Najbolj "neumni" izumi v avtomobilski industriji

crnobog

Guru
29. apr 2009
3.755
2.364
113
Konc je svaljkanja po avtih.

Drugače so na voljo takšne stvari, če še ne veste:

61UBGlxCNnL._AC_UF894,1000_QL80_.jpg

Steve

Guru
13. avg 2007
10.686
2.873
113
Pomoje to ne bo šlo. Sigurno se začne dret da ne vidi in ti še prisilno ustavi avto, kot tisti subaru na posnetku

Utisevalec

Guru
12. nov 2007
17.487
4.880
113
moj nima kamere, pa vseeno zna opozarjat. Gleda kako dolgo voziš brez postanka, kako vijugaš po cesti. To vijuganje mu ne gre najbolje, ker zna pojamrat tudi pri normalni vožnji.
Pa tudi če uporabljam prostoročno telefonirjanje (več kot 10min, se mi zdi) opozarja...
So (vsaj) trije način, poleg kamere. Je pa to v EU zahtevano sedaj že 2 leti kot del seijske opreme vsakega vozila z EU homologacijo.

Kamera ki spremlja voznika oz. njegovo oči je nekako danes osnovni sistem nadzora, ampak tudi najbolj moteč sistem za tak nadzor, ker ti šalčko kave nariše že ko malo preveč gledaš naokoli namesto na cesto. Včasih pa kar iz ljubega miru.

Drugi precej pogost način da pokaže "šallčko kave" je to da voznik ne sledi prometnemu toku, črtam na cesti in "zavija" iz smeri.

Tretji sistem je timer ki ti bo po 3-4h neprekinjene vožnje pokazal "šalčko kave".

Zadnji sistem so imeli avti že 20 let nazaj, sistem preko prednjih kmaer je dokaj pogost v vozilih višjega ranga zadnjih 10 let, sistem s teženjem s kamero ki snema voznika je pa novodobna pridobitev. Za EU homologacijo mislim da se rabi sistem timerja + enega od sistemov na kamere. Ni še obvezno snemanje face voznika zato da veš da "spi".

Silos

Pripravnik
6. jun 2024
40
62
18
To je takšna bedarija, da glava peče. Še ena stvar, ki non-stop guši, piska, blinka in povzroča warning fatigue. Ko voznik postane utrujen, naveličan vsega piskanja do te mere, da ga izklopi ali ignorira. In s tem mogoče tudi kakšno opozorilo, ki bi bilo pa res pomembno.

Bolj se mi zdi, da je cilj teh kamer (pa nočem zveneti kot teoretik zarote), da se ljudi počasi navaja na vseprisoten nadzor oziroma odvzemanje svobode. Kjer bo centralni komite (EU) ob pomoči tehnologije odrejal vsako podrobnost, kaj kdo sme in kaj ne.

In s tem se ljudi še bolj "idiotizira" in spravlja na nivo nefunkcionalnih bebcev, ki rabijo za najbolj enostavna opravila app in navodila.

Namesto, da bi se delalo na spodbujanju znanja, odgovornosti in prevzemanja odgovornosti, se iz ljudi dela vedno večje bebce.

Seveda vladajočim to ustreza. Kapitalu še bolj.

• Všeč mi je
  • Haha
Reactions: Gonzo in jonny77