Nakup motorja....

Fadil

pimpL
20. jan 2010
8.976
7.309
113
Citat:
Uporabnik ThaShizznitt pravi:
Norci, kar 50km. Pa Lidl konfekcija za vzdrzevalna dela. Vrhunsko, ni kej. Ni cudn, da delate take kilometrine
smile-1.gif

Kolega, na kilometer se vidi, da imaš problem, mogoče več... Pusti ljudi pri miru in ne spotikaj se ob vsakega. Če ti delaš 20.000 km letno in od tega 10.000 km po zadnjem kolesu, nam večini binga bonga med nogami. Zganjaš nek sarkazem, se posmehuješ itd... Si tako smrkav, ali pa imaš majhno orodje. Mogoče oboje?

Nazadnje urejeno:

sistemik

Majstr
15. jul 2011
3.342
313
83
ksz

Kaj, če bi moderatorji nekoliko prizemljili tega šiznita.
jezen.gif

Ali pa mu lahko enostavno vedno stisnemo SPAM (jaz sem mu že), ker itak ne napiše nič koristnega, le podjebava druge...

sistemik

Majstr
15. jul 2011
3.342
313
83
Citat:
Norci, kar 50km. Pa Lidl konfekcija za vzdrzevalna dela. Vrhunsko, ni kej. Ni cudn, da delate take kilometrine
smile-1.gif
Če je vsebina kvalitetna in enaka kot v piksni za 10+ €, mi je vseeno ali piše gor W5 ali PDL ali KetnaMajster ali karkoli drugega...
Če pa imaš kak dokaz, da je v piksnah šrot, pa prosim, ga deli tudi z nami. Ampak mislim, da enostavno govoriš kar tja nekam v tri dni...
rolleyes-1.gif

Kot sem že napisal, sem začetnik in sem od marsikoga izvedel precej koristnih stvari, od tebe pa nič kaj pametnega.

I

Izbrisan uporabnik #488

Še tolko bolj žalostno je, ker vozi enak motor kot ti pa bi ti lahko kaj pametnega povedal iz prve roke.

Ampak tu mu je bilo sploh nerodno napisat, da ima motor, se ga sramuje, ker ni dovolj premium in oh in sploh (sicer ne vem za koga, meni se zdi čisto kul motorček), raje je lagal, kako si vedno kaj drugega sposodi in podobne pravljice, ki jih spremljamo v tej temi.

Scot oilera pa tudi ne uporablja, laž na laž.

Naj piše, samo je škoda, da ni kaj koristnega, lahko pa imamo komot kakšno temo za podjeb..., če mu je dolgčas.

dejan_

Guru
23. maj 2012
2.454
2.171
113
Pa bi bilo fajn vsaj v motorizmu ostat na normalni debati - brez podjebavanja pa da se meri tiče

Sej čudno da ne pridejo še sem znani forum mojstri z mamicami, hišami, komunisti, belimi itd.

A šiznit vozi tdm-ko? In kje ima tu problem, sej je čist kul motor

ThaShizznitt

Fizikalc
13. jan 2008
4.781
4
38
Kakšen spam? A je bilo vprašanje o Chopperju z 650 kubiki in 39 konji? In kaj smo rekli? Da je prešvoh. Da je bolje 1000+, ker ipak nimajo 200 konjev chopperji, kot je zacel smetiti snecer. Evo nasvet. Drugo je o oilerju, ki je po izkusnjah mnogih, vrhunska zadeva. V akciji so bili po 70 evrov v Luisu, sedaj je 99? Olje kupis za dobrih 10 evrov in ga imas za vsaj 30 jurjev. Pluse sem pravtako navedel, veriga zdrzi dalj casa, ni je treba cistit, ker je 10x cistejsa od raznih sprejev, ne nebira se smir pri sprednjem zobniku, nimas dela in skrbi na poti z mazanjem ketne. Evo nasvete, to sem vse napisal. Pa vidite samo snecerjevo kvazi "demantiranje". Tko da, jaz sem miren
smile-1.gif

