Nakup prenosnika

Jest

iPhone Guru
26. jul 2007
15.508
779
113
Medvode / Slovenija
www.mobile.si
Jaz vidim, da je na mimovrste 1€ ceneje kot na comshop...
smile-1.gif

Jado

SCANIA, na uro ziher 140
21. maj 2008
15.631
211
63
Kranj
Citat:
Uporabnik Jest pravi:
smile-1.gif

loigraj se

Vaša cena: 344,91 €
Spletna cena: 349,99 €
Dobavljivost: Na zalogi

Jest

iPhone Guru
26. jul 2007
15.508
779
113
Medvode / Slovenija
www.mobile.si
Citat:
Uporabnik Jado pravi:
Citat:
Uporabnik Jest pravi:
smile-1.gif

loigraj se

Vaša cena: 344,91 €
Spletna cena: 349,99 €
Dobavljivost: Na zalogi

To sem ze enkrat izpostavil... Velika napaka je, da tako delate... ker recimo nek potencialni kupec ne ve, da bo drugacna cena, ce se bo registriral... in tako izgubljate se tiste kupce, ki bi mogoce zaradi nizje cene kupili pri vas... Ze tako Comshop ni ravno na dobrem glasu... vsaj jaz ne poznam nobenega, ki bi priporocil nakup pri vas ...
smile-1.gif

Gonzo

Guru
1. sep 2007
9.450
9.739
113
EU
Jadotu sem enkrat zdavnaj to že razlagal, kaj pa če se ne da dopovedati
10.gif

Iskalnik sortira po ceni in bo tistega za en Eur cenejšega vrgel na prvo mesto.
grims-1.gif

VanZ

Guru
1. feb 2008
2.849
2.140
113
Nekaj, kar govori o kakovosti določene znamke:

• ThinkPad is the only laptop certified for use on the International Space Station (ISS).
• ThinkPads have been used aboard the International Space Station since 1998.
• ThinkPads have been on every NASA Shuttle space flight since 1995, when the ThinkPad 755 blasted off with the crew.
• ThinkPad laptops are used by all the major world space agencies (e.g., JAXA, ESA) thanks to their partnership with NASA.
• Some tests ThinkPads have to pass before they lift off: radiation testing, off-gas testing, thermal testing, fire & fire suppression.
• Number of ThinkPads aboard the International Space Station: more than 60.
• Number of NASA shuttle flights that have lifted off with ThinkPads aboard: more than 50.

http://blog.lenovo.com/en/blog/thinkpad-laptop-nasa-youtube-spacelab

Meni Thinkpad dela brezhibno že deveto leto..

bugmenot3

Pripravnik
21. mar 2014
862
-3
16
Citat:
Uporabnik VanZ pravi:
Nekaj, kar govori o kakovosti določene znamke:

• ThinkPad is the only laptop certified for use on the International Space Station (ISS).
• ThinkPads have been used aboard the International Space Station since 1998.
• ThinkPads have been on every NASA Shuttle space flight since 1995, when the ThinkPad 755 blasted off with the crew.
• ThinkPad laptops are used by all the major world space agencies (e.g., JAXA, ESA) thanks to their partnership with NASA.
• Some tests ThinkPads have to pass before they lift off: radiation testing, off-gas testing, thermal testing, fire & fire suppression.
• Number of ThinkPads aboard the International Space Station: more than 60.
• Number of NASA shuttle flights that have lifted off with ThinkPads aboard: more than 50.

Meni Thinkpad dela brezhibno že deveto leto..
To je držalo pred prevzemom IBMovih prenosnikov s strani kitajskega Lenova. Od takrat dalje je to daleč od resnice, ker je kvaliteta kljub vztrajno-visokim cenam padla na dno. NASA je res kupovala IBM računalnike Made-in-USA, Lenove robe pa se morajo po zakonu izogibati.

Današnje dni je HP najboljši cenovno-ugoden nakup.
Citat:
HP Wins $2.5 Billion NASA Contract for IT Services

Hewlett-Packard got a belated Christmas gift this year. NASA awarded the tech giant's enterprise services division a 10-year Agency Consolidated End-user Services (ACES) contract worth up to $2.5 billion.
The contract is a firm fixed-price deal with indefinite delivery and indefinite quantities. The initial term of the contract is four years, with two three-year option periods.

NASA personnel now support NASA's core business, scientific, research and computational activities. HP Enterprise Services will provide, manage, secure and maintain these essential IT services for the agency. Specifically, NASA will outsource management of its personal-computing hardware, agency-standard software, mobile IT services, peripherals and accessories, and other infrastructure to HP.

Nazadnje urejeno:

Macola20

Pripravnik
17. sep 2007
286
2
18
Pred enako dilemo sem tudi jaz.

