Najboljši slovenski rock komadi

tjuren

Fizikalc
19. nov 2007
2.440
1
36
Vem, da smo nekaj o slovenski muziki že debatirali, tole pa me zanima zaradi svojih interesov. Torej, kaj od slovenskega rocka bi si želeli slišati na nekem žuru v živo?

SoulMan

Majstr
9. sep 2007
3.264
152
63
Celje
Big footi so pri meni krepko v vodstvu, sledijo Šank Rocki, po koncertu, na katerem sem bil pred novim letom so se pa med top 3 prebili še Dan D.

tjuren

Fizikalc
19. nov 2007
2.440
1
36
Prav komadi me zanimajo, skupaj s skupinami. Črn tulipan od Big Foot mame? Nisem več s tabo?

FuriousG

Majstr
30. jul 2007
3.366
159
63
37
Racija - Oče
cheer.gif

Pero Lovšin - Umazane Igre
Pankrti - Bandiera Rossa
Nude - Ni Čist Greh

Pa še kkšn bi se najdu verjetno.
wink-1.gif

msenjur

Guru
11. sep 2007
26.979
-387
113
ja od bfm res sam tale "nism več s tabo", pa en neki gre tkole "hodu sm po soncu, hotu sm...), drugač pa, rojen sem leta 72, trip in vijolice, lep dan za smrt, metulj, bandera rossa je čist preveč skomercializirana,

SoulMan

Majstr
9. sep 2007
3.264
152
63
Celje
Mah konkretne komade, ki so mi najbolj všeč od benda, ki mi je tako dober, kot BFM je težko naštet, ker mi je skoraj vse super. Izstopajo morda Mojca, Nov dan, Nimfomanka, Nisem več s tabo, Črn tulipan, Nova pravila...

dekca

alter gentleman
25. jul 2007
3.964
0
36
123
Če boš napisal pravilno Don Mentony band, boš lahko zmuliral
evil.gif
in pol.
Zakon muska!
zmaga.gif

dekca

alter gentleman
25. jul 2007
3.964
0
36
123
Se zelo strinjam.
Se vidi, da se je Zmazek kalil pri Buldožerjih, ki so tudi ena največjih legend YU glasbene scene.

Sandrca

hudičkica
29. okt 2007
785
0
16
Marijan Novina- Trebam te(če to spada pod rock)
Lovšin, Pankrti, Sokoli: Umazane igre, Anarhist, Najbolš je bit zadet, Moja mama je strela, Bandiera rossa, Janez Kranjski Janez...

Ja definitivno kej od Lovšina, Pankrtov ali pa Sokolov.

DizzyReed

Shmoo
5. avg 2007
7.663
220
63
41
Ljubljana Moste
juretov.blog.siol.net
pa Gospodar od Avtomobilov je tud zakon.
grin1.gif

men je recimo od Dan D res vsak komad posebaj full všeč, od Siddharte Črnobelo in Homo Carnula in Platina, od Šank Rockov recimo Ker te ljubim, Želim da si tu, Maček, Laški pir, pa kakšni D-Fact - Denar, pa seveda BFM, en cajt mi je bla full všeč Nova pravila, Nude - Neki sladkega, Billysi so mi tud dost dobri.

seveda Aperion tudi izstopajo, ampak vedo, kater komad mi vedno dvigne kocine - njihova Uspavanka in priredba Mein Hertz Brent...
aplauz.gif

NeGrA

Pripravnik
20. jul 2007
720
0
16
trenutno mi pade na pamet Metulj od Šank Rokov... drgač bi pa itak dala BFM (Led iz severa, Nisem več s tabo, ...) v ospredje...
wink-1.gif

Ice

Pripravnik
17. avg 2007
816
19
18
Od zablujene generacije priredba Metulja je boljša
smirk-1.gif

Sicer pa: BFM - velik dobrih komadov, Nieti, Sokoli, Siddharta, Šank Rock, Pankrti...itd..
Čeprov poslušam house, včasih sede tud kakšen hud rock
smile-1.gif

AfterEight

Fizikalc
16. sep 2007
1.217
0
36
BFM meni sploh ne sedejo, no mogoče dva, trije komadi. Niet - lep dan za smrt, če že moram na hitro in seveda čimbolj ostati v vsaj okvirnem kalupu rocka.

Če pa bi lahko vključil še malo "trše" zadeve pa definitivno Interceptor.
smile-1.gif

wacko

Fizikalc
18. jul 2007
5.450
0
36
Od Big foot mame čist odvisn od razpoloženja... več al mn je večina komadov hudih. No pa vseeno nekaj trenutno "top" komadov: Krila, Brez meja, Rola se ....

Pol pa še kakšni Pankrti (Počitnice na morju, Osmi dan, Totalna revolucija, Za železno zaveso, Zvečer v mestu), Sausages (To mi deli), Niet (Ruski vohun, Lep dan za smrt) potem pa še kakšen Dan D - Čas... pa Zmelkoow (Primavera, cau sloncek..).