Nakup motorja....

I

Izbrisan uporabnik #488

Ja, to je Rotax motor enovaljni, drugače jih ima 50PS.
S takšnim se mi zdi (ziher motor rotax) da je šla Benka Pulko malo okoli po svetu.

kripo

Fizikalc
19. avg 2007
1.941
1
38
46
Ljubljana
Če prav razumem, potem je ta blokada nekaj, kar se lahko ven vzame in jih ima potem 50KM?

Eden podoben jih ima okoli 70.000 km, pa še vedno dela. Po mojem bi tudi ta še zdržal vsaj 20.000 KM...

A ga kdo pozna?

kripo

Fizikalc
19. avg 2007
1.941
1
38
46
Ljubljana
Ima sodelavec .. črnega .. tudi neznansko zadovoljen z njim .. mene pa bolj mikajo enduroti .. Mi je pa pri tem všeč zadek .. bomba
smile-1.gif

Transalpke so mi tudi ok .. Samo, ta je zagotovo uvoz in brez SK, tako da je to loterija ..

Nazadnje urejeno:
I

Izbrisan uporabnik #488

Ducati Monster mu ne bi priporočal, je precej manj udoben pa še Ducati je
smile-1.gif
(o tem boš sicer lahko ti največ povedal) pa čisto druga zvrst... in vizualno precej "poseben"...

Rotax motor na bmwju zdrži pri normalni uporabi preko 200.000km, to je izjemno trpežna zadeva. Išči kakšnega med 30.000 in 40.000km če si se zapičil v ta model.

Tisti za 3jurje izgleda ok, samo ma kar visoko ceno, je le 9 let star model. Je pa res da je bolje dat jurja več, če je dobro vzdrževan in v pravih rokah.

kripo

Fizikalc
19. avg 2007
1.941
1
38
46
Ljubljana
186cm, 90kg

Sicer pa, kot sem že napisal, do zdaj imam edino izkušnje z maxiskuterjem (tudi 1valjnik) in sem bil za to, za kar ga jaz potrebujem, čisto zadovoljen. In niti nočem neke zverine s 100KM, da se še kje razmažem po cesti ..

I

Izbrisan uporabnik #488

Pri tej višina bom bemfla idealna.

Meni se ni zdelo nič posebnega voziti enovaljnik. Sem vozil takšnega s tem rotax motorjem, razen da motor bolj zavira in da je mogoče malo več vibracij, ni nič narobe.

Sicer jih ne bo prodali "na tone".

kripo

Fizikalc
19. avg 2007
1.941
1
38
46
Ljubljana
Prav, najbolje, da ga pokličem, pa zvem, a ne?
redface-1.gif

Poleg raznih Fazerjev mi je v oči padel še TDM 850 .. Kar precej opevan motor .. A je TDMka boljša od BMW F650GS, al gre samo za drug stil motorja? Če gledam letnike in cene sta tam-tam.

Nazadnje urejeno:
I

Izbrisan uporabnik #488

Bmw je bolj enduro potovalni, tdm pa bolj sport-touring, nima nekih offroad performance.

gretzky

barbarski, nasilni, objestni motoristični norec
6. avg 2007
5.856
0
36
49
evo me
Kolikor sem jaz videl blokad imaš par različnih principov:
- pred uplinjači imaš nekakšne podložke, ki zmanjšajo količino zraka, ki prihaja do uplinjača (t.i. blende)-odstraniš podložke in ima normalno moč
- drugače programiran ECU (npr. pri Suzukiju samo odklopiš točno določen kabel)-obvladajo majstri za motorje
- Fazer 600 z 78 konji ima pri vbrizgu mehansko blokado, ki omeji gib ročice plina-odpiliš tisti lulček in imaš 98 konj, to bi znal narediti vsak laik

Za te načine vem jaz, ne vem kako ima stvar rešeno BMW

TDM? Meni bolj sede kot pa BMW. Je le več moči in navora, pa še ovinke lahko odpelješ malo bolj dinamično, pa še dva cilindra ima, zato ne trese preveč. Res pa je tudi, da ni preveč za na teren (saj tudi BMW ni ravno preveč), moraš vedeti, koliko boš vozil off-road-a

kripo

Fizikalc
19. avg 2007
1.941
1
38
46
Ljubljana
Off road-a ne bo .. no, razen če me spet kak avto v to ne prisili .. večinoma bo relacija KR-LJ .. pač, služba .. prej mi je za to služil maksi, zdaj bi pa rad motor .. zato tudi ne potrebujem neke zverine ..

