nakup avtomobila 15k EUR

tomi

Guru
1. sep 2007
18.579
9.810
113
40
MB
Citat:
Uporabnik sajkek pravi:
Citat:
Uporabnik tomi pravi:
če pa je trend to, pa modno
smile-1.gif

pravilno je naredil, trivratni avto je hudo neuporaben..v bistvu eden najmanj uporabnih (manj je še coupe/roadster), sploh za družinico.

se strinjam, seveda, samo doblo ? come on ... je rahlo pretiravanje
smile-1.gif

damo

Majstr
4. sep 2007
1.019
152
63
Men osebno se doblo bolj dopade kot pa golf. Praktična gajbica za prevoz, kar naj bi bil osnovni namen avta.

IbizaDriver

Guru
Osebje foruma
21. jul 2007
10.195
3.822
113
ksz...

kolega ima za tri otroke (8mesecv, 2leti in 8 let) novo corso in pravi da nima nobenih problemov.
bonk.gif

sad

Guru
24. avg 2007
21.042
9.684
113
No, sedaj smo že nekam prišli. Nekaj od vas je navedlo par argumentov zakaj karavan... Ne pa zgolj, da je karavan logična izbira...
tongue-1.gif

tesfalar

Fizikalc
1. nov 2008
1.125
83
48
Jaz pa imam dva otroka in Oktavijo karavan. Pa je ravno prav.
bonk.gif

Bi se pa zložili tudi v novo škodo_citigo, če bi bila ravno potreba. Ampak ne vidim smisla.

V dnevni tudi nimam več 47cm CRT BW Nordmende televizije brez daljinca. Pa bi ga, glede na to, koliko gledam TV, imel bolj upravičeno kot karavana pri dveh otrocih.

sad

Guru
24. avg 2007
21.042
9.684
113
Citat:
Uporabnik IbizaDriver pravi:
ksz...

kolega ima za tri otroke (8mesecv, 2leti in 8 let) novo corso in pravi da nima nobenih problemov.
bonk.gif
Ja, najbolje se tepst po glavi, ker nekdo nima minibusa za 3 froce... Lol..

Steve

Guru
13. avg 2007
9.963
1.845
113
Citat:
Uporabnik sad pravi:
No, sedaj smo že nekam prišli. Nekaj od vas je navedlo par argumentov zakaj karavan... Ne pa zgolj, da je karavan logična izbira...
tongue-1.gif

Ravno zaradi argumentov (ki so btw vsem kristalno jasni, razen klubu 1985), je karavan oz. podobna karoserijka izvedba logicna izbira in ta tema zasvinjana do amena.

sad

Guru
24. avg 2007
21.042
9.684
113
Citat:
Uporabnik Steve pravi:
Citat:
Uporabnik sad pravi:
tongue-1.gif

Ravno zaradi argumentov (ki so btw vsem kristalno jasni, razen klubu 1985), je karavan oz. podobna karoserijka izvedba logicna izbira in ta tema zasvinjana do amena.
Tebi ti argumenti prevagajo, meni je pa tudi kristalno jasno kaj rabiš za froce. Pa čeprav sem zaradi tega v klubu 1985...

sad

Guru
24. avg 2007
21.042
9.684
113
Citat:
Uporabnik Steve pravi:
V letu 2012 se dobi se kaj drugega med korso in minibusom
In v letu 2012 je fajn, da pustiš drugim, da se odločajo sami, kaj je za njih bolje in jih zaradi tega ne zmerjaš.
Meni je čisto ok, da imaš ti karavana ali pa enoporstorca ali pa minibus. Zanimalo me je zgolj, kaj so ti hudi logični razlogi, da ga imaš. Sedaj mi je jasno, zakaj si se tako odločil in hkrati še bolj jasno, zakaj sem se jaz drugače. Argumenti so fajn, ne pa zgolj nakladanje...
Peace
grin1.gif
.

sad

Guru
24. avg 2007
21.042
9.684
113
To ti bo moral napisat tisti, kateri je pisal o limuzini. Sam sem pisal o 5V zadevah (Mondeo 5V, Laguna, Octavia, Superb, itd..).

Pakul

Fizikalc
18. sep 2007
3.306
46
48
Citat:
Uporabnik sad pravi:
Citat:
Uporabnik Steve pravi:
V letu 2012 se dobi se kaj drugega med korso in minibusom
In v letu 2012 je fajn, da pustiš drugim, da se odločajo sami, kaj je za njih bolje in jih zaradi tega ne zmerjaš.
Meni je čisto ok, da imaš ti karavana ali pa enoporstorca ali pa minibus. Zanimalo me je zgolj, kaj so ti hudi logični razlogi, da ga imaš. Sedaj mi je jasno, zakaj si se tako odločil in hkrati še bolj jasno, zakaj sem se jaz drugače. Argumenti so fajn, ne pa zgolj nakladanje...
Peace
grin1.gif
.

