Nakup prenosnika

hipnotik

Pripravnik
22. mar 2009
567
0
16
Citat:
Uporabnik janez1212 pravi:
tudi jaz sem se ogrel za erazer
moti me majhen ssd,
zanima me kako sta vgrajena diska , se da SSD zamenjat in dodat RAM (prosta reža)?

Hofer v Kočevju ga ima še od lanskoletne akcije in sicer znižanega na okoli 850 €.

bugmenot3

Pripravnik
21. mar 2014
862
-3
16
Citat:
Uporabnik plexix pravi:
vsem, jaz 15let delam na IBM-Lenovu, res da T serija in vedno brez tezav. Zdaj imam T440s pa je super.

Vsem ki sem rihtal HP-Je so sli v maloro od 2-4 let, v vecini zaradi pregrevanja, pa to pro ali elite serija
Nisi edini, profesionalec.

Nazadnje urejeno:

creep

Fizikalc
19. jul 2007
1.306
50
48
42
www.lampret.net
Pol sem pa jaz čuden, ker imamo doma 3 elitebooke (stare 6 let, 3 leta in 1 mesec), pa vsi delajo BP
smile-1.gif
Na 3 leta kupim nov notebook in starega "recikliram" komu v familiji. Pri meni dela notebook intenzivno po 8-10 ur na dan in ker je moje glavno orodje za delo sem precej izbirčen.

Edino kar je bilo od okvar - mi je pri 2. elitebooku šel kabel, ki povezuje display in grafično. Dejansko se je flat kabel snel iz konektorja na grafični in je bilo popravilo urejeno v roku par dni pod garancijo.

Alijen

Fizikalc
25. jan 2009
1.343
5
38
V goricah
Niti ne. Jaz iščem trenutno največ za čim manj denarja
smile-1.gif

Torej tam do 1000€

Hp-ja pa se izogibam zato ker je to že tretji in je spet šla grafična kartica (radeonka) da o pregrevanju ne govorim.

Sedaj sem pa opazil Lenovo Y 50-70. Seveda bi tudi gledal Dell ampak ne vem kje je kakšna dobra (različna) ponudba modelov

dem

Fizikalc
4. avg 2011
1.939
14
38
Na mimovrste imaš kar nekaj modelov Dell na izbiro. Jaz sem vzel erazerja v hoferju vendar mi je malo preveč neroden. Iščem nekaj drugega. Kaj predlagate? Mora biti 17 mat ekran (čimboljši da se lahko pogleda kakšen film1k.Cena tja do 1k.
Trenutno imam nagledano tole:
- dell, so mi zelo všeč, vendar me moti ker zaslon ni mat
- hp probook, na oko zelo všeč, vendar pišete o okvarah in slabem hlajenju. Se je to kaj spremenilo?
- asus n750, tukaj bi raje počakal na nov model n751

Trenutno pa se mi najbolj dopade Asus X751. Si ga kdo lasti tukaj gor? Ampak kolikor sem opazil nima mat zaslona...

kapadimul

Fizikalc
10. avg 2007
656
27
28
Dravograd
Sem prebral to temo in sedaj še manj vem, kaj kupiti oz. da se je pametno cenejših HP izogniti. Katerega naj kupim za normalno rabo brez zahtevnih igric(šola, internet, kakšen film,...) Dal bi maksimalno do 500€, najraje še z torbo za ta denar in s katerimi win? Velikost 15" do 17"

Jodlarcek

Fizikalc
16. avg 2007
3.321
19
38
MB
Pozdravljeni
Moj stari prenosnik gre počasi k večnemu počitku, zato bi potreboval novega. Ne rabim nič oh in ah...nekaj za domačo uporabo.
Ne rabim niti OS..ga bom sam inštaliral. Budget cca. 400€.
Kaj pravite na IdeaPad G50
Prosim za vaše predloge

Malecky

Majstr
10. sep 2007
11.435
409
83
Saj Lenovo cheap serije niso nek presežek, samo HP je pa zagotovo govno...

Zaradi dobrih cen pri dobaviteljih sem jih karnekaj prodal po domačem kraju, sorodstvu ipd. Za vsakega se sekiram, koliko teh jajc sem dobil nazaj, ki so crknili ravno po preteku garancije. Grafične kartice, plate pa tudi diski, samo to ni omembe vreden problem.

HP se mi zdi tudi v originalu jajc, je marsikaj slabo, tudi na kao boljših modelih, kar je pa bilo robe pod 500€ je pa vse mrtvo. http://www.bbt.si/ prodaja rabljene prenosnike pa HPje samo res višje serije, pa še teh se izogiba, če je le možno, pa čeprav skoraj ne da garancije, bi bila še vedno slaba reklama za firmo.