Kot zacetnik pa kar mazi s cimer te je volja, bos ze sam ugotovil, kaj je nabolj prakticno in ugodno. Tako je zmeraj na koncu.

map

Guru
6. jul 2008
7.848
1.961
113
najrajš na babi
Do zdej sem bil z temi lidlovimi W5 ali kaj je že zadovoljen, pa smo doma uporabljali od tablet za pomivalca, pa nevem kaj še vse. Nazadnje sem nabavu paket 50 robčkov za čiščenje očal. Cena 2 EUR. Uporabljam jih za čiščenje čelade, vizirja, sončne zaslonke, stekla na motorju, še plastiko motorja včasih zglancam. Ocena odlično. Potem verjetn tudi druge moto zadeve dobr špilajo, posebej za svoj denar.

I

Izbrisan uporabnik #488

Rekel si, da se na črpalkah smejejo takšnim motorjem, poleg drugih gostilniških.

Glede oilerja, ok, ne rečem, da ni v redu zadeva, sem pa tudi povedal, da ni nujno potrebna. Zakaj jaz ne bi imel in ne rabim, sem tudi napisal. Če imaš centralno stojalo ali drug pripomoček, je ketna našpricana dok si se obrnil.

Imam kolega, ki jo maže z "navadnim" oljem, kupi kanister za par eur in ga ima za ohoho km. Najcenejši način. Ketno pa ima tudi vedno čisto, olje je pač olje.

Lujz ma za 99 eur verjetno osnovni model.

Gostilniške so pa spet, da je ketna potem 10x čistejša in da 7x dlje zdrži (reklama scotta). S PDLjem je ketna tudi vedno čista, bolj ali manj in nikjer se ne nabira svinjarija.

Zakaj si pa tako nervozen ko vidiš moje poste pa bo najbrž v MB tablici, ki jo moraš gledat ...

Skratka nehaj lagati in bodi koristen, če ne pojdi raje k svojim na črpalko, da se boste lahko smejali udeležencem v prometu.

KarEn

Majstr
27. jan 2008
2.252
328
83
Tole z mazanjem ketne je čisto nepotrebna diskusija. Če naredim 3000 na sezono spucam ketno max. 5x, pa raje manjkrat, ker pač nisem fetišist na pucanje. Ketno menjam enako kot če bi jo pucal ničkrat ali pa po vsaki furi. Sej je ne ližem konec koncev, da bi se mogla svetit mi pa ni važno. Let go... rajš se zmenimo za kako furco, bo več od tega (razen če se ne bomo pogovarjali kdo ma bolj svetlečo ketno, k bom popušil to tekmo;-).

matjazy

Fizikalc
3. jan 2008
202
109
43
No jst je lani na sploh nisem očistil, mažem jo pa redno. Fazerka ima pri 55k original ketno, pa še ne kaže, da je uničena
smile-1.gif

Valhalla

Guru
17. dec 2007
4.555
1.149
113
Citat:
Pa tist nastavek, nadomestilo stenderja.....seveda, vsak bi rad prisparal 150 evrov za centralca.....men ni tezko dat 150 za stender, al pa 100 za oiler.....ker mi odtehta. Ti, pa ki vse gledas cez cente, mas pa zgodbice o navlakah.....

Kakšen forum cepec si ti, to ni res. Daj naredi kakšno fotoreportažo iz Ljubljane do Portoroža z izposojenim motorjem no, da vidimo, kako poteka taka reč in skozi koliko oštarij. Kolk bullshita na enem mestu, to še na motozboru ne zbereš. Shitnizz
hysterical-1.gif

Valhalla

Guru
17. dec 2007
4.555
1.149
113
Citat:
Uporabnik Hanzi pravi:
Malo nakladas kajne? Za "potovanja" je tudi 125 kubicni za silo ok. Je sel do Dubrovnika z motorji ki so imeli konjev vec kot on kubikov. Pa ni veliko zamujal.

