saj nekaj že imajo;Kaj še čaka avtomobilska industrija glede tega, za odpiranje vrat prtljažnika?
Pri Tesli lahko to avtomatiziraš preko Apple Shortcuts. Potem pa pač Teti Siri rečeš, kaj hočeš in za zavergla Shortcut.Glede na to da lahko danes vsak pralni stroj upravljaš preko telefon ima tukaj avto industrija še veliko odprtih zadev, stroškovno pa to tudi ni nek velik zalogaj
saj nekaj že imajo;
- pritisnem na daljinca, ko hodim do avta in me čaka odprt prtljažnik
- brcnem z nogo pod odbijač in se odpre prtljažnik.
JpNo zadnji čas, da se je vendarle nekdo oglasil, da televizorji pač ne spadajo v avtomobile.
Euro NCAP zahteva vrnitev fizičnih stikal in gumbov
Sodobni digitalni trendi, med katerimi so tudi virtualna stikala in elementi umetne inteligence, so naleteli na nasprotovanje pri agenciji Euro NCAP, ki zaradi varnosti poziva k vrnitvi fizičnih stikal in gumbov v avtomobile.www.zurnal24.si
Vprašanje za tega majstra... mtlMeglenka, ki se prižge in sveti v ovinek. Na servisu sem vprašal za vklop teh "corner light".
Nisem hotel, da bi mi se prižigale v sredi belega dneva, ampak samo po temi.
So povedali, da prižiganje samo po noči ni možno, ker niso vezane na senzor svetlobe.
Avto pa sam prižge luči, ko je tema. Izgleda je danes velika znanost dodati par "if" stavkov v softver računalnika, da bi se to ptavilno vklapljalo.
Jaz imam na stikalu 4 stopnje.Meglenka, ki se prižge in sveti v ovinek. Na servisu sem vprašal za vklop teh "corner light".
Nisem hotel, da bi mi se prižigale v sredi belega dneva, ampak samo po temi.
So povedali, da prižiganje samo po noči ni možno, ker niso vezane na senzor svetlobe.
Avto pa sam prižge luči, ko je tema. Izgleda je danes velika znanost dodati par "if" stavkov v softver računalnika, da bi se to ptavilno vklapljalo.
Pod 2. imaš pozijske ali luči za osvetljevanje vozila - s katerimi ne smeš vozit!Jaz imam na stikalu 4 stopnje.
1. ugasnjeno - svetijo samo dnevne luči
2. prižgano - svetijo dnevne in zadnje luči ter notranjost (armatura, gumbi, ird)
3. avtomatsko - kratke in zadnje luči se prižgejo glede na senzor svetlobe
4. prižgano - kratke in zadnje luči so cel čas prižgane
Stranske luči se prižigajo v ovinkih samo v pozicijah 3 in 4.
Meglenke pa imam še posebej in jih je treba ročno prižgati.
Pod 2. so prižgane dnevne spredaj - ledice (te itak svetijo v vsakem primeru), zadnje luči, v notranjosti pa se osvetlijo gumbi (na vratih za odpiranje vrat, na sredini armature za razne komande, osvetlitev vtičnic pod armaturo, na volanu za razne komande. Skratka nič takega, kar bi bilo prepovedano.Pod 2. imaš pozijske ali luči za osvetljevanje vozila - s katerimi ne smeš vozit!
Preveri razliko spredaj med dnevnimi in pozicijskimi ...Pod 2. so prižgane dnevne spredaj - ledice (te itak svetijo v vsakem primeru), zadnje luči, v notranjosti pa se osvetlijo gumbi (na vratih za odpiranje vrat, na sredini armature za razne komande, osvetlitev vtičnic pod armaturo, na volanu za razne komande. Skratka nič takega, kar bi bilo prepovedano.