nakup d.o.o.

tomi

Guru
1. sep 2007
18.697
9.913
113
40
MB
bomo naredli tak ja
grin1.gif

edit: do zdaj največji izziv ... izbira imena ... popizdevamo
bonk.gif

Nazadnje urejeno:

tomi

Guru
1. sep 2007
18.697
9.913
113
40
MB
smo že meli en brainstorming ja ... ki se je zaključil ob večerji pa rdečem vinu ... pa smo se pol drugi dan spraševali kaj za hudiča smo to neke predloge imen meli na listu
grin1.gif

Ganesh

Fizikalc
14. avg 2009
2.922
0
36
Allarround
rescue.facelock.net
Citat:
Uporabnik tomi pravi:
razvoj mobilnih aplikacij

Za slovenski trg ali za mednarodni trg?
Za slovenski ... izberite ustrezno SLO ime. Če pa tudi mednarodno pa začnite graditi EN blagovno znamko, poslujete pa preko podjetja z XYZ imenom... samo ime ni tako pomembno in je lahko čisto fiktivno. Npr... InMoRes d.o.o. (INovativne MObilne RESitve). Nobenega tujca ne bo zanimalo kako ste prišli do imena firme. Lahko tudi InMoSol d.o.o. (Innovative Mobile Solutions).

Pbutec

100. registrirani uporabnik
20. jul 2007
15.181
3.643
113
Marlbor
Citat:
Uporabnik tomi pravi:
edit: do zdaj največji izziv ... izbira imena ... popizdevamo
bonk.gif
Meni se zdi, da se ukvarjate predvsem s popolnoma nepomembnimi stvarmi. Če se bo produkt prijel, bo firma tudi z imenom
"Shljot d.o.o." postala znana in prepoznavna.

tomi

Guru
1. sep 2007
18.697
9.913
113
40
MB
to niti ni res, ime te identificira in če ni konsenza med vsemi ga pač ne bomo izbrali
smile-1.gif

Ganesh

Fizikalc
14. avg 2009
2.922
0
36
Allarround
rescue.facelock.net
Citat:
Uporabnik tomi pravi:
to niti ni res, ime te identificira in če ni konsenza med vsemi ga pač ne bomo izbrali
smile-1.gif

Identificira te blagovna znamka, ne ime podjetja.

Če bo vaš trg predvsem tujina potem si z imeni, kot jih dopušča naša zakonodaja, ne boste veliko pomagali.
In ja... pri brandu se pa morate ujeti. A ta postane pomemben predno lansirate prvi produkt in ne za samo registracijo in zagon podjetja.

(ne vem, če sem dovolj razumljiv)

klekej

Majstr
26. jul 2007
5.473
357
83
34
Citat:
Uporabnik Pbutec pravi:
Citat:
Uporabnik tomi pravi:
Meni se zdi, da se ukvarjate predvsem s popolnoma nepomembnimi stvarmi. Če se bo produkt prijel, bo firma tudi z imenom
"Shljot d.o.o." postala znana in prepoznavna.

No ja, tudi tebi mora biti ime všeč.

Ganesh

Fizikalc
14. avg 2009
2.922
0
36
Allarround
rescue.facelock.net
To ni zelo zakomplicirana procedura
wink-1.gif

Opozoril bi vas rad le na to, da z rezervacijo imena (kar nameravana firma je) ne dobite garancije, da bo sodišče odobrilo ime. Sem paše tisti tisti smeško z široko odprtimi usti
wink-1.gif

A taki primeri so redki... so pa.

In izbrano ime je?

mala86

Zelenc'
29. avg 2013
5
0
1
Vemo, da imate že dovolj dela z vodenjem podjetja in sklepanjem poslov s kupci in dobavitelji.
Nimate živcev niti časa še za davčne inšpektorje?
Ne delamo vzmetnic, pa vendarle zagotavljamo mirno spanje. - kontakt na fincommerce@siol.net - računovodski servis in davčno svetovanje
Za podjetje vsak cent šteje!

Nazadnje uredil moderator: