Nakup sigme 70-200

unta

Pripravnik
6. sep 2007
121
0
16
hi

prišel je čas ko sem se tudi jaz odločil za nakup tega objektiva, za vse ki bi mi takoj svetovali, naj vzamem original torej nikonovega, lahko povem da vem da je boljši, vendar mi finance to omejujejo
smile-1.gif

zdaj pa sem malo gledal in naletel, na 2 različna primerka tega objektiva drugi , zdaj pa ne vem kaka je razlika med njima, če se ne motim, naj bi bil sigma HSM II novejši, vendar nisem 100 %, niti keri je boljši zato se obračam na vas

druga stvar pa je ker so sigme znane po tem da jih moraš več sprobat ob nakupu, me zanima na kaj naj najbolj pazim pri sprobavanju, jaz nimam toliko izkušenj nekateri od vas pa jih imate veliko, za to mi malo pomagajte
grin1.gif

imam pa fotoaparat nikon d40x

aja kak je že z garancijo pri objektivih, imajo svetovno garancijo ali ne, kar bi pomenilo če kupim objektiv v avstriji, ga lahko dam pri nam na servis ? sem malo pozabo že to
grin1.gif

l.p.

Nazadnje urejeno:

Chief_Wiggum

Fizikalc
24. jul 2007
1.064
3
38
Sigma ima vgrajen motor za ostrenje, Tamron pa naj bi bil optično boljši. Sigma je dejansko kar precej mehka pri 200mm in f2.8 ampak pri f3.5 je že ostra.

DizzyReed

Shmoo
5. avg 2007
7.663
220
63
41
Ljubljana Moste
juretov.blog.siol.net
evo, bom napisal kar en članek, če dovolite.

torej, kot verjetno veste, sem imel s Sigmo 70 - 200 precej "sreče". ko sem jo kupoval (Beseničar), sem bil pozoren le na front/back fokus - napaka. to se popravi. kar se ne popravi, je steklo v njej. oz. fizična zgradba. in moja, je bila popolnoma v qurcu.

skratka, od 150 mm naprej je bila nekje do blende 5,6; 6,3; popolnoma neuporabna. poskusil sem srečo in jo po pol leta reklamiral ... uspešno, dobil pa sem novejšo verzijo, se pravi HSM II. ta je okej. sicer mehka na 200 mm na 2,8 ampak že sprejemljivo ostra na 3,2, 3,5, popolna ostrina na f/4. zmaga.

vmes sem taval, iskal kaj narediti, nisem vedel kaj, financ ni bilo, sprobal sem Tamrona. v dnevni svetlobi - odličen nakup, a v slabih pogojih se pošteno lovi. že tak je precej počasnejši, v slabih pogojih postane še počasnejši. oster je, tega mu ni oporekat, ampak glede na to, da je full lažji od Sigme, zna biti, da so leče plastične, dočim so mi zastopniki sigme zagotovili, da so tu steklene.

skratka - Sigma je za sprobat, sam imam dobro kopijo in sem z njo zelo zadovoljen. sem probaval tudi Canonovo verzijo, in edina stvar, katera me še matra, je vodotesnost. ostalo pa sta Sigma in Canon tam tam.

žal pa tega ne morem reči za Nikkor objektive - ti so daleč spredaj, kar se optike tiče ... in ko bo Sigma tako dobra, bo tudi Canon povožen.

sicer jutri odhajam v tujino, bom pa malo spremljal debato tule, pa če bom le lahko, z veseljem pomagam, glede na to, da sem iz Sigem naredil skoraj doktorat.
grin1.gif

unta

Pripravnik
6. sep 2007
121
0
16
jaz saj nekako sem se vedno bolj nagibal na sigmo kot pa na tamrona, sedaj pa razmišljam da jo bom verjetno tukaj v sloveniji vzel

kostevc

muhar
24. jul 2007
1.364
2
38
Kostel
kostevc.blogspot.com

Živjo,

ti na PM javim malo bolj ugodno ceno za Sigmo, samo da dobim ponudbo. Če bo vse po planih bi morala biti bolj ugodna, kot tiste na linkih, ki si jih dal + lahko boš pred nakupom preizkusil.

lp, kostevc