Nakup izdelka preko spleta

Pbutec

100. registrirani uporabnik
20. jul 2007
15.198
3.562
113
Marlbor
Preko spleta sem kupil izdelek, poslali so mi predračun, izdelek sem plačal po predračunu. Vse OK. Kurir mi dostavi blago, ampak v DVOJNI količini od naročene - dobil sem duplo (2 ista paketa namreč)!
Blago sem prevzel in o zmoti nisem nikogar obvestil ... če bodo ugotovili, bodo že sporočili, z moje strani ni nobene reklamacije!
grin1.gif

Čez 1 mesec in pol me pokličejo, če sem slučajno dobil jaz duplo, ker jim nekje nekaj ne štima. Potrdil sem prejem, sedaj pa hočejo da jim nakažem denar še za artikle, ki sem jih prejel, ampak jih nisem naročil. Pošiljajo mi razne predračune, pa zahtevke za plačilo, ampak jaz tega ne mislim plačati.

Kako jih najenostavneje skenslati?

SouthPark

Jas da nea vem?! Ka te je...
5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
Tak da jim izdelek pošlješ nazaj (po možnosti na njihove stroške). Čeprav nisi dolžan naredit čisto nič in ti tudi nič ne morejo.

Thrivial

Majstr
19. avg 2007
3.746
255
83
Da bi posteno placal kar si vzel je prevec zate?

Upam, da nisi nikoli v zivljenju niti namignil na to kako nam krade vlada, zidarji, javna uprava, itn.

crazy1.gif

lp

ForeignBreed

Pripravnik
17. avg 2007
712
0
16
Bačka Palanka
ma doma robo ki ni plačana

in robo katero ni naročil...

napiši jim, da naj denar naslednjič preštejejo takoj, ker kasnejših reklamacij ne upoštevaš...

V bistvu ti ne morejo čisto nič, pač naj se sprijaznijo z napako. NAročil si, plačal tudi, če so pa zajebal, pa nisi ti kriv.

SouthPark

Jas da nea vem?! Ka te je...
5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
Tudi če je 10 paketov podpisal, če ti nekdo nekaj pošlje lahko to sprejmeš ali ne in se s tem ne obvežeš za čisto nič. Tudi ko je nekaj s odkupnino najprej plačaš poštarju, potem šele podpišeš.

Tudi če ti nekdo nekaj vrže v nabiralnik lahko to sprejmeš ali ne. Zato s(m)o pa morali pred leti porihtat nabiralnike, da so zaprti, določene velikosti itd. Če nekdo not vrže tudi diamant po pomoti, je tvoj (ok, drugo je seveda če je ukraden).

Tako kot so pošiljali prazne voščilnice masovno okoli, potem pa hodili okoli naj jih ljudje plačajo ali vrnejo. Pa jim ni treba niti eno niti drugo.

hgard

Guru
22. jul 2007
4.096
590
113
Plačati ti ne bo treba, boš pa moral izdelke vrniti, vsaj če te bodo tožili.

Poznam mi je primer računovodkinje, ki je nakazala denar na napačen račun. Tip ni hotel vrniti denarja in je imel podobne argumente kot ti. Potem so ga tožili in sodišče je odločilo, da mora denar vrniti.

lost1

mnz
19. jul 2007
8.462
147
63
Ma reč da nič ne veš o tem ter da ti imaš račun in je zate stvar zaključena.

Tenforest

Guru
3. sep 2007
5.813
555
113
42
povsod malo
To se je pa že meni leta nazaj zgodilo. Za drugi predmet sem jaz potem v protitožbi napisal, da sem verjel, da je kot darilo
tongue-1.gif
tožbo so potem oni sami umaknili sploh ni prišlo, do sodišča.
Tvoj plus je pa še, da so te po mesecu od prejema blaga spraševali (verjetno jim inventura ni štimala) mogel bi te praktično takoj ko so dobili denar.
Pa če je bil paket tako kot pri meni ves zaliman in ga nisem mogel takoj odpret in je poštar že šel... ali pa rečeš, da je tvoj sorodnik podpisal za paket mogoče jih bo malo slišal poštar ampak hudega verjetno ne bo.