Mater si trd. Dej ti meni povej zakaj hudiča bi pa ti živel/živiš ali hotel živeti na 80 kvadratih, če pa poznam družine z enim otrokom, ki živijo na slabih 40 pa jim čisto nič ne manjka?
bonk.gif
In ja, meni je logično, da si kupim večji avto, če vem, da si bom s tem mnogokrat prišpaaral živce s pakiranjem ali pa le to hitreje opravil. Ne rabim cele palete načrtov in preverjati dimenzij kovčkov, ko grem na več dnevni izlet ali dopust na morje. Ne štekam kaj koga tu boli - ja tak vtis daješ s tvojimi izpadi kako smo nekateri "čudni". Tud jaz poznam družino z dvema otrokoma pa imajo samo twingota pri bajti. Ja prav a ne. In že vsak, ki ima enega otroka in karavana je pacient, ker ne rabiš takega avta za enega otroka. RES JE, ne rabiš ga, je pa hudičevo priročen, tako kot plata za čevapčiče kjer lahko na enkrat spečeš 30 komadov ali plata kjer spečeš 20 komadov. V končni fazi si pa še vedno lepo sit.

sad

Guru
24. avg 2007
21.042
9.684
113
Citat:
Uporabnik Pakul pravi:
Ne štekam kaj koga tu boli - ja tak vtis daješ s tvojimi izpadi kako smo nekateri "čudni".
Izgleda ti je kri udarila v glavo, pa ti ne da, da bi zadeve pravilno prebral in doumel
wink-1.gif
. Najprej trikrat zadihaj, potem pa naprej…
Ti bom pa citiral sebe izpred par postov...
Citat:
Meni je čisto ok, da imaš ti karavana ali pa enoporstorca ali pa minibus.

Utisevalec

Guru
12. nov 2007
16.104
4.073
113
Citat:
Uporabnik Steve pravi:
se vedno cakamo na argumente kaj je prednost limuzine

Manjši zračni upor, manj teže oz. nižje težišče, boljša togost karoserije in posledično vse to prinese manj hrupa, boljšo lego na cesti in na koncu tudi nižjo porabo. Ob tem je potrebno vedeti da so karavani praviloma dražji.

Razlike so v vseh zgornjih parametrih lahko kar občutne, je pa razlika od modela do modela, tako pač imaš karavne ki so po hendlingu skoraj enaki limuzinam po drugi strani imaš pa take ki se jim "rit" močno pozna, enako je s hrupom kjer so določeni karavani skoraj enako tihi kot limuzina, imaš pa tudi take ki so občutno bolj glasni. Poraba, predvsem pri AC vožnji je lahko kar konkretno (govorimo o nekaj deci razlike) v prid limuzine.

Torej razlike so oz. ni karavan samo enak avto z več prtljažnika kot si nekateri predstavljajo!
zmaga.gif

sad

Guru
24. avg 2007
21.042
9.684
113
Še moja malenkost glede 5V proti karavanu:
- manjša hrupnost
- boljša lega
- nižja poraba
Ob tem, da je potniški prostor enak karavanom, razen v višino, kar pa brez mreže itak ne smeš rabit, z mrežo je pa fajn, če nabašeš v višino. Vendar v višino bi rabil zgolj za letni dopust, ko pa ruknem gor trugo. Če grem kam za par dni je prtljažnik dovolj velik, za oba bicikla od ta malih dveh isto. Torej za potrebe 99,9% voženj je 5V prtljažnik dovolj (zame). Za tisti 0,1% ruknem pa gor trugo. In še glede velikosti prtljažnika pri karavanu in 5v avtu: običajno sta ista (seveda brez višine pri 5V avtu). Konkretna prednost pa je raven pod, vendar meni to osebno ne pomeni nič. Namreč z viličarjem ne nakladam noter, kaj težjega tudi ne. Zgolj enkrat sem 205cm hladilnik prepeljal noter in smo se čez tisti rob malce potrudili, ampak to je bilo pa to….
Tako da, OSEBNO ne vidim smisla v karavanu.

Pri enoprostorcu je fajn višje sedenje, to je pa to. Lega je še slabša, poraba in hrupnost še višja, da ne govorim o tem, da ti mali enoprostorci (Scenic (ne podaljšan)) imajo prtljažnik manjši od 5V zadev.

To so moji razlogi zakaj karavan ali enoprostorec ne.

Steve

Guru
13. avg 2007
9.963
1.845
113
in 95% ljudi glih boli kita za malo vecji upor, hrup ( ce je sploh to res)...

sad

Guru
24. avg 2007
21.042
9.684
113
Citat:
Uporabnik Steve pravi:
in 95% ljudi glih boli kita za malo vecji upor, hrup ( ce je sploh to res)...
To sploh nima veze. Vsak se pač odloči v skladu s svojimi prioritetami. Enemu pač pomeni vse, da enkrat na leto lahko direkt z viličarjem naloži noter zadevo in je zato pripravljen požreti vse slabosti, katere trpi celo leto. Vsakemu svoje…