Nakup minibagra na aliexpresu?

Feniks

Fizikalc
16. dec 2021
208
48
28
Vem, ni najbolj pametna ideja. Ampak, mogoče pa?!

Gledam minibagre (okoli ene tone) za okoli hiše. Dela dost, kopanja tudi. Glede na budžet pridejo v poštev praktično samo kitajci v rangu 5 jurjev, mogoče do 8 jurjev. Vem, so omejitve tehnike in moči, upravljanja, kvalitete... .
Najbolj se nagibam k s-bayu in njihovim NTS (menda so dobri od rhinocerosa). Plus garancija, plus servis, ki ravno hudo daleč...
Ampak ko gledam to poplavo kitajcev pri ponudnikih in sumljivo praktično enake cene me je prešinilo, da grem pogledat k koritu. In na alixpresu so cene takih od jurja do treh, menda celo kubota ?!, nisem še preverjal.
Poštnina v Slovenijo je menda vključena v ceno, vsaj tako piše na blagajni. Če grem v to - kaj me čaka na naši strani? Carina? Koliko? Še kaj drugega?
Jasno mi je, da če grem preko alija, da sem sam pri delih in servisu.
Jasno mi je tudi, da bi bilo bolje, da bi se stegnil za rabljeno znamko. Ampak ko gledam kaj je na razpolago (tona do tona pa pol) me mine. Cene so 12 jurjev plus ne glede na letnik (tudi stareši od 25 let), ohranjenost ipd... Ampak naj bi pa delali in to še dolgo. Upravljanje je boljše (ali pa tudi ne) imajo luft (ali pa tudi ne), deli so na razpolago (ali pa tudi ne?) ...

Ampak ko smo pri kitajcih pa me dejansko mika Ali. Vsel bom namigov (razen da naj kupim rabljeno znamko, to že vem)

luka51

Guru
16. avg 2007
14.995
6.291
113
1-3k s poštnino???? Močno dvomim. Maš dosti videjev na yt ko kupijo pol pa še 1-2x tolko stroškov da jih spravijo do njih.

CLIO15

Guru
1. nov 2007
14.274
4.715
113
Nekje okrog 5000€ so v Hornbach u in Bauhaus u.

Mogoče Bauhaus 5 let garancije??

Feniks

Fizikalc
16. dec 2021
208
48
28
1-3k s poštnino???? Močno dvomim. Maš dosti videjev na yt ko kupijo pol pa še 1-2x tolko stroškov da jih spravijo do njih.

Saj to me zanima, kakšni so dejansko stroški. Ravno x2 ne morejo biti, če jih naši ponudniki prodajajo za okoli 5 jurjev. Se mi zdi no ...

Je pa menda takoj potrebno zamenjati tekočine, ker so original za en k****

Feniks

Fizikalc
16. dec 2021
208
48
28

Kaj pa ta??

Videt je enak kot tisti iz bauhausa. Le da je cena prijaznejša, če je kot je razbrat del cene tudi dodatna oprema.

Samo jaz bi vseeno težjo/močnejšo igračo.

ribicija

Guru
4. sep 2007
2.454
1.478
113
Pri nas boš plačal vsaj carino in DDV. Kako je z dostavo tega pol tone težkega stroja pa verjetno vejo oni, predvidevam, da ti je ne bodo častili ;)
Naslednje torej je na tebi, da preveriš kakšna je carina.

Utisevalec

Guru
12. nov 2007
16.457
4.360
113
Če ni ravno nateg s Temuja se tile prodajalci oz. tovarne NE poslužujejo storitev prevoza. Ponavadi itak računajo na "bulk" kupce (cel kontejner robe). Tako da cena kjer piše da je z dostavo, je z z dostavo na dvorišče fabrike na določen dan.

