Nakup avta na lizing

Cash

Guru
19. avg 2007
8.073
983
113
Sem popravil, ker sem se zmotil. Ko bo sodelavec kupil avto in ko bomo koncali ceremonijo, bodo 3 lastniki, zelel pa bi si, da se mene preskoci in bosta samo 2 lastnika, saj ce bom lastnik samo 1 minuto, se mi zdi brezveze in bo samo pokvarilo sliko, ko bo on prodajal avto, ker bo morda koga odvrnilo od nakupa.

Roberto

Majstr
19. jul 2007
12.057
154
63
Doma
Koga bo odvrnilo?
Švercerja definitivno ne...
Resnega kupca? Dvomim. Sam sem brez problema dokazal kupcu zakaj je tretji namesto drugi lastnik... Ker je bil avto kupljen na popust zaposlenega in je 4 mesece moral biti v lastništvu zaposlenega. Potem pa prepis. Uporabnik pa je bil vseskozi isti. Konec koncev se tudi na zavarovalni polici vidi kdo je plačnik in zavarovalec...

mtl

Majstr
19. jul 2007
10.712
395
83
Kras
www.mtl.si
Citat:
Uporabnik Cash pravi:
Sem popravil, ker sem se zmotil. Ko bo sodelavec kupil avto in ko bomo koncali ceremonijo, bodo 3 lastniki, zelel pa bi si, da se mene preskoci in bosta samo 2 lastnika, saj ce bom lastnik samo 1 minuto, se mi zdi brezveze in bo samo pokvarilo sliko, ko bo on prodajal avto, ker bo morda koga odvrnilo od nakupa.
Z vso dokumentacijo (torej dokazili) ne bo nobenega odvrnilo od nakupa, saj bo jasno vidno (tudi v sistemu), da je on V PRAKSI drugi lastnik.
Tako da, za njega ti ni treba skrbeti, žal boš pa moral izpljunit tistih par 10 eur za (se sicer strinjam, brezvezen) prepis. Še prej pač vprašaj pri lizing hiši, če gre lahko direkt na njega, ampak je to precejšnja redkost.

Roberto

Majstr
19. jul 2007
12.057
154
63
Doma
Ne da. Ko se je Hypo leasing preimenoval sem dobil papirje za spremebo lastništva... Pač še en lastnik v vrsti je bil odgovor... Še dobro da police ni bilo potrebno menjati in da je bil prehodni rok 1 leto. Tako da sem preje lizing zaključil...

Zakaj se ne da? Ker ima lizing hiša sklenjeno pogodbo s tabo za predmet financiranja. In v takih primerih avtomatično s plačilom zadnjega obroka predmet financianja preide v last lizingojemalca.
Karkoli balansiraš mora biti v ozadju nova pogodba, staro pa razveljaviš s prodajo ali dopolniš z aneksom (kjer pa verjetno ne spreminjaš pogodbenih strank. Ne vem če je to sploh mogoče?).

Nazadnje urejeno:

damirj

Guru
9. maj 2012
5.324
2.425
113
Sliko bi ti pokvarilo tudi, če bi kupec vedel, da je avto uporabljala tudi vsa tvoja družina, vključno z nono ki ne zna uporabljat menjalnika in pubertetnim sinom ki ga uporablja za drag race.

Pbutec

100. registrirani uporabnik
20. jul 2007
15.180
3.641
113
Marlbor
Jaz ne razumem, kaj se on sploh obremenjuje s številom lastnikov. Če je napisal, da ima že kupca ... torej?
Predvsem pa, zakaj njega kot prodaja boli število lastnikov za njim ...

Cash

Guru
19. avg 2007
8.073
983
113
Sej se ne obremenjujem. Sem samo vprasal, ce se da na tak nacin prodat avto in da ne bi brezveze metal denarja skozi okno. Vendar, ce se ne da, se ne da.

ovca

morfy
Osebje foruma
18. jul 2007
5.881
3
38
37
Cvičkova dežela =)
www.alter.si
Ti povem iz prve roke
smile-1.gif
?

Skb leasing, poplačilo lizinga ter prepis vozila direkt na tretjo osebo (novi kupec) je možno
wink-1.gif
.

KarEn

Majstr
27. jan 2008
2.262
338
83
Zakaj ne vprašaš kar na leasing hišo? Mislim, da ne bi smeli delati nobenih težav z direktnim prepisom lastništva nanj, takoj ko bodo imeli celotno poplačilo na računu.

JosipBroz

Fizikalc
10. sep 2007
1.324
0
36
Citat:
Uporabnik ovca pravi:
Ti povem iz prve roke
smile-1.gif
?

Skb leasing, poplačilo lizinga ter prepis vozila direkt na tretjo osebo (novi kupec) je možno
wink-1.gif
.
Kako pa to naredite? Mislim, da je prepis direktno na tretjo osebo stvar UE ki dela prepis in ne toliko lizing hiše, ki samo izda izjavo o poplačilu lizinga lizingojemalcu. Se motim?
Ali čarate kaj s fiktivnimi odstopi od pogodbe itd....?

Nazadnje urejeno:

Pbutec

100. registrirani uporabnik
20. jul 2007
15.180
3.641
113
Marlbor
V bistvu se naredi prepis ne da lizingojemalec sploh opazi, da je 3 sekunde bil vmes on lastnik. Brez veze razpravljati ...

motofrik

Majstr
24. dec 2009
3.042
438
83
tam ko se terc po tori rola
Drugi lastnik, tretji lastnik... Ne shranjuješ dokumentacije od avta? Vsak račun od servisa, zavarovalno polico, račun za gume,... v eno mapo in to gre z avtom, ob prodaji. To sem začel prakticirati, ko sem kupil enega BMW, mi je lastnik dal zraven mapo z vsemi papirji. Jaz sem potem samo še dolagal račune. Ob prodaji naprej, je kupec imel usta do ušes.