Nakup Blackberry

PeternelG

Pripravnik
3. nov 2010
158
0
16
37
ŽIRI
Se nekaj me zanima. Zraven telefona sem dobil samo USB kabel, ne pa hisnega polnilca. Doma pa imam se polnilec za Nokio N900, ki ima microUSB. Lahko uporabljam ta polnilec ali naj raje kupim originalnega?

Davidoff

Bumbar
22. jul 2007
10.027
1.477
113
Vsak polnilec lahko uporabljaš. Jaz uporabljam tudi od HTCja pa nimam nikakršnega problema.

godfather

Fizikalc
8. nov 2007
515
72
28
širne planjave Dolenjske
Citat:
Uporabnik Davidoff pravi:
Vsak polnilec lahko uporabljaš. Jaz uporabljam tudi od HTCja pa nimam nikakršnega problema.

No, ne bom pameten, ampak meni z nobenim Nokiinim polnilcem ne polni. Preverjeno na več modelih (9300, 9800, 9780). Je pa res, da sem poskusil s starim original Nokiinim polnilcem ter vmesnim original adapterjem v micro USB. Kaže da polni, vendar ko odklopiš polnilec, je baterija prazna.

PeternelG

Pripravnik
3. nov 2010
158
0
16
37
ŽIRI
Jaz sem danes polnil z Nokiinim polnilcem pa je nafilal malo. Sicer sem polnil samo pol ure ampak je nafilalo. Imam pa polnilec z debelim vtikacem plus un pretvornik v micro USB.

Odisej

arhivar
Osebje foruma
Administrator
2. sep 2007
7.644
9
113
Alter.si
www.skodelica-s-sliko.com
Nokia ima neke svoje fore... nekateri modeli polnilcev so narejeni na 4,8V kar žal ni dovolj za marsikater telefon. Nazivna napetost USB porta je 5V in nič manj.
hint: preko eBay-a dobiš polnilec z USB-jem za nekaj $
grin1.gif

Lp

godfather

Fizikalc
8. nov 2007
515
72
28
širne planjave Dolenjske
Citat:
Uporabnik PeternelG pravi:
Jaz sem danes polnil z Nokiinim polnilcem pa je nafilal malo. Sicer sem polnil samo pol ure ampak je nafilalo. Imam pa polnilec z debelim vtikacem plus un pretvornik v micro USB.

No, ravno s takim sem polnil in meni ni napolnil nobenega aparata. Preskušeno pa z dvema polnilcema, tako da ni težava v nedelujočem polnilcu. Fora je še ta, da mi samo nekaj piska, ko se polni...tako, skoraj neslišno piskanje...
13.gif

PeternelG

Pripravnik
3. nov 2010
158
0
16
37
ŽIRI
Vceraj sem cisto spraznil telefon in ga ponovno napolnil z Nokia polnilcem. Brez tezav
smile-1.gif

Kaj pa ce je problem v tvojem adapterju? Moj adapter se kar precej segreje med polnjenjem. Je to normalno?

bvader

Fizikalc
14. jan 2010
2.054
0
36
Je normalno. Večji problem bi bil če bi bil hladen (ne bi delal)...Vsak polnilec, ki dela je ponavadi topel, malo pošlataj polnilec od laptopa itd...

PeternelG

Pripravnik
3. nov 2010
158
0
16
37
ŽIRI
Imam se nekaj vprasanj. Kje si lahko nastavim, ko grem na kaksno spletno stran, da bi ze od zacetka povecalo stran na doloceno velikost. Ker me malo moti, da moram vsakic sam povecat
smile-1.gif

Je kaksna opcija, da bi pri SMS sporocilih sam dolocil barvo oblackov?
In pa ce je telefon vedno vklopljen na mobilni internet? Sedaj imam Orto Beri. Bo 100 MB dovolj na mesec?

Hvala vam za odgovore ze vnaprej!

Gamero

Majstr
13. avg 2007
5.092
138
63
okolica mesta
3. Osebno še nisem presegel 80MB, tako da je 100MB pri večini ki jih poznam vrg glave
smile-1.gif
Lahko pa tudi spremljaš porabo tako da...

Nazadnje urejeno:

Cawo

Fizikalc
Osebje foruma
25. jul 2007
2.867
19
38
1) ne vem, če se da
2) Imaš neke programe, ki ti nadomestijo tvojega in tam lahko menjaš barve. Se pa trenutno žal ne spomnim imena.

PeternelG

Pripravnik
3. nov 2010
158
0
16
37
ŽIRI
No sem zrihtal kar sem imel namen zrihtat
smile-1.gif

Zanima me še, katere aplikacije najbolj uporabljate. Za vreme, za chat ipd... V planu jih imam kupiti, pa se nekako ne morem odločiti, tudi glede na review ne.

Pa še glede sinaip me zanima, katerega uporabljate oz. če se sploh da
smile-1.gif
Ker po hiši mi žal ne lovi telefon :/

Nazadnje urejeno:

Cawo

Fizikalc
Osebje foruma
25. jul 2007
2.867
19
38
Za vreme je free AccuWeather, za Chat pa IM+, obe sta kar kul
smile-1.gif

jernejd

Majstr
2. sep 2007
1.328
153
63
Citat:
Uporabnik undefined pravi:
Za zoom veš da se lahko uporabi tudi alt + trackpad gor / dol ?

YES!

A obstaja tudi bližnjica, da na hitro izklopiš/vklopiš bluetooth, po možnosti sredi klica, ko se poveže na slušalko, pa ne moreš do nje?

Jernej

undefined

Fizikalc
6. jan 2008
1.220
0
36
Jaz za "manage connections" uporabljam levo stransko tipko.

Torej ko imaš to enako kot jaz, med klicom pritisneš to tipko in klukica na BT (2 klika).

vellno

Pripravnik
10. jan 2009
383
0
16
Mogoce celo pustis Bluetooth skoz prizgan. Sam sem ga vmes ugasal a je ocitno vklop in izklop tudi potraten saj mi je vec baterije to pocetje pokurilo kot ce bi ga pustil zgolj prizganega. Obstaja pa verjetnost da sem takrat ko sem imel samo prizganega manj klical. Probaj pa bos videl.