Nakup pametnih telefonov iz kitajske

markoman

Fizikalc
19. avg 2007
2.574
17
38
ne kupuj.
sam sem kupil enega dual sim, nekih 115 evrov s poštnino je bil, pa je bil katastrofa. zaslon v primerjavi s HTC, sonyjem, samsungom, čisti poden. si moral s palčko tipkat, da je kaj prijelo ... beda živa. tudi kakovost zvoka je bila zanič. carine pa na ta znesek nisem rabil plačat, prispel je v cca. 10 dneh od naročila.

Lecter

Pripravnik
26. jul 2007
598
0
16
Mislim, da je carina ze precej pod 115e?

Seveda pa lahko carinik spregleda kako igraco.

Lecter

Pripravnik
26. jul 2007
598
0
16
Ja to locim. Carina je tako ali tako nizka (oz. odvisno od predmeta). Davek je vazen.

Ce odgovoris, pa ocitno ves, bi lahko napisal kaka je meja.

Nazadnje urejeno:

Steve

Guru
13. avg 2007
10.011
1.905
113
Oprosti ampak nekaj kar je vsaj 200x napisano samo na tem forumu, ne mislim se 1x pisat in kot si opazil, tudi noben drugi

bvader

Fizikalc
14. jan 2010
2.054
0
36
Tako je. Kar je nad to mejo (22 pa še nekaj €) je davek 20% in ustrezna carinska stopnja. Če imaš srečo pa pošiljko spregledajo
smile-1.gif

Lecter

Pripravnik
26. jul 2007
598
0
16
Potem pa je carina, kot sem prvo zapisal.

Ne stekam zdaj, zakaj potem naj ne bi locil med carino in davkom
rolleyes-1.gif

ganges

Pripravnik
4. nov 2012
160
0
16
Carina se plača pri izdelkih nad 150 EUR, davek pa že za pošiljke preko 22 EUR. Torej če je pošiljka manj kot 22 EUR nič, če je 30 EUR se plača DDV, če pa je recimo 156 EUR pa carina in DDV. Prosto ko pasulj
wink-1.gif

lp

Jest

iPhone Guru
26. jul 2007
15.509
780
113
Medvode / Slovenija
www.mobile.si
Citat:
Uporabnik ganges pravi:
Carina se plača pri izdelkih nad 150 EUR, davek pa že za pošiljke preko 22 EUR. Torej če je pošiljka manj kot 22 EUR nič, če je 30 EUR se plača DDV, če pa je recimo 156 EUR pa carina in DDV. Prosto ko pasulj
wink-1.gif

lp

Odvisno je predvsem od cloveka, ki na posti pregleduje posiljke... Sem recimo enkrat in Singapurja imel posiljko v vrednosti okoli 250 U$D... pa ni bilo treba placati niti carine, niti DDVja... enostavno je posiljka prisla po posti ... V drugem primeru pa sem recimo iz Dealextreme narocal neke drobnjraije v vrednosti nekih 8 U$D... pa sem moral posiljati racun ... Sicer potem tudi nisem placal nicesar... le se za dodaten teden se zavleklo posiljanje... Se en primer... ko sem narocal preko eBay eno zadevo v vrednosti okoli 130€ ... pa tudi ni bilo potrebno placati niti carine niti DDV...

Je pa recimo kolega moral placati dajatve za en ovitek za telefon, ki ga je narocil iz U$A ... vrednost je bila okoli 40 U$D (ovitek okoli 30USD + 10 USD postnine) ... Dajatve placujes na vse... torej vrednost blaga + vrednost postnine ...

Klemen_Savli

Pripravnik
6. apr 2010
38
0
6
hvala za info. Če prav razumem je naša carina zgrešila tvojo pošiljko saj so verjetno kitajci napisali na vrednost paketa 22€ ali manj. Take izkušnje so dobrodošle, bomo lahko statistiko naredili.

115€ je relativno nizek znesek ampak če pogledam pri "dražjih" kitajcih je pa nekaj upanja, npr. http://www.aliexpress.com/stor...643632467.html. Čeprav tale model se da mogoče dobiti tudi pri nas v prosti prodaji za ugodno ceno.

Ima kdo pozitivne izkušnje?

hrci

Pripravnik
22. jan 2008
865
2
18
ksz..

115 eurov za neki huawei fon? .. Rajši mam staro nokio s tipkami, kot pa slabiga z androidom..

Barbarian

Fizikalc
25. sep 2008
1.237
25
48
Mal je OFF ampak morm: Huawei foun je čist OK, dela k šus edin baterija mi ne zdrži niti en da če poslušam net radio
drgač no comment
ne-ne-1.gif

SouthPark

Jas da nea vem?! Ka te je...
5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
Pa veš, da je Huawei največji proizvajalec telekomunikacijske opreme na svetu? In da so lani prodali več telefonov kot Sony ali Motorola.

hrci

Pripravnik
22. jan 2008
865
2
18
zaj kaki uporabnik si.. Prej sn mel xperio S, pa mi je android bolj štekal kot pa maemo na nokii N900, sn ga že takoj prodal pa uporablam
zaj se K750i.. bo treba na windows phone preklopit

hrci

Pripravnik
22. jan 2008
865
2
18
Citat:
Uporabnik SouthPark pravi:
Pa veš, da je Huawei največji proizvajalec telekomunikacijske opreme na svetu? In da so lani prodali več telefonov kot Sony ali Motorola.

a torej po tem zaj sklepam da si pol morm kupit al huaweia al pa apple-a, ker majo največji delež prodaje glede tega?.. Ostali pa so klump?

Barbarian

Fizikalc
25. sep 2008
1.237
25
48
Citat:
Uporabnik hrci pravi:
zaj kaki uporabnik si.. Prej sn mel xperio S, pa mi je android bolj štekal kot pa maemo na nokii N900, sn ga že takoj prodal pa uporablam
zaj se K750i.. bo treba na windows phone preklopit

Sej bi ti odgovoru sam ne razumem več kot pol kar si napisu tko da ...
pozdrav.gif