Ali ima Erazer še kakšno prosto režo za RAM? Pri njem me moti, da je bistveno debelejši 5,5 cm.

Se en unboxing

VanZ

Guru
1. feb 2008
2.849
2.140
113
Citat:
Uporabnik bugmenot3 pravi: Lenove robe pa se morajo po zakonu izogibati.

Malo off topic, ampak podatek ne drži. Lenovo kljub spremenjenim pravilom o izogibanju uporabe ne-ameriške opreme ostaja dobavitelj.

"The only exceptions to this rule are for hardware that is deemed to be in the interests of national security, or if the FBI decides that a component's acquisition does not carry any risk of "cyber-espionage or sabotage."

http://spaceflight.nasa.gov/gallery/images/station/crew-29/html/iss029e007213.html

Kakšne osebne izkušnje o sedajšnjih modelih in podpori? Počasi bo treba zamenjati Z60m..

Matej8

Zelenc'
28. dec 2014
1
0
1
Kupujem nov prenosnik in vas prosim za pomoč pri izbiri. V poštev pridejo: Toshiba, Lenovo, Dell in Asus.

Prenosnik bom večinoma uporabljal za pisarniška dela, gledanje filmov, poslušanje glasbe, surfanje po netu, občasno pa tudi delo v adobe cs5 in pa mogoče bi kdaj odigral kako igrico (pa nimam v mislih kake zahtevne igre).

Želim pa recimo naslednje specifikacije:
- Zaslon: 15,6 palca (39,6 cm)
- Trdi disk: 1000 GB (lahko tudi 750 GB)
- Pomnilnik: 4 GB DDR3
- Procesor: štirijedrni

Do sedaj sem imel tega: http://www.mojmikro.si/pod_lupo/strojna...
Bil sem dokaj zadovoljen, če odmislim pregrevanje in pa dejstvo, da je odslužo svoje po zgolj 4 letih :/

Aja pa še nekaj. Zelo zelo priporočljivo je, če bi imel prenosnik osvetljeno tipkovnico. Mogoče se komu to zdi nepomembno, meni pa je to zelo pomemben kriterij.

Pripravljen sem pa odšteti okoli 550€.

Alijen

Fizikalc
25. jan 2009
1.343
5
38
V goricah
Ker je moj probook dal dušo rabim nov prenosnik.

V poštev pride Asus, Lenovo, Toshiba in Dell. Hpja se na daleč izogibam.

Zahteve:
Full HD
i7 - 4 jedrni (varianta 4710Hq)
Ram: 8gb +
Disk: hdd + ssd (ssd je lahko tudi v dodatni reži namesto dvd-ja)
grafična (geforce 840 ali večja)
OS ni potreben, ker ga imam.
Zaslon je lahko 15,6 ali 17 odvisno kaj bo ceneje
smile-1.gif

Čimboljše hlajenje (videl sem da imajo že prenosniki dva ventilatorja. Grafična svojega in ostalo svojega.

Trenutno sem gledal Lenovo Y serije in pa asus n750jk.

S tem da bi se naj asus baje pregreval.

V poštev pride tudi kakšen dell.

Cena: 1100max raje 100€ manj.

Ma kdo kakšne izkušnje? Ve kdo kaj svetovati? Jabuke ne bom imel. Elitebook odpade. Thinkpad T serije je odločno predrag...

kwa

Fizikalc
8. avg 2007
1.088
0
36
Citat:
S tem da bi se naj asus baje pregreval.
jest imam Asus N750JV...niti ga slišim niti je vroč...predno sem se navadil sem nonstop preverjal a sploh dela ventilator al ne...

janez1212

Zelenc'
30. dec 2014
4
0
1
tudi jaz sem se ogrel za erazer
moti me majhen ssd,
zanima me kako sta vgrajena diska , se da SSD zamenjat in dodat RAM (prosta reža)?

bugmenot3

Pripravnik
21. mar 2014
862
-3
16
Citat:
Kupujem nov prenosnik in vas prosim za pomoč pri izbiri. V poštev pridejo: Toshiba, Lenovo, Dell in Asus.
Citat:
rabim nov prenosnik. V poštev pride Asus, Lenovo, Toshiba in Dell. Hpja se na daleč izogibam.
Če dobimo še dva uporabnika, ki iščeta iste 4 znamke, potem lahko vsak kupi prenosnik ene znamke in skupaj sestavite poročilo katera je boljša.
uf-1.gif

plexix

Fizikalc
10. sep 2007
914
154
43
vsem, jaz 15let delam na IBM-Lenovu, res da T serija in vedno brez tezav. Zdaj imam T440s pa je super.

Vsem ki sem rihtal HP-Je so sli v maloro od 2-4 let, v vecini zaradi pregrevanja, pa to pro ali elite serija,

Lp.