Nakup rabljenega vozila

mtl

Majstr
19. jul 2007
10.577
336
83
Kras
www.mtl.si
Torej, ko sem sam kupoval, vem da sem prevozil celo Slovenijo in končno našel približno dobro krntijo.
Sedaj pa nekaj prodajam in ti tipi stalno bluzijo ja to je pa predaleč, nimam vinjete
rolleyes-1.gif
, se ne bom vozil tja. Ja, fu... it, pol pa kupi krntijo iz sosednje vasi in je.

A sem jaz prf... ali so drugi.

PS: Pa brez zamere, večina takih je iz one strani Trojan (gledano iz LJ, da ne bo pomote
grin1.gif
.

brgo

Fizikalc
14. avg 2007
5.783
0
36
Milky way
Jaz grem staro za novo ali pa prodam komu, ki ga poznam ali on pozna koga. Se splača spušit nekaj denarja, da si prihraniš živce. Prek oglasa nikdar več. Nazadnje sem nexio zapeljal naravnost na odpad, ker so me razni cigani in južnjaki spravili ob živce.

Aja pa rabljenih avtov tudi ne kupujem. Preveč stane.
evil.gif

creep

Fizikalc
19. jul 2007
1.306
50
48
42
www.lampret.net
Kar se tiče rabljenih avtov pri nas, vsi oglašujejo "kot novo, brez prask, ipd...". Potem pa greš avto pogledat in je povsem zanemarjen.

Se je zgodilo, da je bila notranjost enega vozila taka, da sem se resno spraševal, ali naj se sploh vsedem vanj. V oglasu pa "odlično ohranjen, kot nov". In to ne govorim o preprodajalcih, tisti vsaj avto očistijo in spolirajo.

Druga stvar so računi od servisov (oz. manjko le-teh). Vsaj račune od potrošnega materiala bi lahko shranili, če že sami delajo servise. Pa marsikdo pri relativno novem (2-3 leta) avtu niti tega nima. Kaj čem potem šlogarko klicat, če je z avtom vse u redu in je bil redno servisiran?

Neverjetno tudi, koliko ljudi se vozi z gumami napačnih dimenzij oz. napol slick gumami. Pa očitno nobenga ne gane, še prodajajo takega.

In seveda ko prodajalcu razložiš, da te bo glavni servis prišel xxx€, gume xxx€, kemično čiščenje in poliranje xxx€, popravilo kake manjše hibe xxx€ in če lahko vsaj malo spusti (prenapihnjeno) ceno, te gleda ko da si zabit.

Steve

Guru
13. avg 2007
9.963
1.845
113
ja kaj misliš zakaj je v oglasu vedno kot novo, super ohranjeno ipd??? zato, ker ko slovenci gremo kupovat rabljeno stvar, mora bit ko nova, za 1/4 cene. probaj prodajat kaj in omeni da ima 2 praske. Odziv VSEH ki kličejo bo: ja...ummm....eeee.....bom še poklical jutri
smirk-1.gif

kar pa se tiče da je predaleč, se najdejo taki tudi na tej strani trojan. Ampak če jaz v mb nekaj prodajam in me kliče nekdo iz lj, bo čisto čisto čisto vedno enako vprašanje (očitno si ti mtl velika izjema): a tkoooo deleč
stupid-1.gif
a pridte kwa u lublan u kratkm?
ja sto posto, cilj vsakega štajerca je vsak 1x tedensko romanje v ljubljano
confused-1.gif

Samojed

el. zaščita
Osebje foruma
19. sep 2007
2.157
55
48
Osrednja Slovenija
No, kakor vzameš. Enega sem recimo šel gledat in ga kupil v Krškem. Tip me ni nat...il. Sem pa šel s kolegom za brez veze v Celje. Jasno da je rabljen avto, vendar vsak proba, mogoče bo pa našel bedaka ki pojma nima. Po telefonu vse kul - avto rabljen, nikoli razbit, vse dela, cena normalna itd in se zmenimo za ogled. Po šihtu iz Lj v Celje, vidim avto in bi tipa najraje med noge nažgal. Sveže barvan, sestavljen iz najmanj treh različnih modelov itd. Stran vrženo popoldne, bencin in cestnina.

creep

Fizikalc
19. jul 2007
1.306
50
48
42
www.lampret.net
Ko sem prodajal poškodovan avto, sem zraven dal vse račune servisov, popravil, dodatne opreme. Po telefonu sem razložil kaj vse je bilo z avtom do dne nakupa narobe, kaj smo popravljali in kaj bi bilo še za popravit. Avto je bil prodan v 2 dneh in to za dobro ceno.