Malo? Sem šel na Sardinijo s 125ccm Yamaho SR
hysterical-1.gif
okoli 10.

Mislem kriza, saj pravim, Ljubljana - Portorož do nekega dne v črni kroniki s petimi piri v rit.

I

Izbrisan uporabnik #488

Citat:
Uporabnik matjazy pravi:
No jst je lani na sploh nisem očistil, mažem jo pa redno. Fazerka ima pri 55k original ketno, pa še ne kaže, da je uničena
smile-1.gif

Točno to sem gori napisal pa ni hotel razumeti.
Pri mojem je pač problem, ker je gor v osnovi švoh ketna, pa lahko še kako mažeš, scot oiler gor in dol, motor jo bo neenakomerno raztegnil.

Če pa daš gor 525 pa je takoj na 50k+ (na tujih forumih so menjali), sedaj gre do 30k, res pa je, da je zato tudi cena seta smešna.

Fazerka pa itak, 4 valjnik in že v osnovi 525 ketna, to je mir brez posebnih tretmajev.

matjazy

Fizikalc
3. jan 2008
202
109
43
Citat:
Uporabnik Valhalla pravi:
Citat:
Uporabnik Hanzi pravi:
Malo nakladas kajne? Za "potovanja" je tudi 125 kubicni za silo ok. Je sel do Dubrovnika z motorji ki so imeli konjev vec kot on kubikov. Pa ni veliko zamujal.

Malo? Sem šel na Sardinijo s 125ccm Yamaho SR
hysterical-1.gif
okoli 10.
OK, zadnjič sem bil na potopisu možakarja, ki je šel s kolesom v Južno Korejo. Vse se da... samo s 125ko se okrog vozit večini ni ne vem kak užitek.
Pri meni je bilo tako, da mi je bila 125ka zakon... dokler nisem probal 500. Potem mi je bilo to super.. dokler ni sem probal več. Težko se je zavodovljit z enim osnovnim motorčkom, če si probal kdaj kaj več. Razen če ti nič ne pomeni, da zadeva da nekaj od sebe, ko obrneš gas
smile-1.gif

Valhalla

Guru
17. dec 2007
4.555
1.149
113
Še čez Slovenijo sta šla: http://www.re-moto.com/the_motorcycles.php?lang=eng in pa vau, 12,5KM ima ta zver.

Mojster vpraša, si želi, čoperja / kruzerja, potem pa "nasveti", drek pumpa, se smejejo na črpalki, nikamor ne gre, mazila za ketne so zanič, nima kardana, jajca Kawa,...

Res, svetovalec leta. Ko sem leta '99 kupil svoj prvi moped, sem na do 400km dolgih turah v celem dnevu srečal tam do par 10 motoristov, nazadnje, ko sem se vozil lansko leto proti HD srečanju na Baškem jezeru, bi pa lahko imel celo pot dvignjeno roko. Instant motoristi, brezveze.

Še pripadnik BMW GS sekte, z glanz clean belim kombinezonom, z LJ tablicami čakajoč na trajekt v Prizni manjka, pa smo tam.

Še jaz precej OFF, se opravičujem.
bonk.gif

XXXL

Guru
9. sep 2007
7.347
766
113
V tej temi mi nekdo deluje kot kmet brez zemlje, ampak z nasveti za kmetovanje je pa najbolj pameten.

dejan_

Guru
23. maj 2012
2.454
2.171
113
Alter sindrom jebiga
Vsi majo najdaljše
Vsi imajo avte za 200 jurjev plus
Vsi vozijo tako da se šumi skrije
Vsi jedo samo super duper najboljšo hrano, ki jo mezijo device s svojimi stegni...

U glavnem kar sem prebral včasih na mobisuxu in sedaj na alterju deliš z 10 do 15 in pride glih pravi rezultat, tako kot pir jagrih / ribičih

Je pa vseeno par normalnih uporabnikov ostalo, tako da določene tem so še berljive