Nakup avtomobila za drugo osebo preko pooblastil

Nobody

is perfect.
18. jul 2007
7.038
30
48
Zadeva je sledeča.

Kolega (slovenec), ki živi in dela v Avstriji bi rad v Sloveniji kupil avto. V Sloveniji bi vzel lizing in registriral avto, vozil pa bi ga v Avstriji.

Se lahko vse to uredi, tako da se pooblasti družinskega člana in to vse on uredi brez tega, da kolega pride v Slovenijo?

x5x

600.registrirani uporabnik
22. avg 2007
2.666
9
38
Ljubljana- okolica
Jaz sem lani kupil nov avto za taščo(no pravno formalno še ni). Prodajalec je nikoli ni videl.
Avto smo izbrali, Šel sem do AH naročil ter plačal polog(1k€) ostalo je bilo plačano na račun. Za registracijo mi je podpisala pooblastilo(ni bilo potrebno overiti) ter dala kopijo potnega lista in avto sem odpeljal. Je pa res da zadeva ni bila plačana na lizing, tam pa pomoje znajo koplicirati da bi moral on osebno podpisat.

I

Izbrisan uporabnik #488

Citat:
Uporabnik SoulMan pravi:
Če čisto nič drugega, bo moral priti na overitev pooblastila, tako da bo težka.

Overi lahko v tujini pooblastilo, tu pa se po tolmaču prevede (štempl samo). Ker pooblastilo overiš v slovenščini.

SoulMan

Majstr
9. sep 2007
3.265
154
63
Celje
Citat:
Uporabnik Snecer pravi:
Citat:
Uporabnik SoulMan pravi:
Če čisto nič drugega, bo moral priti na overitev pooblastila, tako da bo težka.

Overi lahko v tujini pooblastilo, tu pa se po tolmaču prevede (štempl samo). Ker pooblastilo overiš v slovenščini.

Aha....te variante nisem poznal.
smile-1.gif

turbobitch

Lesna Goba
5. dec 2007
23.096
1.272
113
42
Če je na Dunaj nej gre na veleposlaništvo pa nej overi pooblastilo...pa pošle pa potem pooblaščena zadeva dela naprej.