Upam, da ne bodo moderatorji jezni, ker gre nekak za podobno temo, kot je bila že odprta.
Ampak da ne svinjam po ostalih in ker ni ravno enak primer, tu sprašujem:
Po 4ih letih kupujem nov prenosnik. Dosedanji je toshiba sattelite pro A40. Takrat je zmagal proti IBMu in HPju zato, ker ne maram plastik fantastik ohišja (tisti so čudno že stali na mizi, človek je imel občutek, kot da bo vse skupaj kmalu crknilo...).
S toshibo ni bilo nobenih težav.
Razen to, da je zdaj pač zastarela.
Zdaj pa kupujem nov prenosnik. Cenovni razpon je med 1 in 1,3 k evrov.
Zahteve - mora biti funkcinalno uporabna naslednja 4 leta (!!!!).
Uporaba - za nemoteno rolanje statističnih analiz (STATA, SPSS), ob hkrati odprtih najmanj 10 pdf fajlih, najmanj 10 spletnih straneh, pošti, wordu, excelu.
Ne nameravam preveč nabijat špilov (dosedaj vsaj nisem).
Fajn je, da je servis porihtan (urejena servisna mreža).
In da nima človek občutka, da ima v rokah neko "fisher price" igračko (plastik fantastik, ki se še malo gunca).
Predinštalirana Vista business (al kaj je že po novem), je nujna.
Seveda english edition.
Nekih gospodinjskih različic oken ne rabim (nimam z njimi kaj počet).
Fajn je, da nima 10 kg.
Evo, to je to (najbrž se že iz tega vidi, da sem totalen user, ki nima pojma o drobovju, ne?
)
Nekje so v igri VAIO, Toshiba, Dell (to so mi vsaj svetovali).
Ampak vse je popolnoma odprto.
Prosim, svetujte mi (nimam blage veze o trenutnih razmerah na tem trgu, konfiguraciji, modrih zobkih in podobnih rečeh, ki so trenutno najbolj aktualne in brez katerih nikakor ne bo šlo že čez kako leto...
).
Ampak da ne svinjam po ostalih in ker ni ravno enak primer, tu sprašujem:
Po 4ih letih kupujem nov prenosnik. Dosedanji je toshiba sattelite pro A40. Takrat je zmagal proti IBMu in HPju zato, ker ne maram plastik fantastik ohišja (tisti so čudno že stali na mizi, človek je imel občutek, kot da bo vse skupaj kmalu crknilo...).
S toshibo ni bilo nobenih težav.
Razen to, da je zdaj pač zastarela.
Zdaj pa kupujem nov prenosnik. Cenovni razpon je med 1 in 1,3 k evrov.
Zahteve - mora biti funkcinalno uporabna naslednja 4 leta (!!!!).
Uporaba - za nemoteno rolanje statističnih analiz (STATA, SPSS), ob hkrati odprtih najmanj 10 pdf fajlih, najmanj 10 spletnih straneh, pošti, wordu, excelu.
Ne nameravam preveč nabijat špilov (dosedaj vsaj nisem).
Fajn je, da je servis porihtan (urejena servisna mreža).
In da nima človek občutka, da ima v rokah neko "fisher price" igračko (plastik fantastik, ki se še malo gunca).
Predinštalirana Vista business (al kaj je že po novem), je nujna.
Seveda english edition.
Nekih gospodinjskih različic oken ne rabim (nimam z njimi kaj počet).
Fajn je, da nima 10 kg.
Evo, to je to (najbrž se že iz tega vidi, da sem totalen user, ki nima pojma o drobovju, ne?
Nekje so v igri VAIO, Toshiba, Dell (to so mi vsaj svetovali).
Ampak vse je popolnoma odprto.
Prosim, svetujte mi (nimam blage veze o trenutnih razmerah na tem trgu, konfiguraciji, modrih zobkih in podobnih rečeh, ki so trenutno najbolj aktualne in brez katerih nikakor ne bo šlo že čez kako leto...