Nakup motorja....

ThaShizznitt

Fizikalc
13. jan 2008
4.781
4
38
Citat:
Uporabnik jaka6 pravi:
Moj prvi motor bil kawasaki kle 500. Meni je bil super. Ko mi je kdo reku da je to švoh, pa da nikamor ne gre sem ga šlatal za čelo. Zdaj s 1000 kubiki vem kaj je s tem mislu, ampak ne morem rečt da sem se takrat ko sem vozil 45 konjev kaj manj užival.

Pa bi sel nazaj?
grin1.gif

ThaShizznitt

Fizikalc
13. jan 2008
4.781
4
38
Citat:
Uporabnik Fadil pravi:
Razlika je v tem, da nekateri ljudje uporabljajo motor za potovanja, izlete itd... Drugi pa za dirkanje, divjanje, reševanje raznih kompleksov ali pa za duvanje pred kafičem.
Tukaj se bom gladko postavil Snecerju v bran, ker ga po nepotrebnem napadate. Divjaki ponavadi zaničujete ljudi, ki vozijo po predpisih, ali pa so zgolj previdni na cesti. Če se ti mudi, lepo odjebi naprej in mirna Bosna. Od Snecerja sem velikokrat prebral koristne stvari, od tebe Shizznitt pa samo podjebavanje in nabijanja ega. Ustavi konje!

Seveda vozi vsak tisto kar mu pase
smile-1.gif
Poln izkusenj, ni kaj. Vsak lahko prebere na internetu.

Saj pravim, moj nasvet je rajs jurja plus chopper, kot 650 z 39 konji. Ce to ni za vas nasvet, potem vse jasno.
priden.gif
Ker ni jurja plus chopper noben bav bav, kot 200 konjski cestakarji. Pa se te se da s pametjo vozit, ce le nisi snecer,ki se boji vsega kar ima vec kot on.

Ja Snecer, sem spraseval o Versysu celo pred leti, ker se je prijatelj odlocal za nakup in sva sla enga pogledat. Pa me je osebno minilo, njega pa tudi.

sistemik

Majstr
15. jul 2011
3.342
313
83
Citat:
Uporabnik Fadil pravi:
Razlika je v tem, da nekateri ljudje uporabljajo motor za potovanja, izlete itd... Drugi pa za dirkanje, divjanje, reševanje raznih kompleksov ali pa za duvanje pred kafičem.
Tukaj se bom gladko postavil Snecerju v bran, ker ga po nepotrebnem napadate. Divjaki ponavadi zaničujete ljudi, ki vozijo po predpisih, ali pa so zgolj previdni na cesti. Če se ti mudi, lepo odjebi naprej in mirna Bosna. Od Snecerja sem velikokrat prebral koristne stvari, od tebe Shizznitt pa samo podjebavanje in nabijanja ega. Ustavi konje!
467716-post_slo.gif

Se strinjam... Kar se tiče debate snecer vs. šiznit, sem na strani snecerja. Sem od njega izvedel precej koristnih stvari, pa jih tudi še bom... In tudi Versys ni slab motor, bi bil tudi pri meni v igri, če bi se večinoma vozil sam. Tako sem pa rajši vzel TDM-ko, ker se bo večinoma vozilo v dvoje, pogosto s kar precej naloženim motorjem. Nisem pa imel želje imet krave, kot je Varadero, Caponord ipd. (tudi budget je bil ovira za kaj takega).

Med vso solato dvoboja snecer vs. šiznit&co., sem naletel na post o W5 sredstvih. A so to OK zadeve kar se tiče nege motorja ali je to isti klump kot večina tovrstnih stvari v Lidlu & Hoferju?

I

Izbrisan uporabnik #488

Citat:
Uporabnik ThaShizznitt pravi:
Citat:
Uporabnik Fadil pravi:

smile-1.gif

Saj pravim, moj nasvet je rajs jurja plus chopper, kot 650 z 39 konji. Ce to ni za vas nasvet, potem vse jasno.
priden.gif
Ker ni jurja plus chopper noben bav bav, kot 200 konjski cestakarji. Pa se te se da s pametjo vozit, ce le nisi snecer,ki se boji vsega kar ima vec kot on.

Ja Snecer, sem spraseval o Versysu celo pred leti, ker se je prijatelj odlocal za nakup in sva sla enga pogledat. Pa me je osebno minilo, njega pa tudi.

Nikjer nisem nikogar prepričeval o svojem motorju. Pluse in minuse sem opisal na MS, zakaj pa meni ustreza in ga vozim pa tudi.
To je pa tudi vse.

Zakaj bi se bal močnejšega motorja? od kod ti spet ta ideja.

