Nakazilo - osebni račun -> poslovni račun

Mantara

Pripravnik
6. avg 2007
355
4
18
lahko narediš brez problema. saj si s.p. in prosto razpolagaš z svojim denarjem....davčna tu nima kaj, saj ne rabiš dokazovat odlivov in prilivov

Radirko

Fizikalc
18. avg 2007
6.242
0
36
Citat:
Uporabnik cbb pravi:
Torej, vprašanje je sledeče - sem S.P. in bi si rad iz osebnega računa nakazal sredstva na poslovni račun. Ali lahko to naredim, ali me bo davčna kaj haklala za to?

Radoveden sem, zakaj bi pa to pocel ? Ponavadi je ravno obratno (imas recimo cenejse e-bancnistvo na osebnem racunu, kot za s.p.) in se ti bolj splaca denar premakniti v drugi smeri, potem pa od tam placujes.

prijam

Fizikalc
2. sep 2007
1.821
4
38
Citat:
Uporabnik Radirko pravi:
Citat:
Uporabnik cbb pravi:
Torej, vprašanje je sledeče - sem S.P. in bi si rad iz osebnega računa nakazal sredstva na poslovni račun. Ali lahko to naredim, ali me bo davčna kaj haklala za to?

Radoveden sem, zakaj bi pa to pocel ? Ponavadi je ravno obratno (imas recimo cenejse e-bancnistvo na osebnem racunu, kot za s.p.) in se ti bolj splaca denar premakniti v drugi smeri, potem pa od tam placujes.

mogoče ša zato ker na poslovnem računu nima keša in mora kaj plačat an.

Pbutec

100. registrirani uporabnik
20. jul 2007
15.194
3.589
113
Marlbor
Lahko narediš, ni problema. Tudi sam sem tako moral začeti. Račune je bilo treba plačati, pa še nisem imel niti enega priliva. Pa sem si nakazal denar iz osebnega na poslovni račun.

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.462
2.453
113
Saj na d.o.o. lahko tudi narediš tako... Pač zraven napišeš posojilno pogodbo. Po drugi strani pa tudi nevem zakaj bi bilo sankcionirano če bi tak tako nakazal na račun firme, če si toliko nor in financiraš firmo iz lastnega žepa pa bodi ali...?

Pbutec

100. registrirani uporabnik
20. jul 2007
15.194
3.589
113
Marlbor
Tukaj ne gre za nobeno financiranje firme in lastnega žepa, saj se ti prilivi ne štejejo nikamor (prihodki/odhodki). Isto kot da gres nekaj kupit na firmo na gotovino, pa nimaš ravno zraven blagajne od firme, boš vzel seveda iz lastnega žepa, če že imaš ...
Sicer pa pri s.p.-ju je tako denar na osebnem računu kot na poslovnem itak v celoti tvoj in lahko delaš z njim kaj hočeš. Glavno je, da imaš do države vse poplačano.

softi

asfalter
30. avg 2007
33.298
486
83
okolica metropole
knjizi se na konto od koder se ti potem lahko vrbne. pač ni posojilo itd. mogoče daš komu, da ti posodi.

treba je pazit na vračilo, da ne gre vse v profit

Smjs

Fizikalc
9. dec 2007
1.399
4
38
Tok denarja med s.p. in nosilcem s.p.ja je neobdaveno.
V profit ne s.p. ne gre ker to ni prihodek.

Patsy

Pripravnik
24. jul 2007
650
0
16
Celje
ksz.
Še to: s.p. ne rabi imet poslovnega računa (po naših zakonih ni to nikjer določeno). Je pa fajn če ima s.p. posebej račun - se pravi lahko odpreš račun za fizično osebo na neki drugi banki in preko njega posluješ veliko ceneje kot preko poslovnega računa.

igi

Guru
13. okt 2007
5.642
1.226
113
Celje
Citat:
Uporabnik Patsy pravi:
ksz.
Še to: s.p. ne rabi imet poslovnega računa (po naših zakonih ni to nikjer določeno). Je pa fajn če ima s.p. posebej račun - se pravi lahko odpreš račun za fizično osebo na neki drugi banki in preko njega posluješ veliko ceneje kot preko poslovnega računa.

