napisal čez pet let za tvojo hišo.

Se motim?