Stvar je preprosta, ne rabim ga, trenutno mi moj zadostuje, sploh ker se vozim sam.

Vozil sem pa tudi Virago 250 pa ti lahko rečem, da gre čisto normalno za lepo mirno vožnjo.

Zato nikoli ne bom prikimaval "nasvetom" po 1000ccm+ in 200PS+, sploh ga pa dajejo takšni, ki takšnih motorjev nimajo
evil.gif

I

Izbrisan uporabnik #488

Citat:
Uporabnik sistemik pravi:
Citat:
Uporabnik Fadil pravi:
467716-post_slo.gif

Se strinjam... Kar se tiče debate snecer vs. šiznit, sem na strani snecerja. Sem od njega izvedel precej koristnih stvari, pa jih tudi še bom... In tudi Versys ni slab motor, bi bil tudi pri meni v igri, če bi se večinoma vozil sam. Tako sem pa rajši vzel TDM-ko, ker se bo večinoma vozilo v dvoje, pogosto s kar precej naloženim motorjem. Nisem pa imel želje imet krave, kot je Varadero, Caponord ipd. (tudi budget je bil ovira za kaj takega).

Med vso solato dvoboja snecer vs. šiznit&co., sem naletel na post o W5 sredstvih. A so to OK zadeve kar se tiče nege motorja ali je to isti klump kot večina tovrstnih stvari v Lidlu & Hoferju?

Imam podatek, da bi naj bil sprej za ketno W5 v bistvu PDL.

Stane smešnih 1,99 eur na flaško, bom vzel kakšnega pa da vidim.

Če je "isti", je to več kot vrhunski nakup.

vuk

Pripravnik
19. nov 2007
499
4
18
Snecer je ded na mestu in pika. Tudi pri debatah v zivo. Vedno pripravljen pomagat z nasveti. Pac ma svoje prepricanje in njemu je ta motor trenutno puna kapa in nima potrebe po vec. Sam sicer vozim 1000 ccm in 160 KM pa mi je to ok za v dvoje. Deser let nazaj sem vozil 100 KM pa mi ke bilo tudi dovolj. Vsakemu svoje pravim.
Te pa grem se jaz ju3 v Lidl preverit tale ketn sprej.

ThaShizznitt

Fizikalc
13. jan 2008
4.781
4
38
Citat:
Uporabnik Snecer pravi:
Citat:
Citat:
Uporabnik Fadil pravi:

smile-1.gif

priden.gif

Nikjer nisem nikogar prepričeval o svojem motorju. Pluse in minuse sem opisal na MS, zakaj pa meni ustreza in ga vozim pa tudi.
To je pa tudi vse.

Zakaj bi se bal močnejšega motorja? od kod ti spet ta ideja.

Stvar je preprosta, ne rabim ga, trenutno mi moj zadostuje, sploh ker se vozim sam.

Vozil sem pa tudi Virago 250 pa ti lahko rečem, da gre čisto normalno za lepo mirno vožnjo.

Zato nikoli ne bom prikimaval "nasvetom" po 1000ccm+ in 200PS+, sploh ga pa dajejo takšni, ki takšnih motorjev nimajo
evil.gif

hysterical-1.gif

dejan_

Guru
23. maj 2012
2.454
2.174
113
Spet se pregovarjate, jest sem pa popoldan odžgal 50 km po okoliških hribčkih in dolinah
smile-1.gif

Snecer hvala za tole lidl info, tudi jaz grem jutri iskat par stvari za avto, vzel bom pa še čistilec ketne in sprej za motor, da vidim kako dela.

Gavran

direktor!
22. jul 2007
9.130
5.073
113
Nuku`Alofa
Dobrih 100 kilometrčkov, prvič letos. Ni važno, ali je APN ali raketa z 200+ konji, važen je užitek. Motorjev je toliko sort ravno zato, da lahko vsak najde, kar mu ustreza.
Moj ma 71 konjev - sem motorist ali ne?

sistemik

Majstr
15. jul 2011
3.342
313
83
Citat:
Uporabnik dejan_ pravi:
Spet se pregovarjate, jest sem pa popoldan odžgal 50 km po okoliških hribčkih in dolinah
smile-1.gif

Snecer hvala za tole lidl info, tudi jaz grem jutri iskat par stvari za avto, vzel bom pa še čistilec ketne in sprej za motor, da vidim kako dela.
Mi2 z mojo (prvič je bila sopotnica) sva tudi odpeljala lagan krog kakih 50 km, brez pretiranega divjanja (max. 70 - 80 km/h). Za kaj več danes ni bilo pogojev, morava najprej menjat njeno čelado, sedaj ima eno starejšo low budget, ki čisto nič ne dihta. In ko ti piha od spodaj in od strani vizirja, ni luštno. Dokler se pa ne pelješ, ne veš točno, kakšna je sploh čelada - misliš, da je OK, je pa v resnici samo za na odpad.
Sicer pa, če upoštevam tudi pot od kraja nakupa do doma, sem letos (ok, od ponedeljka), prevozil cca. 400 km.
Ketna je sedaj lepo namazana (mi je prejšnji lastnik dal zraven še lubrikant in pa potovalni polnilni sprej za mazanje verige), motor lepo spucan, naslednji teden pa nabavim še vso ostalo kozmetiko.
zmaga.gif