Jebentiš.... bi prilimal nasprotujočo se izjavo iz nekega članka, pa je ne najdem... Mislim, da je celo zakon...

Patsy

Pripravnik
24. jul 2007
650
0
16
Celje
Ne bo držalo. s.p. lahko uporablja celo svoj lastni račun za poslovanje, ker si fizična oseba z dejavnostjo ne pa gospodarska družba. ZGD nič ne določa in če kaj zaj*** ti itak iz osebnega premoženja vzamejo.

Patsy

Pripravnik
24. jul 2007
650
0
16
Celje
Za sp sploh ne rabiš računa, če delaš vse z gotovino.
Zakaj bi plačeval za vodenje računa 10 eur/mesec če isto dobiš za manj kot 2?
Sp mora v večini za vse sam poskrbet v podjetju se pravi denar vsaj 4x težje zasluži kot nekdo večji.
Je greh če človek gleda na stroške?

igi

Guru
13. okt 2007
5.642
1.226
113
Celje
Citat:
Uporabnik Patsy pravi:
ksz.

Res ne piše, da rabiš poslovni račun, piše pa, da rabiš LOČEN račun.

2. PLAČILNI PROMET

8. člen
(Transakcijski račun)

(1) Pravne in fizične osebe ter osebe civilnega prava (v nadaljevanju: imetniki transakcijskih računov) lahko prejemajo in nakazujejo denarna sredstva v plačilnem prometu le preko transakcijskega računa, če ni s tem ali drugim zakonom drugače določeno.

(2) Pogodbo o vodenju transakcijskega računa lahko sklene vsaka fizična oseba ali njen skrbnik oziroma zakoniti zastopnik, zasebnik, pravna oseba in oseba civilnega prava. Zasebnik mora imeti za namene v zvezi z opravljanjem dejavnosti ločen transakcijski račun.

cbb

Chef
6. avg 2007
3.337
2
38
51
Nč več u Jesenicama... Zdej Horjul
Citat:
Uporabnik Radirko pravi:
Citat:
Uporabnik cbb pravi:

Zato ker imam na S.P.-ju bonus račun, ki ima boljšo obrestno mero. Imam pa prišparanih nekaj sredstev, ki so bile na drugem računu.

prijam

Fizikalc
2. sep 2007
1.821
4
38
Citat:
Uporabnik igi pravi:
Citat:
Uporabnik Patsy pravi:
ksz.

Res ne piše, da rabiš poslovni račun, piše pa, da rabiš LOČEN račun.

2. PLAČILNI PROMET

8. člen
(Transakcijski račun)

(1) Pravne in fizične osebe ter osebe civilnega prava (v nadaljevanju: imetniki transakcijskih računov) lahko prejemajo in nakazujejo denarna sredstva v plačilnem prometu le preko transakcijskega računa, če ni s tem ali drugim zakonom drugače določeno.

(2) Pogodbo o vodenju transakcijskega računa lahko sklene vsaka fizična oseba ali njen skrbnik oziroma zakoniti zastopnik, zasebnik, pravna oseba in oseba civilnega prava. Zasebnik mora imeti za namene v zvezi z opravljanjem dejavnosti ločen transakcijski račun.

Zakon o plačilnem prometu od sprejetja Zakona o plačilnih storitvah in sistemih ne velja več (razen nekaj členov)

Numy

Majstr
1. jan 2008
9.860
395
83
Citat:
Uporabnik bansh28 pravi:
Citat:
Uporabnik Numy pravi:
Madona če nimate za poslovni račun, se ne it s.p.-ja no.

ahaaa.........poglej ga BANKER !

Bankster misliš ?

Moti me napačen način razmišljanja dragih sopodjetnikov, treba je misliti kako boš zaslužil več, ne pa prihranil. Lahko šparaš kot pri norcih, samo če imaš nizek dohodek, ti to nič ne pomaga, ker si omejen s tem zneskom.