Nakup novega avta : Citroen C5 ali DS5 ?

TUPLI

Fizikalc
12. jul 2010
4.703
0
36
All World
Naročeno:
cheer.gif

Exclusive HDI BUSINESS, BVM6, 120/163 KW/KM, 1997 CCM, limuzina 31.540,00 €
LIO1 - Opozorilnik nenamerne spremembe voznega pasu 455 €
JOD2 - Paket zaznavanja Exclusive Xenon:
vsebuje sis. za pomoč pri parkiranu spredaj z merilcem razp. prostora, samoz.
zunanja ogledala ter dvofunkcijske smerne ksenonske žaromete 1.100,00 €
J0YN - Protivlomni paket + AFIL:
vsebuje alarmno napravo, stranski varnostni blazini zadaj in AFIL 800,00 €
J2BD - Paket Business Exclusive:
navigacijski sistem e-MyWay in sistem HiFi 1.200,00 €
J2BH - Paket Confort:
vsebuje alarmno napravo, večplastna zvočno izolirana bočna prednja stekla,
večplastna zadnja bočna stekla in kaljena zadnja vogalna stekla,
samozatemnitvena zun. ogledala in sistem HiFi 1.000,00 €
0MM0 - Kovinska barva - Rjava Guaranja (B) 520,00 €
Z0FC - Oblazinjenje v usnju Z0FC Matinal - Siva 1.405,00 €
ZH07 18-palčna aluminijasta platišča 300,00 €
STORITEV CITROËN RAZŠIRJENI SERVIS - 36 mesecev - 1055 €.
Končna naju je prišla 30.400 € (končna cena, vsota vseh cen, - popust)

Hvala vsem za nasvete. L.P.
nahrung002.gif

Nazadnje urejeno:

IbizaDriver

Guru
Osebje foruma
21. jul 2007
10.195
3.822
113
To bo pravi stroj! Želim uspešno vožnjo!

Iz specifikacije se tudi vidi zakaj višja cena, saj je kar nekaj dodatkov, ki jih jaz nisem gledal, recimo tisti servisni paket, pa neke protivlomne zadeve (alarm celo dvakrat), pa neko zaznavanje itd...

Cena je ok, je pa to definitivno za imet in ne prodat čez par let, saj bo ne bo zaradi vse te opreme vreden nič več kot ostali (ki se novi prodajajo za 25-26k).

TUPLI

Fizikalc
12. jul 2010
4.703
0
36
All World
Ja tako je napisano na računi, sta pa različna paketa. THX. Naju je pa vseeno malo vleklo s pogledom na DS5,
redface-1.gif
Sva sama pričakovala ceno , cca 30.000 €, (+,-)

Nazadnje urejeno:

sdpa

Fizikalc
29. mar 2012
1.377
0
36
London
Obišči stran
Mogoče malo offtopic, ampak mi lahko kdo razloži kje je vgrajen sedmi airbag? Dva spredaj v armaturki, druga dva spredaj stranska, tretja dva sta zadnja stranska, to jih je 6. A sedmi je kakšna 'zavesa' po dolžini avta, da loči prostor med potniki?

IbizaDriver

Guru
Osebje foruma
21. jul 2007
10.195
3.822
113
Pri meni je pri vozniku pod koleni.

Eni imajo poleg zgoraj naštetih še zaveso ob zgornjem robu strehe (od začetka A stebrička do začetka C stebrička), a potem bi bila številka parna (ker je na vsaki strani).

Lahko je pa Volvo in ima na pokrovu motorja airbag za pešče.

Nazadnje urejeno:

TUPLI

Fizikalc
12. jul 2010
4.703
0
36
All World
Sorry , meni bi se scafralo (utrgalo, zmešalo) v tvojem primeru. Pri najinem seveda še sedanjem modelu citroen c4 picasso 2011 hdi, nisva imela nobenega problema.