I

Izbrisan uporabnik #488

flaška za ketno je sicer 200ml, po vonju in izgledu pa mi res deluje kot PDL

ThaShizznitt

Fizikalc
13. jan 2008
4.781
4
38
Norci, kar 50km. Pa Lidl konfekcija za vzdrzevalna dela. Vrhunsko, ni kej. Ni cudn, da delate take kilometrine
smile-1.gif

I

Izbrisan uporabnik #488

Bodi raje koristen pa povej, kje so tiste bencinske črpalke, kjer se smejejo udeležencem v prometu.

Drugače si pa spet butnil eno gostilniško s temi kilometri. Kaj tekmuješ s kom, koliko jih prevoziš? Kakšna je nagrada?

Guinness

Guru
2. jul 2008
4.079
2.849
113
Da se jaz pristavim svoj loncek, ne vem kje je smisel prepucavanja v tej temi, tudi sam sem Snecerju hvalezen za marsikateri post, ki ga je objavil. Danes sem npr. sel v Lidla po sprej za verigo, za katerega verjetno ne bi vedel, ce ne bi prebral tukaj, tako da Snecer
zmaga.gif

ThaShizznitt

Fizikalc
13. jan 2008
4.781
4
38
Dejstvo je, da ta hobi ni poceni. Čeprav bi nekateri to radi videli. S kilometrino se nabirajo stroski. In za take male kilometrine, ko folk dela po 5k-10k na sezono in motor po 5ih letih proda, je cist vseen ja kako vdrzujes zadevo. Ce pa prevozis 20 jurjev plus, je pa v 5ih letih to lepo 100k + km. In tu se poznaa razlika v oilerjih in sprejckih za 2 evra, ter kvalitetah verig....recimo. Ampak za vase uzitke pri taki kilometrini ste lahko najbolj veseli in pametujete kako pa kaj....res kredibilni.

dejan_

Guru
23. maj 2012
2.454
2.174
113
Citat:
Norci, kar 50km. Pa Lidl konfekcija za vzdrzevalna dela. Vrhunsko, ni kej. Ni cudn, da delate take kilometrine
smile-1.gif

50 km je blo glih prav za po kosilu, preden so prišli obiski. Koliko si se pa ti včeraj vozil?
Lidl sprej za zice spucat v kombiju - bomo stestiral pa poročam
Lidl sprej za feltne na avtu našpricat pred pranjem - bomo tud sprobal, pa poročam
Lidl ketnsprej - če se izkaže da je za en jebeštrga, bo za moje tomose še zmerom dobr

Vsi spreji skupaj ki sem jih danes nabavil v lidlu, so bili cenejši kot ena piksna motorex chain lube off road, ki ga imam za hard endurco.
Mogoče pa bo za porabit, drugače se pa tudi ne bom sekiral za 15€.

I

Izbrisan uporabnik #488

Citat:
Dejstvo je, da ta hobi ni poceni. Čeprav bi nekateri to radi videli. S kilometrino se nabirajo stroski. In za take male kilometrine, ko folk dela po 5k-10k na sezono in motor po 5ih letih proda, je cist vseen ja kako vdrzujes zadevo. Ce pa prevozis 20 jurjev plus, je pa v 5ih letih to lepo 100k + km. In tu se poznaa razlika v oilerjih in sprejckih za 2 evra, ter kvalitetah verig....recimo. Ampak za vase uzitke pri taki kilometrini ste lahko najbolj veseli in pametujete kako pa kaj....res kredibilni.

morda par eur v korist mazalca, kar je zanemarljivo

pri mazalcu moraš tudi kupovat olje in ne šparat, original kupit in pazit kateri temperaturni tip

ena piksna ketnspreja drži tisoče km, enako najbrž tista flaška za par jurjev

nov ketnset pa je tudi džabe, stane 2-3 moto dnevna stroška oz kot scotoiler naprava ali celo manj

zame je scotoiler navlaka, ne rabim, ne rečem da dela ne opravi kot je treba in v končni fazi ni nekega hudega prihranka = drobiž

drugače pa saj je gori en napisal, kupi si nekaj s kardanom, vse znamke ga poznajo...