Moja je lani testirala en model Elan in Cloud 9. Cenovno sta bila Atomic cca. 400, Elan 600, ker ne vem kateri model je bil. Cloud 9 ji je bil zelo všeč. Enostavna, lahka, bila je sproščena. Elanov je bil verjetno zahtevnejši in trši. Tako da smo nabavili Clod 9 na sport-robl.at. S poštnino pride malo ceneje oz. željene dolžine nismo našli v SI.Se pravi... Ce pogledam tiste elanke gor, mi sicer na visino 170cm ponuja 160cm dolge, ampak bi bilo bolje 168cm dolge? Te imajo radija 15...
Ali mi bo lazje na cem takem:
All-round ženske smuči | Trgovina Extreme Vital
All-round ženske smuči - Trgovina s športno opremo Extremevitalwww.extremevital.com
Ko je radij cca 15 pri 157cm ali 164cm.
ni rešitve razen be a man. Vsaj v neki meri. Če je pa tu govora o oribanosti do krvi si pa na prevelikih pancerjih in ti noga pleše. Ali imaš pa duge gate zatlačene v zokne in gubo spodaj.S čim rešit podrsano kožo na sprednjem golenice delu zaradi "pritiskanja v smučarski čevel - prenos teže bolj naprej"?
Vzrok za nastanek - napačni pancarji, nogavice, drža?
Izkoristi kake testne dneve in probaj, katera dolžina ti ustreza. Ker univerzalnega recepta v resnici ni. Pri enih si lahko privoščiš krajše, pri drugih modelih ne. Na svojih 190 višine sem imel 164, 182 in marsikaj vmes. Trenutno 172 (r15) pa so allmountain. Pač kompromis med okretnostjo in stabilnostjo pri daljših, hitrejpih zavojih. So mi pa skoraj pretrde, bi imel zlahka malo mehkejše.Se pravi... Ce pogledam tiste elanke gor, mi sicer na visino 170cm ponuja 160cm dolge, ampak bi bilo bolje 168cm dolge? Te imajo radija 15...
Ali mi bo lazje na cem takem:
All-round ženske smuči | Trgovina Extreme Vital
All-round ženske smuči - Trgovina s športno opremo Extremevitalwww.extremevital.com
Ko je radij cca 15 pri 157cm ali 164cm.
Zadevo omilijo:S čim rešit podrsano kožo na sprednjem golenice delu zaradi "pritiskanja v smučarski čevel - prenos teže bolj naprej"?
Vzrok za nastanek - napačni pancarji, nogavice, drža?
Zdaj pa ponovi vajo v drugi trgovini in potem primerjaj.No, sem se danes posvalkala v eno stacuno (ne hervis), ki mi je tu blizu...
Si je fant cajt zame vzel. Pa saj spraseval enako, ampak zakljucki so bili pa malo drugacni. Da bi lagano sportski, da smucam celo dopoldne pa se lahko po kosilu kako furo, ce ni prevec groga, ne da po 2 urah na polno jokam, da ne gre vec. Ja, ok malo daljsi zavoji, ampak na smuciscu, ko nisi sam ali pa je teren malo cuden, je treba kdaj pa na hitro zavit, poleg tega pa ne norim pretirano, ni me pa strah, ce gre malo bolj hitro (po obcutku). In glede na to, da naj celokupno raje gledam R13 pa smuco, kjer lazje tudi kaki daljsi zavoj naredim oziroma kako tako, kjer bi to bilo mozno. Da bi bil ta komprimis boljši za kar sem jaz zelela oziroma kakor me je razumel. Pa da na 155cm mi bo lažje zavijati kot na 160cm , ampak karkoli bom vzela, ne bo svet razlike med "to je super" in " s tem se ne da smucat". Ce sem seveda tudi jaz prav njega razumela. Ce me pa kak led preseneti pa: pomagaj si sam in smuca ti bo pomagala.
Od tega kar je imel tisti moment na voljo sta bili po njegovem OK Elan Insomnia 14 (ali pa 10, samo mi je rekel, da raje 14), pa Fischer Trinity, da bi nekak tele moje probleme pokrile. zenske modele seveda...
Obstajajo še (samolepilne) gel blazinice, sploh da prebrodiš dneve, ko je že grdo podrsano.Zadevo omilijo:
- kvalitetne smučarske nogavice,
- https://www.extremevital.com/en/ski/sidas-shin-protectores-p-21317.html
- http://i-carve.com/manoove_shintronics
- menjava pancarjev (žal pa se prava/napačna izbira pokaže po parih urah intenzivnega smućanja)
- menjava smuči
Še vsak, ki je vozil slalomko in je šaltal na dalši radij tam okoli 15-17 je ugotovil, da je to naredil prepozno, ker mu skija iz vidika smučanja nudi več. Eni to pač ugotovijo prej eni pa ugotovite kasneje. In ja tudi jaz sem imel dolga leta slalomko. Na začetku karving dobe celo Fischer Radarc z r11 (zakaj? Ker so vsi rekli to je to vzami čimanjši radij, to je prava stvar, mislim trgovce v trgovini). Definitivno ni to nič pozitivnega za znanje smučarja, ker se lahko tak šlepaš na skijo da brezveze. Odpušča take napake da ni res. In potem tudi napredka ni. Se s telesom nagneš v zavoj, kaj bo? Nič ker je skija takoj pod tabo in naredi vse sama. Kaj je najpogostejša napaka pri smučanju? Nagibanje s telesom v zavoj in "puščanje bokov zadaj". Vse to na kratki skiji sploh neveš da delaš narobe, ker to tolko odpusti. Daljši radij ti pa hitro da vedet da nekaj delaš narobe in napako odpraviš in postaneš boljši smučar.
Kamelči ti hoče samo povedat da te tud R13 skija ne more izstrelit v zavoj če tega nočeš....Pisal sem kamelčiju tebe v tem postu nisem mel v mislih
Za vse ki to berete, NIKOLi ampak res NIKOLI ne delajte tega. To je nekaj najbolj nevarnega kaj lahko narediš. In to je krivec za večino poškodb. Smuči vodijo tebe, kontrole ni , te začnejo prehitevat in bum. Telo je obrnjeno stran od smeri vožnje. Se najdeta dva taka sredi proge, vsak gleda v svojo smer in pokne. Al te potegne nazaj in greš v katapult ali ti pa koleno obrne ker so prevelike sile.i SL oziroma t.i. lopatah ja, se pa lahko šlepaš tko da se "usedeš" na rit (obremeniš repe) in se same zapeljejo v zavoj...