Nakup Iphone 4G.....

iFan

Pripravnik
20. jun 2010
80
0
6
Citat:
Uporabnik smt pravi:
Torej jih ti prodajaš? Vsaj jaz tole tako razumem. Nič narobe tudi če jih.... Upam, da prispejo. Če ga ne prednaročim, ga potem 29/6 ne bom mogel kupiti pri vas?

lp

Aha. Baje da je tako
smile-1.gif

tsunami

Majstr
6. jun 2008
1.492
308
83
Prve, lahko bi rekli kar resne težave novih iPhonov. Namreč zunanji kovinski obod naj bi bil hkrati tudi antena, držanje katerega naj bi v nekaterih primerih znatno oslabilo sprejmem signala, če ne kar izgubo. Vir gizmodo.

Nazadnje urejeno:

XXXL

Guru
9. sep 2007
7.354
769
113
Citat:
Uporabnik tsunami pravi:
Prve, lahko bi rekli kar resne težave novih iPhonov. Namreč zunanji kovinski obod naj bi bil hkrati tudi antena, držanje katerega naj bi v nekaterih primerih znatno oslabilo sprejmem signala, če ne kar izgubo. Vir gizmodo.

<object width="425" height="350"><param name="movie" value="https://www.youtube.com/v/4gb3aQ5XoQw"></param><param name="wmode" value="transparent"></param><embed src="https://www.youtube.com/v/4gb3aQ5XoQw" type="application/x-shockwave-flash" wmode="transparent" width="425" height="350"></embed></object>
Tole bi (vsaj mislim da...) lahko naredil z vsakim telefonom... Vzameš sobni motilec GSM signala, dometa nekaj metrov, in se z njim počasi približuješ telefonu. Prijatelj, ki snema telefon, pa se med tem dotakne telefona... in hopla, signal počasi izginja. Bom poskusil danes, če ta teorija drži...
cool-1.gif

undefined

Fizikalc
6. jan 2008
1.220
0
36
Nič ne pravim.. ampak mogoče so med testiranjem resi imeli tiste bedaste etuije gor (kakor tisti, ki ga je našel in potem prodal gizmodu..) in mogoče preko tistega ni problematično..
smile-1.gif

Ali pa se vse skupaj samo malo napihuje. Pomoje si Apple nebi privoščil take napake..

Radirko

Fizikalc
18. avg 2007
6.242
0
36
Citat:
Uporabnik Odisej pravi:
No, da se ti dejansko držiš antene zagotovo ni dobro. Ne vem kaj jabučkom ni blo jasno ko so razmišljali o anteni
rolleyes-1.gif

Potem bi bila kapacitivno sklopljena s tabo, kar je najbrz se slabse. Dvomim, da je celotno ohisje res antena, je to res kdo potrdil ?

XXXL

Guru
9. sep 2007
7.354
769
113
Citat:
Uporabnik Radirko pravi:
Dvomim, da je celotno ohisje res antena, je to res kdo potrdil ?
Na videu se dotakne spodnjega dela, recimo nekih dobrih 10%... to bi še bilo logično, saj telefon držimo v zgornji tretini.

Odisej

arhivar
Osebje foruma
Administrator
2. sep 2007
7.644
9
113
Alter.si
www.skodelica-s-sliko.com
Na videu je jobs povedal da naj bi bilo celo ohišje antena, en del za GSM del za ostalo (bluetooth, wifi).
Antena je verjetno poračunana na trenutno dimenzijo, ko se jo primeš se zgodi lahko svašta. Pomoje je še najbolj hecno, ker se dlani vese čas spreminja prevodnost (švic), potem če s prstom skleneš anteno z drugim delom
rolleyes-1.gif
no bomo vidli kak se bo obneslo v praksi, mene bolj skrbijo rumene lise..

tsunami

Majstr
6. jun 2008
1.492
308
83
Očitno gre tu za zaroto proti Applu na večih frontah. Fino, Apple bo lahko sedaj še dodatno zaslužil s civilnimi tožbami teh posameznikov, po večini z znanimi imeni in elektronskimi naslovi. Prav tako bo lahko tožil Gizmodo.
rolleyes-1.gif

Ko pride ven kakšna nova stvar, ni ravno pametno takoj skočiti po nakup, ampak je bolje počakati kakšen mesec na odzive prvih zagretežev.

Radirko

Fizikalc
18. avg 2007
6.242
0
36
Citat:
Uporabnik Odisej pravi:
Na videu je jobs povedal da naj bi bilo celo ohišje antena, en del za GSM del za ostalo (bluetooth, wifi).
Antena je verjetno poračunana na trenutno dimenzijo, ko se jo primeš se zgodi lahko svašta. Pomoje je še najbolj hecno, ker se dlani vese čas spreminja prevodnost (švic), potem če s prstom skleneš anteno z drugim delom
rolleyes-1.gif

Jaz sem se vedno mocno skepticen, se nikoli nisem videl vsaj priblizno omni antene, ki bi imela obliko plosce. Edine antene, ki imajo obliko plosce (torej ne linije), so tiste, kjer je tista povrsina uporabljena ali kot reflektor, ali pa kot valovod, nic od tega pa ni uporabno za tak tip aplikacije, kot je mobilni telefon. Zanimivo bi bilo videti sliko kako so naredili.

Mikrohard

iPhone Profi
20. jul 2007
5.884
764
113
www.jernej.org
Tisto z anteno me je skrbelo že takrat, ko je Jobs povedal, kako je stvar narejena... sicer bi bumper res rešil problem, ampak to ni to...

Tisto z rumenimi lisami na nekaterih zaslonih je pač proizvodna težava (to bodo 100% garancijsko zamenjali). Sicer pa imajo vsi telefoni določene probleme.... ampak niso tako medijsko napihnjeni kot iPhone...

Mikrohard

iPhone Profi
20. jul 2007
5.884
764
113
www.jernej.org
Citat:
Uporabnik Radirko pravi:
Jaz sem se vedno mocno skepticen, se nikoli nisem videl vsaj priblizno omni antene, ki bi imela obliko plosce. Edine antene, ki imajo obliko plosce (torej ne linije), so tiste, kjer je tista povrsina uporabljena ali kot reflektor, ali pa kot valovod, nic od tega pa ni uporabno za tak tip aplikacije, kot je mobilni telefon. Zanimivo bi bilo videti sliko kako so naredili.
Kakšno ploščo ti vidiš?
apple-wwdc-2010-168-rm-eng.jpg

tsunami

Majstr
6. jun 2008
1.492
308
83
Povsem je razumljivo, da je določen delež produktov škart. Dobro je pa tudi biti informiran o takih stvareh, predvsem za folk, ki rad kupuje preko spleta, da lahko pričakuje, da bo moral s telefonom na servis kam v tujino, oziroma ga vrniti prodajalcu.

Futuristic, dal si dober link. Vidim, da je baterija prav bedno spacana za highend napravo.

Nazadnje urejeno: