Nakup sončnih očal (ray ban) preko spleta

motovilec

Zelenc'
14. maj 2013
2
0
1
Hoi!
Preko spleta bi si rad kupil sončna očala, pa me skrbi, da bi naletel na stran s "fejk" izdelki ali pa kakšno drugo nevšečnostjo.
Očala so bila že "sprobana" pri optiku, zabeležil sem vse podatke, le kupit bi jih blo še treba, kar pa je pr optiku mal drago (169 eur).
Na netu sem našel par strani, pa me zanima, če je kdo že naročal preko katerih. Očala bi rad podaril za rojstni dan (okrogli :D), pa bi zelo čudno izpadlo, če bi nekomu dal ponaredek, zato prosim za pomoč.
Strani, po katerih sem brskal:
http://www.edel-optics.si/
www.otticanet.com
http://www.rb-sunglasses.com/

Najlepša hvala za pomoč, LP!

motovilec

Zelenc'
14. maj 2013
2
0
1
Ga nisem še nikoli uporabljal, tako, da nimam prakse z njim.
Od zgornjih strani ima edel-optics najcenejša očala ki jih iščem (za 88eur, poštnine pa piše da ni), mislite, da bi prek ebay-a bilo še ceneje?
Hvala za odgovor.

Jodlarcek

Fizikalc
16. avg 2007
3.304
18
38
MB
Jaz sem svoje RayBanke kupil TUKAJ in se bil zelo zadovoljen. Enkrat sem nekaj reklamiral in so reklamacijo nemudo rešili

Zgaga

Guru
25. jul 2007
10.569
4.490
113
49
Na sončni strani ALP
Sem kupil RayBan s polarizacijskimi stekli od kitajca preko eBaya. Za 1 euro + 9,90 eurov za PTT
Zapakirano v original RB škatlo, ledrast etui, RB krpica, vsi certifikati, navodila tudi v SLO jeziku.

Sem testiral stekla pri optiku in zagotavljajo 100% UV zaščito. Odličen nakup.
Za "original" preko uradnih dilerjev bi plačal 150-200€.

escada66

Fizikalc
5. sep 2007
1.113
32
48
Link
smile-1.gif

Jodlarcek

Fizikalc
16. avg 2007
3.304
18
38
MB
Citat:
Uporabnik Zgaga pravi:
Sem kupil RayBan s polarizacijskimi stekli od kitajca preko eBaya. Za 1 euro + 9,90 eurov za PTT
Zapakirano v original RB škatlo, ledrast etui, RB krpica, vsi certifikati, navodila tudi v SLO jeziku.
Ampak to še vedno ni garancija, da si kupil pravi RayBan.
ne-ne-1.gif

dufus

Fizikalc
13. okt 2007
1.927
60
48
otticanet. niso zastonj (se vedno cenejsi, kot pri nas), so pa ziher original.
ce se ti gre samo za zascito potem je fake ok izbira, ce pa cenis se kvaliteto stekel in okvirja pa vsak kitajc pogori. sem imel dvoje kitajske in imam par originalov, pa ni primerjave.

DMX

Fizikalc
20. avg 2007
2.328
15
38
Jaz sem jih za mojo boljšo polovico naročil točno te tukaj ---> DESIGNER SEVEN

Cena s poštnino v SLO je bila 164€ (mislim, da sem jih dobil v roku 4ih dni od oddaje naročila), pri nas pa stanejo 219€

PS: na otticanet.com stanejo ista očala 162€ (če je tukaj noter že poštnina pa ne vem)

prijam

Fizikalc
2. sep 2007
1.821
4
38
Je trenutno aktualna kakšna stran za RB, bi rabil naročit en model (Ebay sem že preletel in ni za ta model nič pametnega).

JosipBroz

Fizikalc
10. sep 2007
1.324
0
36
Je kdo že naročeval sončna očala z dioptrijo? Pri nas hočejo za vsako steklo z dioptrijo dodatek 60,00 EUR, torej 120,00 EUR za ena očala.
To se mi zdi oderuško. Koliko takšen dodatek zaračunajo v tujini?
Je tukaj tudi kakšen optik? Baje, da je nabavna cena stekel za očala smešno nizka in da optiki cepajo marže več kot 300%. A to drži?