Ne rad pametujem komu kaj naj kupi, ker itak ni zame mi je hudičevo vseeno. Kaj vse sem že videl, da je folk zadovoljen ali pa hvali, pa naj bo to hrana ali pa avto - to me je vsega izučilo, samo tukaj pa ne bom tiho - nehajte kupovat ta šrot ali pa doplačajte xyz let garancije do takrat ko bo za vas naložba amortizirana!

Jado

SCANIA, na uro ziher 140
21. maj 2008
15.631
211
63
Kranj
Če imaš ti svoj spekter, ni nujno, da to velja za vse.
Je pa Asus ravno uvedel garancijo za 1 leto, če karkoli crkne, popravijo in vrnejo kupnino ter prenosnik.

Katunga

Fizikalc
1. sep 2007
1.068
0
36
Koper
Jaz se tudi že en čas odločam za nakup 15'' pa se še nisem odločil. Vsi neki strašite da pod 500€ je vse šrot pa vse crkne 1 dan po garanciji. Jaz sem pred kratkim prodal svoj stari prenosnik Toshiba, osnovni model, star 8 let in je bil ko šus in ni nič crkoval. Pa ne me basat, da bom en današnji Lenovo crknil po dveh letih?
cool-1.gif

Jado

SCANIA, na uro ziher 140
21. maj 2008
15.631
211
63
Kranj
Ni pravila, nimamo kristalne krogle.
Me pa preseneča, kako lahko uspete prodati 8 let stare prenosnike? Za kok €?

darkstar66

Guru
1. apr 2013
1.205
713
113
Citat:
Uporabnik Jado pravi:

Ene 7 let nazaj sem dal za HP 6715b mislim da tocno tam 700€. Koliko stane danes prenosnik podobnega razreda?
Vse skupaj je ratalo totaln podn. Zadnjič sem imel v rokah enega ASUS-a. Sem mislil, da ga je dobila zraven 5 kilskega praška.
Če že najdem kaj kar je na paprirju kao dobro, grem gledat ocene (uporabnikov) na kakšnih nemških straneh. In ja, vsi [cenzura], da so mašine isti drek kot une 7 let stare, z manj ponilnika in starimi procesorji.

blazko

Majstr
21. sep 2007
7.469
448
83
Večina prozvajalcev pod isto blagovno znamko prodaja vse od poceni plastik-fantastik praškastih prenosnikov, do top shit alu-magnezij-kajjazvemkaj-made zadev. Če gledaš na cifre - gigaherze, gigabajte, terabajte, cole... na prvi pogled ni razlike, razen precej višje cene. Tudi tule velja star pregovor: kolikor denarja, toliko muzike. Recimo če si pogledaš Asusa serije N, bodo občutki daleč od "praškastih".

Katunga

Fizikalc
1. sep 2007
1.068
0
36
Koper
Citat:
Uporabnik Jado pravi:

Jaz sem za mojo 8 let staro Tošibo dobu ene 150€, je bla pa nova ene 500€. Baterija je zdržala 50 minut.

kalbo

Guru
7. okt 2013
18.987
9.531
113
Citat:
Uporabnik creep pravi:
Pol sem pa jaz čuden, ker imamo doma 3 elitebooke (stare 6 let, 3 leta in 1 mesec), pa vsi delajo BP
smile-1.gif
Na 3 leta kupim nov notebook in starega "recikliram" komu v familiji. Pri meni dela notebook intenzivno po 8-10 ur na dan in ker je moje glavno orodje za delo sem precej izbirčen.

Edino kar je bilo od okvar - mi je pri 2. elitebooku šel kabel, ki povezuje display in grafično. Dejansko se je flat kabel snel iz konektorja na grafični in je bilo popravilo urejeno v roku par dni pod garancijo.

Enako, službeni elitebook mi dela ko urca že peto leto, doma je eden star že tud ene pet let, pa dela BP, novi probook pa povem, ker je star par tednov. Tko da kar je blo pri men od HPja dela ko šus. Upam pa, da me zdaj tale proobook ne bo zafrknil.

BuDi

Guru
6. sep 2007
7.568
3.928
113
Citat:
Uporabnik Katunga pravi:
Jaz sem za mojo 8 let staro Tošibo dobu ene 150€, je bla pa nova ene 500€. Baterija je zdržala 50 minut.
Lepo se hvališ kako si nekoga prevaral. Take računalnike se prodaja po največ 50€.