Samo za predstavo, jst sem pred leti dobil ponudbo za reduktor 14.5T bagra od kitajcev 10x ceneje kot je pri nas cena pri uvozniku, govorimo o ranga par 100 eur napram par 1000 eur. Problem je bil z dostavo. Na noben način se ni dalo par 100kg pripeljat v slovenijo v razumnem roku z neko klasično službo od fabrike do mene. Potem sem to nabavil preko angleškega skladišča/handlerja (ko je bila anglija se v EU) in je prišlo vseeno 2.5x cena dejanskega produkta.

Sama carina, DDV ipd. je samoumevna in je še najmanjši strošek pri tem.

jezek

Guru
24. jul 2008
4.391
1.864
113
Navadno so te cene do luke (ne donćića ampak kitajske). Potem das ene 4 jurje za konzejner (ki je bil pred korono jurja).....pa tako dalje. Sem želel pripeljat par kitajskih kopij defenderja.....pa obupal zaradi stroskov ladjarjenja

JakeTheSnake

Fizikalc
16. okt 2016
438
160
43
Iščeš kopač za traktor, pogledaš specifikacije, ki so potrebne za pogon / nošenje, ponavadi je to traktor z 20-30km, vzameš primeren traktor, ki ti bo služil tudi za ostala opravila ali odvoz, pa si zmagal. Seveda vse rabljeno. Drugače je samo nov kopač okoli 5k, pa primeren rabljen traktor okoli 2k....Pa si skupaj na 7k-8k...Toliko te pride vsa ALI procedura, s tem, da dobiš pri traktorju veliko več. Če vzameš vse rabljeno, bo še manj.
Nekaj časa nazaj sem gledal celo kopače na bencinski pogon. Vlečeš ga z avtomobilom, traktorjem, itd.....Opcij je veliko.

Utisevalec

Guru
12. nov 2007
16.457
4.360
113
Navadno so te cene do luke (ne donćića ampak kitajske). Potem das ene 4 jurje za konzejner (ki je bil pred korono jurja).....pa tako dalje. Sem želel pripeljat par kitajskih kopij defenderja.....pa obupal zaradi stroskov ladjarjenja
Če so majhne fabrike ne organizirajo nič, kot rečeno do rampe od fabrike potem se pa znajdi. In velika logistična podjetja ti ne bodo šla preko zbirnika po zaboj v katerem je minibager, ga pripeljala v neko večjo luko, bookirala zbirni kontejner in ga poslala v luko koper. To je iluzija. Na kitajskem se dela na veliko ali pa (raje) nič.

Ja na youtubu počnejo "nekateri" unboxinge teh strojev, samo ozadja noben ne ve. Tisti bager je del serije ki je prišel v kontejner že v fabriki, torej je nekdo moral kupit 30 takih da so sploh kitajci najeli kontejner. Pa še v tem primeru je strošek logistike 2x cena paketa.

(pri avtih imaš poleg tega še en velik problem ki se imenuje homologacija, good luck s tem da boš nek netipski avto ali celo avto z drugačno opremo od serijske pri nas sploh lahko homologiral)

pek007

Majstr
8. maj 2007
1.186
359
83
40
ok, ne vem kako se vi menite... jaz sem si pripeljal 1 bager 1,2t s parimi priključki. pa še marsikaj.
kitajci tudi eno stvar pošljejo od koderkoli. pač je strošek toliko večji, sam jo.

sedaj je mislim da najcenejši prevoz. najdražji pa pride okrog kitajskega novega leta.

lp

Garfildd

Guru
24. jul 2007
6.686
5.380
113
Seveda se da, saj to po en kos prodajajo že njihovi preprodajalci...

Če se da, vzemi dizla, ne bencinarja...

Tudi sam sem razmišljal o tem, sam se še kaknšo leto stran da bo potreboval...

luka51

Guru
16. avg 2007
14.995
6.291
113
najem se ne splača. oziroma se splača če maš nekaj malega za nardit in si fertik. Če veš da bo delo v nekem dolgem časovnem obdobju se dosti bolj splač anakup in prodaja.

pek007

Majstr
8. maj 2007
1.186
359
83
40
Mini bager je kot lopata. Skoz rabis kej. Pac ga imas in je. Samo placa mal vec zavzame...