Nakup nove televizije

nUUb

Fizikalc
2. jul 2013
782
37
28
Pozdravljeni

Starejši sosed v pokoju me je danes prosil naj mu predlagam katero televizijo se mu splača kupiti, saj je njegova sedanja premajhna.

Želi da je čim večja (okrog 48''), seveda za čim manj denarja in na obroke če je to mogoče. Buget je okrog 500-600 € in ne televizija ne rabi interneta, 3D in drugih bonbomčkov. Dobro je da ima prostor za digitalnio kartico, da ne bi potreboval več dodatnega digitalnega sprejemnika.

Vprašal me je za moje mnenje tudi tega televizorja:

Kako se vem zdi in mogoče katere televizotje vi predlagate

Hvala

Darwin12344

Zelenc'
13. feb 2014
23
0
1
Tisti, ki ste na lovu za novim TVjem.

Trenutno imajo akcije TV sprejemnikov pri mimovrste in pri Harvey Normanu. In še marsikje se pričakujejo popusti..

V začetku marca namreč začnejo prodajat 2014 serije TVjev.. Panasonic najprej, nato Samsung aprila, itd...

Zato zdaj čistijo zaloge in morda se celo najde kaj pametnega.

Denimo ta Samsung:
http://www.mimovrste.com/artikel/1350257528/led-lcd-tv-sprejemnik-samsung-50f6500-3d

ali Sharp:
http://www.harveynorman.si/oddelki/avdio-video/78323.98836.html

To so dejansko "avstrijske" in "nemške" cene, oziroma še odtenek nižje... Pri nas pač moramo počakati na akcijske cene, da se lahko kosamo z njihovimi rednimi cenami..:SSS

DJ_Beat

Dacar
23. jul 2007
4.204
3
38
Kranj
rener.info
V Ikei sem videl, da imajo njihove TVje -50%.
smile-1.gif

nUUb

Fizikalc
2. jul 2013
782
37
28
Hvala. Je vzel nekaj v Harvey Normanu na veliko obrokov brez obresti. Mu je bilo to glavno

Darwin12344

Zelenc'
13. feb 2014
23
0
1
Citat:
Uporabnik DJ_Beat pravi:
A sem kje napisal, da imajo Sonyje -50?

Sej ni kritika letela na tebe, ampak na znamko TVja.. Ne se razburjat.. Sem mislil, da prodajajo tudi kakšne znane znamke TVjev.
smirk-1.gif

DJ_Beat

Dacar
23. jul 2007
4.204
3
38
Kranj
rener.info
Ne, nimajo. Imajo svojo znamko (s 5-letno garancijo!). Kako se pa obnese, bo pa lahko povedal kdo drug. Kolikor sem obcasno gledal testne DVD-je, stvar ni slaba.

Tomsonman

Majstr
30. maj 2010
3.663
285
83
To razumem. A če imaš na izbiro dosti boljši TV za isto ceno in po njega ni potrebno v Ikeo v tujino, zakaj bi torej kupil Upplevo ?

Darwin12344

Zelenc'
13. feb 2014
23
0
1
Tega ne boš nikoli izvedel. :S

Na novo ustanovljena znamka, ki ne nosi nobenega tveganja, pa četudi vsi njeni produkti pocrkajo čez 2 leti, se "podjetje" pač ponikne v zemljo in nikome ništa....

Po drugi strani pa morajo velika podjetja skrbeti za svoj ugled, saj imajo v primeru slabe kakovosti ogromno za izgubit...

Za takšnim no-name izdelkom se brez dvoma skriva najcenejša roba, morda kakšni par let stari paneli, elektronika, skratka vse po najcenejši poti, saj je cena edino kar šteje, produkt pa tako ali tako namenjen samo tistim povsem nezahtevnim potrošnikom.

No, tako slabo pa spet ni... TV bo skoraj zagotovo deloval več let, in če si res nezahteven uporabnik, in če je 50% ceneje, potem zna bit dober nakup..

titov

Fizikalc
12. jun 2008
7.544
1
38
- Uppleva je znamka od Ikeje
- TVje za Ikejino znamko izdeluje kitajsko podjetje TCL
- TCL je OEM izdeleovalec in njihve TVje najdeš pod različnimi znamkami
- TCL je eden največjih proizvajalcev TVjem na Kitajskem: http://en.wikipedia.org/wiki/TCL_Corporation
- Znamke pod katereimi so (bili) TCL TVji: Samsung, Phillips, Pioneer, Thomson,...

rupa

Pripravnik
28. feb 2008
137
1
18
Mene kaka huda kvalieteta ne zanima, rabim tv za bar, glavno da dela dolgo časa

p.s. tud dacia te pripelje do cilja

Nazadnje urejeno: