Torej, vprašanje je sledeče - sem S.P. in bi si rad iz osebnega računa nakazal sredstva na poslovni račun. Ali lahko to naredim, ali me bo davčna kaj haklala za to?
Citat:
Uporabnik cbb pravi:
Torej, vprašanje je sledeče - sem S.P. in bi si rad iz osebnega računa nakazal sredstva na poslovni račun. Ali lahko to naredim, ali me bo davčna kaj haklala za to?
Citat:
Uporabnik Radirko pravi:
Citat:
Uporabnik cbb pravi:
Radoveden sem, zakaj bi pa to pocel ? Ponavadi je ravno obratno (imas recimo cenejse e-bancnistvo na osebnem racunu, kot za s.p.) in se ti bolj splaca denar premakniti v drugi smeri, potem pa od tam placujes.
Citat:
Uporabnik Patsy pravi:
ksz.
Še to: s.p. ne rabi imet poslovnega računa (po naših zakonih ni to nikjer določeno). Je pa fajn če ima s.p. posebej račun - se pravi lahko odpreš račun za fizično osebo na neki drugi banki in preko njega posluješ veliko ceneje kot preko poslovnega računa.
Citat:
Uporabnik Patsy pravi:
ksz.
Še to: s.p. ne rabi imet poslovnega računa (po naših zakonih ni to nikjer določeno). Je pa fajn če ima s.p. posebej račun - se pravi lahko odpreš račun za fizično osebo na neki drugi banki in preko njega posluješ veliko ceneje kot preko poslovnega računa.
Citat:
Uporabnik Radirko pravi:
Citat:
Uporabnik cbb pravi:
Radoveden sem, zakaj bi pa to pocel ? Ponavadi je ravno obratno (imas recimo cenejse e-bancnistvo na osebnem racunu, kot za s.p.) in se ti bolj splaca denar premakniti v drugi smeri, potem pa od tam placujes.
Citat:
Uporabnik Numy pravi:
Madona če nimate za poslovni račun, se ne it s.p.-ja no.
Citat:
Uporabnik igi pravi:
Citat:
Uporabnik Patsy pravi:
ksz.
Res ne piše, da rabiš poslovni račun, piše pa, da rabiš LOČEN račun.
2. PLAČILNI PROMET
8. člen
(Transakcijski račun)
(1) Pravne in fizične osebe ter osebe civilnega prava (v nadaljevanju: imetniki transakcijskih računov) lahko prejemajo in nakazujejo denarna sredstva v plačilnem prometu le preko transakcijskega računa, če ni s tem ali drugim zakonom drugače določeno.
(2) Pogodbo o vodenju transakcijskega računa lahko sklene vsaka fizična oseba ali njen skrbnik oziroma zakoniti zastopnik, zasebnik, pravna oseba in oseba civilnega prava. Zasebnik mora imeti za namene v zvezi z opravljanjem dejavnosti ločen transakcijski račun.
Citat:
Uporabnik bansh28 pravi:
Citat:
Uporabnik Numy pravi:
Madona če nimate za poslovni račun, se ne it s.p.-ja no.
ahaaa.........poglej ga BANKER !