Nakup Chevrolet Spark 1.0 base

Jest

iPhone Guru
26. jul 2007
15.511
780
113
Medvode / Slovenija
www.mobile.si
Hmmm... a zdej pa ni vec Golf v igri? Moje mnenje je, da je vsak nov avto je boljsi, kot 15 let star Golf... Tudi ce gre za Chevrolet, Dacio ali pa kaksen drug avto, ki NI Golf
smile-1.gif
...

Steve

Guru
13. avg 2007
10.012
1.908
113
15 let stari golf je res pretiravanje, ampak brez pretiravanja pa je ta dejvu spaka truga, piksna na 4 kolesih. Kak se nekdo upa v tem premikat mi sploh ni jasno. Glede na to da je to nadaljevanje dejvu matica, v katerem sem vedno občutil smrtni strah ko sem se vozil z njim, nebi kupil tega sranja za boga ne. Rajši leto starega rabljenega bilo kaj malo večjega, pa še vedno je v garanciji. Še celo z renaultom bi se rajši vozo kot pa v tej piksni

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.378
1.241
113
www.adriamedia.si
Kar se tiče varnosti:
Spark: http://www.euroncap.com/results/chevrolet/spark/2009/377.aspx
Zanimivo, enak rezultati imajo tudi C3, Micra ...

Matiz (ki ni prav nič tehnično v sorodu s Sparkom) je seveda druga zgodba: http://www.euroncap.com/tests/chevrolet_matiz_2005/233.aspx

Kar pa se tiče starih golfov:
že štirka pri varnosti v primerjavi s Sparkom (in ostalimi sodobnimi malčki) pogori: http://www.euroncap.com/tests/vw_golf_1998/46.aspx
Da ne bo pomote: takratne 4 zvezdice so ekvivalentne nekje dvema po standardih, ki se uporabljajo sedaj. Ampak štirka je bila precej boljša od trojke, za občutek, kam bi šla trojka, vzemimo passata iz let, ko se je trojka prodajala: http://www.euroncap.com/tests/vw_passat_1997/4.aspx

Tako da: dajte že nehat ljudem, ki kupujejo nov avto, ponujat rabljene krače. Sploh stare rabljene krače. Edini uporben post v tej temi (razen postov o Spraku) je tisti, ki ponuja za jurja več cliote, fabie in podobno. Pa še tisti niso varnostno ekvivalentni omenjenemu Sparku (noben nima ESP, nekateri imajo le 4x AB)
Bo treba razumet, da nima vsak enakih kriterijev, ko kupuje avto. Pri meni, recimo, je šlo po vrsti: varnost (pasivna in aktivna), dovolj velik prtljažnik in prostor zadaj, zanesljivost, , obvezen BT, cena, poraba, videz, znamka ... Verjamem, da ima kdo drug čisto druge kriterije.

B81

22. jul 2007
37.684
10.967
113
Super si napisal tole.
Tisti ponujeni avti od cizyja so res boljša ponudba, ampak če imata zgornjo mejo ceno sparka, bo verjetno top izbira. Kakšen Twingo bi se še našel v tem razredu s to ceno.

mario

Pripravnik
5. avg 2007
527
0
16
Citat:
Uporabnik Alijen pravi:
Po siolu

Redno servisiranje do 120.000 km: 2166,44 EUR

15.000 km: 237,78 EUR / 30.000 km: 283,22 EUR / 45.000 km: 237,78 EUR / 60.000 km: 324,44 EUR / 75.000 km: 237,78 EUR / 90.000 km: 283,22 EUR / 105.000 km: 237,78 EUR / 120.000 km: 324,44 EUR

Več pa ti ve povedat nekdo ki vozi Chevroleta

kaj a to je dizel da je tako drag servis? pri dizlu VAG-u nisem plačal normalni servis nikoli čez 200EUR ;. ponavadi tam okrog 170EUR.

če je avto tako poceni, morajo to z servisi in rezervnimi deli nadoknadit.

cizy

Fizikalc
21. jul 2007
6.976
64
48
Za VW 1.2 TSI je bil servis na 15k cca. 170 eur. tako, da se meni to zdi kar precej.

maddog

Fizikalc
16. avg 2007
1.817
0
36
okolica MB
Citat:
Uporabnik SouthPark pravi:
Citat:
Uporabnik cizy pravi:
Za 6.5k eur. razlike v ceni se res ne.
zmaga.gif

Da niti ne govorimo o varnosti v enem in drugem...

To ti o Sparku ?
hysterical-1.gif

Rabljen avto za 2k, v zepu imata 5k za popravila, na avtu nima kaj crknit drazjega kot 500€. Rajse to kot 7500€ za novo gajbo take klase + zlate uradne servise. Rop pri belem dnevu.

koliko

Guru
21. avg 2007
4.414
2.484
113
SV SLO
Ker ni nikjer v tej temi slike naj prilepim eno sliko, da se bo vedelo o katerem avtu se pogovarjamo.

chevrolet-spark.jpg

In Chevrolet Spark 1.0 base nima ESP-ja vsaj še letos ne na fotografiji je Chevrolet Spark 1.0 16V LS s kao naj opremo pa nima ESP-ja. Višek oblikovalskega dosežka pa so vsekakor platišča.
cheer.gif

SouthPark

Jas da nea vem?! Ka te je...
5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
Citat:
Uporabnik maddog pravi:
Citat:
Uporabnik SouthPark pravi:
Citat:
Uporabnik cizy pravi:
Za 6.5k eur. razlike v ceni se res ne.
zmaga.gif

Da niti ne govorimo o varnosti v enem in drugem...