Nazadnje urejeno:

koliko

Guru
21. avg 2007
4.368
2.404
113
SV SLO
Citat:
Uporabnik cat pravi:
Moje sožalje... upam sicer, da ti bo služil bolje kot meni moj DS

http://citroenar.eu/showthread.php?t=9825

Sorry ampak avto ni kriv, če te je zaneslo v robnik. To bi se ti lahko zgodilo s katerim koli svtomobilom, če bi imel recimo golfa II ti nebi odpovedala nobena elektronika. Imaš pa prav ni normalno in je nedopustljivo, da tovarne želijo zaslužiti s prodajo nadomestnih delov dragih nadomestnih delov. Ampak to je sindrom ink jet tiskalnikov, kjer stane tiskalnik toliko kot potem komplet kartuš.

pleXwriter

Majstr
3. avg 2009
3.375
302
83
Kr grdo, čeprav...ne vem no, testnega avta jest neb pogledal, to nouga tišijo usi u podn, po vrhu še mrzuga.

SouthPark

Jas da nea vem?! Ka te je...
5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
DS3 THP jaz tudi verjetno nebi upal, ker verjetno že sami trgovci sprobajo 'kak to leti', brez da se nekdo na testni vožnji obrača po travniku. Nek 'normalen' avto pa se da na tak način dobit dosti ceneje.

cizy

Fizikalc
21. jul 2007
6.976
64
48
2 zlati pravili pri nakupu DS3 sta:

1. Avto naj bo narejen po 1. Oktobru 2010.

2. Avta ne sevisiraj pri Petoviji.

KillaKHAN

Guru
27. avg 2008
17.805
1.121
113
Citat:
Uporabnik sdpa pravi:
Mogoče malo offtopic, ampak mi lahko kdo razloži kje je vgrajen sedmi airbag? Dva spredaj v armaturki, druga dva spredaj stranska, tretja dva sta zadnja stranska, to jih je 6. A sedmi je kakšna 'zavesa' po dolžini avta, da loči prostor med potniki?

Za sedmega so ti že napisali, osmi in deveti pa sta lahko še v zadnjih vratih.

cat

Fizikalc
3. sep 2007
910
62
28
Citat:
Uporabnik Romzi pravi:
Citat:
Uporabnik cat pravi:
Moje sožalje... upam sicer, da ti bo služil bolje kot meni moj DS

http://citroenar.eu/showthread.php?t=9825
A Jerovška si že obiskal? Al pa Merlaka?

Sem bil pri mojstru, ki je specializiran za popravila avtoelektronike. Po dveh dneh je moral priznati, da je pretrd oreh. Prišel sem tudi do informacij, da še zdaleč nisem osamljeni primer, ampak ne v AT in ne v DE se zaenkrat ni našlo junaka, ki bi zadevo znal popraviti. Pa smo spet pri rezultatu prve diagnoze - menjava računalnika. Čakam, če se bo kje pojavil kakšen rabljeni, ali pa da kdo najde rešitev. ESP/ASR računalnik sicer deluje, ampak je "malo zblodil". Dajalnik položaja volana deluje čisto OK, tudi žiro senzorji, ampak kalibrirat pa se zadeve ne da. Meni to diši po softverski napaki, ki jo naj zdaj jaz drago plačam.

Do nadaljnega torej shajam brez ESP, do zime pa upam, da najdem cenovno sprejemljivo rešitev.

pleXwriter

Majstr
3. avg 2009
3.375
302
83
Eh, za zimo kokr sm uspel ujet, nekateri alter uporabniki to strogo izklopijo, kaj je s tabo, utrgi te senzorje ven, ne rabš tega
smile-1.gif

Nazadnje urejeno:

cat

Fizikalc
3. sep 2007
910
62
28
Citat:
Uporabnik cizy pravi:
2 zlati pravili pri nakupu DS3 sta:

1. Avto naj bo narejen po 1. Oktobru 2010.

2. Avta ne sevisiraj pri Petoviji.

Žal sem za ta zlata pravila izvedel veliko prepozno. Glede na izkušnje bom najbrž uvedel zase novo zlato pravilo : ne kupuj znamke na črko "C..."

cizy

Fizikalc
21. jul 2007
6.976
64
48
Pa si se že poskusil do jerovška ali merljaka zapeljati? Sem samo na hitro prej na telefonu preletel temo na citroen forumu.