Pa skuter je bil tudi ok, ker se mi ni bilo treba tolikokrat preoblačiti .. doma, v službi, v službi in spet doma
crazy1.gif

Še nekaj .. cevi, ki gredo od motorja do avspuha, so na nekaterih motorjih rjave barve/umazane/zarjavele(?) .. a je to normalno, al bo treba zamenjati?

P.S. Pa zgornjeTDMke že ni več .. gromska pojata! Kdo jo je kupu, matr vam?
10.gif

Nazadnje urejeno:

softi

asfalter
30. avg 2007
33.298
486
83
okolica metropole
kolega je bil mal vljuden, pa ni rekel direktno, da noben od teh motorjev ni za off road. če je off road makedam, ja, pol se bmw bolje zanjde od tdm, saj ima le krampone ponavad gor. ampak to je pa tudi vse. razlika bo minimalna za voljo gum in teže. čez travnik boš šel pa k po jajcih, ker te luknja skipa na enem in drugem.
kramponi bodo ap ubijal voznjo an asfaltu in udobje, da ne govorim o ovinkih.

tdm je dvovaljnik. prve..3cv al neki tazga ni nič tresla, vmesne nisem imel, zadnja je poezija, sam mal manjša. je lažja, ima lučko za rezervo, avtomatski zaug itd.

če priemrjam z bmw, pegaso, transalpo, ktm..ni priemrjave. vse razen transalpe trese..men ni bilo jasno kako se folk s pegaso, bmw in ktm fura za mano na morje, ker jest sem po 10km imel že vsega dost.

tdm je tudi prijazen motor do uporabnika. ni brutalen kot enovalnjik. ne pri pospeševanju ne pri šaltanju an dol. dovoli celo da ga voziš dizelsko, se prav z malo šaltanja. men je bil svetovni in marsikdaj me je rešil pred gotovim sranjem.

kripo

Fizikalc
19. avg 2007
1.941
1
38
46
Ljubljana
Po vseh ogledih in razmisleku, bom nabavil maksija .. preoblačenje prevlada nad vsem ostalim
smirk-1.gif

Peljal sem se s TDM .. peljal se z BMW .. peljal se z do 500ccm maksiji .. odgovor: maksi nad 500ccm .. Uporabnost pred estetiko
tongue-1.gif

mobilni

Pripravnik
14. jan 2009
367
0
16
Ribnica
Hm, ravno sem gledal tudi xj6 je postala zanimiva. Pri 24-tih bom moral ubasti kako fazerco al pa xj6 niked

flip

Fizikalc
30. avg 2007
1.659
40
48
Jst mojo prodajam, dobro leto staro, cca 3800km. S kovčkom in nosilcem, crash padi in zadnjim stojalom. Je pa res da sm se lani rahlo ulegel z njo
redface-1.gif
. No kar je blo poškodovanega so zamenjal z novimi deli, tako da razen majhne vdolbine na tanku se ne vidi nič, pa tud tam ni barva nč poškodovana. Če te zanima, al pa mrbit koga drugega...

flip

Fizikalc
30. avg 2007
1.659
40
48
Nimam časa za motor, pa tud navdušenje me je minilo. Že tko na šihtu delam po 3000km tedensko in se mi nekak ne da še za vikend po cesti preganjat. Pa tud € rabim za nekaj drugega. S samim motorjem ni nič narobe, da bi to bil razlog.