Pbutec

20. jul 2007
15.198
3.562
113
Marlbor
Citat:
Uporabnik Thrivial pravi:
Da bi posteno placal kar si vzel je prevec zate?

Upam, da nisi nikoli v zivljenju niti namignil na to kako nam krade vlada, zidarji, javna uprava, itn.

crazy1.gif

lp
Sorry, glej plačal žal ne bom, sploh pa ne po "uradni" ceni, ker stvari pač ne potrebujem dvojne, naprej pa je sigurno ne bom mogel prodati po nakupni ceni.

Vračilo blaga jim ne diši, ker trgovina sploh ni pošiljatelj stvari, ampak je pošiljatelj tuje podjetje (skladišče v tujini). Slovenska spletna trgovina sploh nima lastnih zalog in skladišča, ampak sprejema naročila, pokasira denar in potem dobavitelji direktno pošiljajo posameznikom iz lastnih skladišč.

msenjur

Guru
11. sep 2007
27.022
-382
113
kaj si ti podpisal? da si prevzel dva paketa, ali enega??? če si podpisal enega, sploh ne vem, zakaj si potrdil, da si prejel dva??? popravi svojo izjavo, da si bil mal zmeden takrat, in da si prevzel le en paket. če si podpisal 2, ga vrni, in vztrajaj, da ga pošlješ na njihove stroške.

seveda je vse to odvisno od vrednosti. za 20€ se tud uni verjetno ne bojo po sodiščih vlačili.

tomi

Guru
1. sep 2007
18.717
9.925
113
40
MB
Citat:
Uporabnik SouthPark pravi:
Tudi če je 10 paketov podpisal, če ti nekdo nekaj pošlje lahko to sprejmeš ali ne in se s tem ne obvežeš za čisto nič. Tudi ko je nekaj s odkupnino najprej plačaš poštarju, potem šele podpišeš.

Tudi če ti nekdo nekaj vrže v nabiralnik lahko to sprejmeš ali ne. Zato s(m)o pa morali pred leti porihtat nabiralnike, da so zaprti, določene velikosti itd. Če nekdo not vrže tudi diamant po pomoti, je tvoj (ok, drugo je seveda če je ukraden).

Tako kot so pošiljali prazne voščilnice masovno okoli, potem pa hodili okoli naj jih ljudje plačajo ali vrnejo. Pa jim ni treba niti eno niti drugo.
res da smo čunga lunga država ampak take stvari pač ne grejo tak preprosto skozi, žal
wink-1.gif

kot je že nekdo napisal, če je podpisal en paket je malo drugače, če je podpisal dva pa težko karkoli, ker oni verjetno vejo za vsak paket kaj je blo v njem in za enega je bil izstavljen račun in plačan, za drugega pa je bil izstavljen račun ni pa plačila, kar pomeni, da ima on doma neplačano robo, kar je kaznivo. simple as that
wink-1.gif

torej po tvoje, če ti jaz prinesem reklamo za topshop pa mi padejo v tvoj nabiralnik ključi mojega ferrarija je pol tvoj ?
priden.gif

Pbutec

20. jul 2007
15.198
3.562
113
Marlbor
Citat:
Uporabnik tomi pravi:
Citat:
Uporabnik SouthPark pravi:

res da smo čunga lunga država ampak take stvari pač ne grejo tak preprosto skozi, žal
wink-1.gif

kot je že nekdo napisal, če je podpisal en paket je malo drugače, če je podpisal dva pa težko karkoli, ker oni verjetno vejo za vsak paket kaj je blo v njem in za enega je bil izstavljen račun in plačan, za drugega pa je bil izstavljen račun ni pa plačila, kar pomeni, da ima on doma neplačano robo, kar je kaznivo. simple as that
wink-1.gif

torej po tvoje, če ti jaz prinesem reklamo za topshop pa mi padejo v tvoj nabiralnik ključi mojega ferrarija je pol tvoj ?
priden.gif
Račun je bil izstavljen samo en!

