najboljša obrestna mera

Stardo

Pripravnik
3. jan 2009
353
0
16
40
Vse res! Ampak eni raje v zameno za anonimnost preživijo teh 35,00%

stop

Majstr
5. sep 2007
3.203
397
83
Las Vegas
Citat:
Uporabnik igi pravi:
faktor banka 4,25% za tri mesečni depozit

A je dal potem kateri vezat 4x3 na factor banko? A maš kakšne dodatne stroške z transakcijami? A ti kej zaračunajo če po treh mesecih potegneš ven denar in obresti?

Roberto

Majstr
19. jul 2007
12.057
154
63
Doma
Prej ali slej bodo tudi te 3 državemorale popustiti, tako kot je Švica popustila Ameriki. In se bo zgodilo isto, kot se je v Nemčiji (da je njihov dacar na črnem trgu kupil poimenski seznam nemških državljanov, ki imajo odprte račune v Švici). Švicarji zahtevajo izročitev tega človeka, Nemci se požvižgajo na njihove zahteve. Pač človek ne bo več potoval v Švico...

ferdo

Guru
3. sep 2007
10.664
3.940
113
Ljubljana
hmpg.net

1. Velja obrestna mera, ki je navedena na začetku ne glede, ali imaš vezano 3,6,9,12 mesecev (trenutno 4,25% letno)
2. Edini strošek transakcije, ki jo imaš je nakazilo na Factor banko. Vrnejo ti na svoj strosek.

Edini odbitek bi bil, ce bi hotel denar po 8 mesecih. Potem bi 6 mesecev dobil polno obrestno mero, ostala dva pa normalen mesečni depozit.

Morda v razmislek: BS je sicer pred kakim mesecem tezila, da je treba na splošno znižati depozitne obrestne mere, morda jih kdaj v bodočnosti tudi v Factor banki bodo, ker nekatere banke so jih že.

jello

Guru
22. sep 2008
10.272
3.909
113
Citat:
Uporabnik ferdo pravi:
Morda v razmislek: BS je sicer pred kakim mesecem tezila, da je treba na splošno znižati depozitne obrestne mere, morda jih kdaj v bodočnosti tudi v Factor banki bodo, ker nekatere banke so jih že.

Zelo verjetno, ker bo drugače kasirala pribitke na kap. zahteve. Sicer pa ne vem ali je bilo to potem sprejeto ali je bila samo grožnja?

masevc

Guru
2. sep 2007
3.530
896
113
ksz

ima kdo izkušnje z nemškimi bankami. Predvsem me zanima kako je sedaj z odpiranjem računa v Nemčiji. Pred časom smo se veliko pogovarjali o dkb.de, vendar so mi zavrnili odprtje računa kak mesec nazaj.

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.117
6.947
113
pri taščici
Citat:
Uporabnik Axi pravi:
A je možen predčasen odpoklic, prej kot v 3 mesecih?
ko sem ajz to spraševal pred kratkim so rekli da ni možno. Mogoče bi na osnovi tega depozita dobil pri tej ali drugi banki lombardni kredit. ne vem pa kako je s stroški pri takem kreditu
potem sem dal T20.

PIC

Fizikalc
17. avg 2007
2.466
2
38
Meni so tudi zavrnili, ker sem namesto overitve iz nemske ambasade poslal overitev iz UE (tako kot so svetovali na forumu). Potem se mi pa ni vec dalo ubadat s tem
smile-1.gif
.

LP,
PIC

masevc

Guru
2. sep 2007
3.530
896
113
So poslali uraden dopis, kjer je bilo navedeno, da mi ne morejo ugoditi odprtja racuna (baje njihova pravica, da se lahko tako odlocijo). Overitev ni bila omenjena kot problem. Sem pa tudi jaz overil na UE.

Iscem sedaj drugo banko.

Stardo

Pripravnik
3. jan 2009
353
0
16
40
Hja... (na žalost) klasičen odgovor, ko se jim ne lubi razlagat zakaj in kako. Imajo pa tud SLO storitvena podjetja (banke, zavarovalnice,..) podobne metode.