nakup avtomobila odjavlenega iz prometa

_jolly_

Fizikalc
3. sep 2007
2.141
2
38
ker grem počasi po svoj prvi avto me zanima kaj je potrebno vse uredit. avto se nahaja v jesenicah in je odjavlen iz prometa, pa me zanima kak lahko dobim preizkusne tablice, da ga pripeljem domov na štajersko? je še kakšna druga možnost?

_jolly_

Fizikalc
3. sep 2007
2.141
2
38
pred prepisom? a kopija prometne velja? na njihovi upravni enoti ni možno zrihtat proba tablic?

Infernus

Fizikalc
8. jun 2008
2.301
5
38
Citat:
Uporabnik _jolly_ pravi:
pred prepisom? a kopija prometne velja? na njihovi upravni enoti ni možno zrihtat proba tablic?

Naredi tako, da bo prodajalec avtomobila šel s tabo do okenčka, dobiš preizkušnjo za 3 ali 5 dni (odločiš se sam), cena je okrog ~40€, se odpelješ z avtom in doma porihtaš še ostale zadeve... Nova prometna, nove tablice, plačilo cestnega sklada itd.

_jolly_

Fizikalc
3. sep 2007
2.141
2
38
torej ni nič strašnega? se bojim da bi prišel tja pol pa bi mi rekli da moram to v mb zrihtat.
redface-1.gif

4. jun 2008
328
0
16
Oberkrain
Ne, najprej naredis prepis (na jesenicah mislm da je najcenejsi na slovenskem javorniku pri neki avtopralnici ob cesti), na kupoprodajno napises 100e, gres na upravno enoto da prodajalec overi podpis, 1.03e, gres na tehnicnega, kupis probne tablice za 3dni, stanejo 33e, in se peljes domov.
Ostalo lahko uredis doma-tehnicni, cestna taksa, zavarovanje, tablice...

Nazadnje urejeno:

ribicija

Guru
4. sep 2007
2.396
1.399
113
Zakaj pa bi sploh jemal preizkusne zablice. Tudi na Jesenicah lahko normalno registriraš avto in dobiš MB ali kere koli druge tablice. Edino z lokalnimi grbi bo verjetno težava.

Infernus

Fizikalc
8. jun 2008
2.301
5
38
Citat:
Uporabnik ribicija pravi:
Zakaj pa bi sploh jemal preizkusne zablice. Tudi na Jesenicah lahko normalno registriraš avto in dobiš MB ali kere koli druge tablice. Edino z lokalnimi grbi bo verjetno težava.

Tudi te lahko dobiš (tablice iz svojega kraja), vendar le če jih imajo na zalogi in potrebno je še par eur doplačila.

4. jun 2008
328
0
16
Oberkrain
No sej se mi je zdelo da ne bo sel cez tehnicnega..
smile-1.gif

Upravna enota do 3eh, v petek do 1ih.. Tehnicni do 5ih (sobota do 11ih), unga kekca na slovenskem javorniku pa lahko zbudis tud v nedeljo zvecer, v Radovljici je isto, samo prepis (avtopralnica Vovk) in tehnicnega - Integral ali pri opel servisu, imas v Lescah..

_jolly_

Fizikalc
3. sep 2007
2.141
2
38
čez tehničnega bi komot šel. v bistvu ima v prometni vpisano nasledni tehnični pregled marca 2009, sam nevem kak je s tem, če je avto odjavlen iz prometa.

4. jun 2008
328
0
16
Oberkrain
Ma kaksna vinjeta, od radolce po tastari cesti do Krana, potem pa itak na cesto za Kamnk, cez tuhinjsko dolino si hitrej kot pa po avtocesti, in do celja imas lepo regionalno cesto, od cejla do maribora bos pa ze znal prit..

4. jun 2008
328
0
16
Oberkrain
Naslednji tehnicni pregled je vpisan samo zato, ker je bil avto predcasno odjavljen od prometa, ne pomeni nic...
Naredis tehnicnega in vse ostalo, kar lahko opravis na tehnicnih pregledih, vse kar rabis je prometna, overjen prepis pa po moznosti kak homolomo kartoncek. Zadnje tri (dve) zadeve rabis tudi za dvignit probne tablice....

Tusi

Fizikalc
3. sep 2007
1.234
1
38
Če piše naslednji tehnični pregled takrat, potem takrat tudi je. Ni važno kolikokrat avto vmes odjaviš.

_jolly_

Fizikalc
3. sep 2007
2.141
2
38
evo, pa sm fertik. blo pa je tak da je teta naredla prepis brez mene, pa uverla pa vse (brez mene), jaz pa sem sam prišel na tehničnega s papiri pa reko da bi mel proba tablice, pa je teta nekaj sčarala s papiri tam pa mi dala tablice, zavarovalno polico in vse ostalo (še sploh nisem pogledal). za 5 dni pride vse skupaj 42€. avto pa je že doma.
cheer.gif