To ti o Sparku ?
hysterical-1.gif

Rabljen avto za 2k, v zepu imata 5k za popravila, na avtu nima kaj crknit drazjega kot 500€. Rajse to kot 7500€ za novo gajbo take klase + zlate uradne servise. Rop pri belem dnevu.

Spark ima 4 zvezdice, Golf 3 ima... hmmm... Mogoče eno po današnjih standardih?

Fonzl

Guru
5. sep 2007
6.762
4.912
113
Citat:
Avtomatska dvopodročna klima, ASR, BC, servo, električni pomik prednjih stekel, ABS, 6 x air bag, daljinsko centralno zaklepanje z funkcijo daljinskega odpiranja in zapiranja prednjih stekel, naslon za roke spredaj s predalom, hlajen predal pred sovoznikom, avtoradio s kasetnikom, prekloplopljivi prednji sovoznikov sedež, deljiva zadnja klop, nastavlijv voznikov sedež po višini, nastavljiv volan po višini in globini, meglenke, fallow me home(do 3 minute prižgane zasenčene kratke luči, da se lahko varno napotiš iz avta do vhodnih vrat ponoči), pomična zadnja klop (kot v twingu)pa še kakšna malenkost se najde

Jebatga, čez devet let bo mel mogoče tud tolk opreme...

Mislm resno, a so vsi moderatorji na dopustu al kaj?

Steve

Guru
13. avg 2007
10.012
1.908
113
Upyzdomater kak je grdi
uf-1.gif
fascinira me da dejansko kdo obstaja ki je to pripravljen kupit. Pa se nekaj, lahko ima 25 zvezdic pa vse mozne 3crkovne kombinacije varnostne opreme, to ne spremeni dejstva da je mala nikakva korejska piksna, katera se skrci na pol metra ob lazjem trku. Danes je uaaaauuu, cez 5 let bo v istem dreku kot danes matic, ki je ob svojem prihodu verjetno tudi veljal za.varen avto
Raja, pamet v roke, pa rajsi leto dni rabljen clio za isti denar

Fonzl

Guru
5. sep 2007
6.762
4.912
113
Mene v splošnem fascinira dejstvo, da človk eksplicitno napiše, da ga zanima nov avto, pa se potem usuje cel kup debilnih idej o 15 let starih drvarnicah.

Me zanima, če je kdaj kdo od teh že videl od blizu nov avto. Ker 15 let stare golfe smo že vsi. Vsaj tisti mal starejši...

koliko

Guru
21. avg 2007
4.414
2.484
113
SV SLO
Citat:
Uporabnik Fonzl pravi:
Citat:
Avtomatska dvopodročna klima, ASR, BC, servo, električni pomik prednjih stekel, ABS, 6 x air bag, daljinsko centralno zaklepanje z funkcijo daljinskega odpiranja in zapiranja prednjih stekel, naslon za roke spredaj s predalom, hlajen predal pred sovoznikom, avtoradio s kasetnikom, prekloplopljivi prednji sovoznikov sedež, deljiva zadnja klop, nastavlijv voznikov sedež po višini, nastavljiv volan po višini in globini, meglenke, fallow me home(do 3 minute prižgane zasenčene kratke luči, da se lahko varno napotiš iz avta do vhodnih vrat ponoči), pomična zadnja klop (kot v twingu)pa še kakšna malenkost se najde

Jebatga, čez devet let bo mel mogoče tud tolk opreme...

Mislm resno, a so vsi moderatorji na dopustu al kaj?

Pusti mojega Stilota pri miru ......
Pogovarjamo se o sodobnih korejskih avtih. Stilo je letnik 2002. Takrat so korejski avtomobili imeli samo karoserijo in motor ter skajaste sedeže menjavo zobatega jermena na 60.000 km in tako naprej in nazaj ....

Radirko

Fizikalc
18. avg 2007
6.242
0
36
Citat:
Uporabnik Fonzl pravi:
Mene v splošnem fascinira dejstvo, da človk eksplicitno napiše, da ga zanima nov avto, pa se potem usuje cel kup debilnih idej o 15 let starih drvarnicah.

Me zanima, če je kdaj kdo od teh že videl od blizu nov avto. Ker 15 let stare golfe smo že vsi. Vsaj tisti mal starejši...

Pusti 15 let stare avte, tip je dal za primerrjavo izgleda notranjosti, nekateri ste se pa zapicili v to kot da ponuja stari voz namesto novega. Za malenkost vec denarja od tega Spa(r)ka je kup novih izbir, ki so (za moje pojme) precej boljse. Glede na to, da kupujeta za 10+ let ... a tistima clovekoma res ne znese do Punta ali Clia ali Hyundai i20 (ki mimogrede tudi izgleda znotraj kot tisti ceneni stolpi za muziko iz pralnega praska, ampak ima pa 5 zvezdic) ?