Meni je bilo super, ko je prodajalec v enem primeru imel mapco s slikami avta, ko je bil poškodovan in slikami popravila (toča, praske s parkirišča). Shranjene je imel tudi vse račune popravil, servisov ipd. in mi pokazal, kaj je na avtu narobe. Avto se je takoj prodal.

ovca

morfy
Osebje foruma
18. jul 2007
5.881
3
38
37
Cvičkova dežela =)
www.alter.si
Neki me sam zanima... Če ima mehankar veze pri (recimo) enmu, k dela na (recimo) pooblaščenem servisu, pa kompenzirata-material za uslugo. Kako v tem primeru dobit račun (za dele). Recimo, jaz imam redne servise, servisna štemplana do 1/2km nazaj (prejšna lastnica delala servise pri VWju, jaz pri mehankarju, ki dela na VW, doma pa na fuš; torej, kvaliteta servisa same shit), ampak jaz nimam nobenega računa za redno in izredni servis. Pa je bilo kar dost stvari menjanih (zihr je zihr).
frown-1.gif

creep

Fizikalc
19. jul 2007
1.306
50
48
42
www.lampret.net
Če dela na rednem servisu, se zaloga vodi računalniško in mora za prevzem delov dobiti izpis prejetih delov iz skladišča. Brez tega ne gre, ker se zaloga vodi v programu (če gre za nove dele).

naliM

Majstr
26. sep 2007
1.394
231
63
Citat:
Uporabnik Steve pravi:
... a tkoooo deleč
stupid-1.gif
a pridte kwa u lublan u kratkm? ....

Auuu, kolikokrat sem slišal točno ta stavek, sem prav alergičen nanj! Narodu je težko dvigniti rit in pogledat avto izven dosega mestnega avtobusa.
Sam sem si šel po rabljen avto v Nemčijo (1000km na eno stran), ker teh modelov takrat v SLO ni bilo rabljenih (Mazda MPV). Prej sem vse preveril po telefonu, avto pa je bil zgoraj točno tak, kot je bilo rečeno, oz. boljši, kot sem pričakoval (sem računal na vsaj malo balkanizma
smile-1.gif
). Sicer sem imel rezervne variante, a jih ni bilo treba izkoristiti.
Po tej dobri izkušnji smo šli zopet v Nemčijo po kolegovega Pajera Sport in izkušnja je bila identična - avto še nekoliko boljši, kot je bilo dogovorjeno po telefonu, posel smo sklenili takoj in bili v 24urah nazaj, vsi srečni.
cheer.gif

Pri nas je glede na izkušnje najbolj kritičen konec Posavje/Dolenjska - kar imam kolegov, ki so šli avte gledat dol (vsaj zadnjih 5 primerov), so bili hudo razočarani, oz. jih je skušal kdo grdo nategniti.

LP,

Milan

Shipman

Fizikalc
18. okt 2007
1.561
0
36
men ni MS predaleč, sam tolk nafukov kot sem v zadnjih neki tednih videl, mi je še sosed predalč. če razumeš, kaj hočem povedat. kdor se tkole parkrat nategne, bo pač bolj previden, kolk delč gre nov avto gledat in pol vid, da ga lohk odpele sam z avtovleko. če greš u štacuno, pol veš po kaj greš in kaj dobiš. pr avtih pač ni tko :p

SouthPark

Jas da nea vem?! Ka te je...
5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
Mene tudi zanima kak nekomu ob prodaji dokazat, da je bil avto res servisiran, ker mi ga servisira kolega doma. OK, imam račun iz ebaya recimo za zavorne diske in ploščice, olje pa recimo od enega preko bolhe kupim in seveda ni računa. Sam sicer čisto vse podrobnosti sproti vpisujem v servisno knjižico in servisiram točno po intervalih, ampak to lahko vsakdo napiše not kar mu paše.

Verjetno ne morem nič, ampak je odvisno samo od dobre volje kupca, če verjame.

Viper_XxL

Guru
20. avg 2007
9.559
1.085
113
Titograd
Jaz tudi olje, svečke in filtre sam zamenjam in vpišem v servisno, pa tudi vpišem ko je težava prevelika zame in peljem enemu popoldancu. Pač če bo morebitni kupec verjel ok, če ne pa nasvidenje.

Fusion

Fizikalc
1. okt 2007
13.448
3
38
kot so že povedal, da ko se ene 2x opečeš in se za brez veze peleš na drug konc slo, ti je res potem še do soseda težko it. sem se tut sam že, zato jih razumem:)
ne vem pa zakaj je v oglas tako težko napisat kje se avto nahaja. sam če bilo kaj prodajam vedno napišem kje je možen prevzem/ogled, ravno zaradi takih, da ne kličejo brez veze. danes se pa po reg.tablcah ne da več vedet kje se avto nahaja.

trust

PEPČEK 2007
2. maj 2008
2.023
0
36
20km iz Idrije
Jaz pa enostavno, če vidim, da je avto iz MB ali NM ali CE odpišem. Nimam časa it tako daleč.
Iščem iz območja KR, LJ, GO, PO so mi najbližji kraji.
Sem pa že dostikrat šel zamanj gledat avto, nazadnje sem ga kupil iz območja LJ lastnik ap je bil iz območja CE ali KK točno ne vem.

trust

PEPČEK 2007
2. maj 2008
2.023
0
36
20km iz Idrije
Citat:
Uporabnik Fusion pravi:
kot so že povedal, da ko se ene 2x opečeš in se za brez veze peleš na drug konc slo, ti je res potem še do soseda težko it. sem se tut sam že, zato jih razumem:)
ne vem pa zakaj je v oglas tako težko napisat kje se avto nahaja. sam če bilo kaj prodajam vedno napišem kje je možen prevzem/ogled, ravno zaradi takih, da ne kličejo brez veze. danes se pa po reg.tablcah ne da več vedet kje se avto nahaja.

Na avto.net imaš alineje (01,02,03 ...) in lahko preveriš kje se najbi avto nahajal.

malcomX

Plastic
21. jul 2007
20.111
4
36
40
Z nekega planeta
www.mojabivsa.com
Citat:
Uporabnik Fusion pravi:
kot so že povedal, da ko se ene 2x opečeš in se za brez veze peleš na drug konc slo, ti je res potem še do soseda težko it.

odvisno kak se organiziraš, mi smo enkrat gledali enega vw-ja v kopru, pa sem mu rekel da so mi na avtonetu slike
premalo, in da se nemislim metat v potne stroške z za 100€ (ko so še ble cestnine in visok bencin), da mi ga naj poslika,
sem mu poslal v mailu kaj naj poslika, da če bom zadovoljen pridem in kupim brez pregovarjanja.

Je ded poslikal ene 20 slik, smo jih preučili, šli dol in nazaj z golfom.

Je pa res da če te hočejo nafukat te nafukajo, smo gledli pri poljski meji, bogu za hrbtom ene jurja kilometrov smo naklepali,
ker smo sli po enega vsekanega vitota, pa jaz mojstra 5x vprašam, če je avto vozen, ker imamo prikolico na katero
pride avto zadaj pa še en avto s sprednjimi kolesi...

"Ja meni Herr, kein problem, wir werden alles reglen, kein problem, kommen Sie...."

Pridemo gor z že naloženim enim vitotom, seveda zadaj roka odlomljena. J*bali smo mu hitlerjevo mati, fašizem, svastiko,
bratwuršt pa vse povrsti, se obrnili pa šli.

Na slikah je bil nepreveč vdarjen, rečeno da je vozen, zato se nam je cena zdela hudo gut,...

Tak da ne se sekirat če se kdo pelje 200km v eno smer za brezveze, mi smo se 400, naloženi do amena sred zime,...

trust

PEPČEK 2007
2. maj 2008
2.023
0
36
20km iz Idrije
Kaj pa vse vprašate preko telefona. Jest sem si zelo dolgo nazaj naredil en seznam vprašanj in spraševal, kot nor po telefonu seveda vse ej bilo odlično, brez rje, kot novo, servisna, reg., in potem ogled v živo katastrofa.
Zdej, ko sem nazadnje kupoval avto sem vprašal samo kje ej ogled in kdaj pa še vprašal v kakšnem stanju je avto. Moram pač vedet, da za 3 jurje bo težko dobit avto odličen no sej na koncu sem ga dobil.

PIC

Fizikalc
17. avg 2007
2.466
2
38
Nemcija, ekskluzivno.

V Slovenistanu ne kupujem nikoli vec. Tudi po naslednjo gajbo grem gor.

LP,
PIC