tomi

Guru
1. sep 2007
18.717
9.925
113
40
MB
če je situacija taka pa te prosijo na lepe oči, pol ni panike, pravim pa, da verjetno vejo kaj dajo v vsak paket, serijske itd .. in bojo pač še en račun ti izstavli za tisti drugi paket, ki ga al plačaš al pa vrneš artikle
smile-1.gif

balts

Pripravnik
1. sep 2009
166
0
16
Stvar boš moral vrniti. Če pustimo moralo na strani in bi zamolčal, bi bilo drugo, tako pa si priznal, da imaš artikel, ki ga nisi plačal in niti nimaš zanj računa. Pač njihova napaka. Si pa upravičen najmanj do poštnine, če boš artikel vrnil po pošti. Tukaj bi se dalo diskutirati tudi o ostalih materialnih stroških, ki so nastali zaradi njihove napake (potni stroški ker ker si moral paket odnesti na pošto npr).

Nazadnje urejeno:

malcomX

Plastic
21. jul 2007
20.111
4
36
40
Z nekega planeta
www.mojabivsa.com
Citat:
Uporabnik Pbutec pravi:

Kako jih najenostavneje skenslati?

Napiši da kolikor je tebi blo razumno, je drug predmet bil darilo, saj nisi prejel nobenega računa. Zadevo si nato podaril dalje.
Zdaj bi jim rade volje vrnil, ampak stvari nimaš več. Bi jo tudi zelo rad plačal, a na smolo kot jo imajo trenutno študiraš v Avstraliji,
dostopa do svojega TTR nimaš preko spleta saj si študent, pa še ta račun je suh kot poper.

Boš denar nakazal rade volje ko se vrneš domov 5 januarja. Leta 2011.

Edina rešitev je, da ti pošljejo povratno vozovnico, prideš na brnikovo letališče skočiš s taksijem na pošto prenakažeš denar in
odletiš nazaj.

V takih primerih se moraš naredit butla, bol ko si trotel lažje gre. Malo jih navijaj kako si mislil da je darilo in kako je druga stvar bila itak
polomljena itd. itd...

Kaj če v gostilni naročim deci đusa deci vode in dobim dva deci džusa in račun za samo deci, pa nato priteče natakar
po ulici zamano naj mu plačam še drug deci... Jah jebat ga, na mestu bi ukrepali ne pa po enem mesecu... (ko si že v avstraliji...)

malcomX

Plastic
21. jul 2007
20.111
4
36
40
Z nekega planeta
www.mojabivsa.com
Citat:
Uporabnik balts pravi:
Tukaj bi se dalo diskutirati tudi o ostalih materialnih stroških, ki so nastali zaradi njihove napake (potni stroški ker ker si moral paket odnesti na pošto npr).

Pol pa naj dajo za taksi. Začasno si se preselil na vrh pohorja kjer avtobus ne vozi, avta nimas, naj dajo 90€ za taksi, ti pa
jim boš že vrnil to 50€ vredno stvar...

Kot pravim, naredi se trotla, itak majo vse zavarovano, če pa nimajo pa naj bolj pazijo, naj trgajo od plače modelu ki je zajebal.
Če kelnarci falijo čiki jih tut sama plača ne pa gost ki se čez mesec pa pol vrne v kafano....

MojcaG

Pripravnik
2. sep 2007
319
5
18
Lahko poskusiš s temle členom iz Zakona o varstvu potrošnikov (http://www.uradni-list.si/1/objava.jsp?urlid=200498&stevilka=4288)

45. člen

Če podjetje z namenom skleniti prodajno pogodbo pošlje potrošniku blago, ki ga ta ni naročil, se takšna pošiljka blaga šteje za reklamno darilo.