Nadzorna kamera

Jabe

Guru
1. okt 2007
14.874
7.318
113
Ok, brskam po predalih.teh nicro sd kartic se je kar nekaj nabralo, razlicnih velikostim domnevam, da ro deluje tako da nonstop prepisuje stare posnetke.

Koliko časa pri 1080p (ali imate izbrano manjso resolucijo - gre za razdaljo recimo 4m) spravis na koliko GB?

Daniel

Guru
21. dec 2007
6.480
4.316
113
Odvisno od nastavljene bitne hitrosti posnetka. Pri reolinku recimo lahko nastavljaš od 2 Mbps pa tam do nekje 8 Mbps. Kako je pri ostalih firmah ne vem. Lahko pa vzameš neko povprečje recimo 4 Mbps.

Ker je hitreje čez ChatGPT bom uporabil njega.
Primer za 4 Mbps stream in kartico 1GB:

"Da izračunamo, kako dolgo lahko zapisuješ na 1 GB microSD kartico s hitrostjo 4 Mbps (megabiti na sekundo), moramo upoštevati naslednje:

Koraki pretvorbe:

1. 1 GB = 1.024 MB = 1.048.576 KB = 8.388.608 kilobitov (kb)

2. Hitrost zapisovanja: 4 megabiti/sekundo = 4.000 kilobitov/sekundo

Čas zapisa:

\text{Čas} = \frac{8.388.608 \text{ kb}}{4.000 \text{ kb/s}} = 2.097,15 \text{ sekund}

Pretvorba v minute:

\frac{2.097,15}{60} \approx 34,95 \text{ minut}

Odgovor:

Na 1 GB microSD kartico lahko zapišeš približno 35 minut podatkov s hitrostjo 4 Mbps."

Potem se pa seveda spreminja z velikostjo kartice in bitno hitrostjo.

Je pa še ena stvar vredna omembe. Te navadne MicroSD kartice ne bojo kaj dolgo zdržale konstantnega prepisovanja. Obstajajo posebne high endurance kartice, ki so sicer malenkost počasnejše od klasičnih, kar pa v primeru uporabe v kamerah nima nobene veze, zdržijo pa izjemno veliko prepisov.

• Všeč mi je
Reactions: Jabe

Jabe

Guru
1. okt 2007
14.874
7.318
113
Najlepša hvala...
Bom po moje vseeno najorej kar s kako, ki jo ze imam. So recimo 128gb ali 256gb, dogodkov pa bo malo. Kamera naj bi laufala po urniku, ko naj bi soba samevala in naj ne bi bilo nobenega dogodka. Torej prepisovanja si želim nič.

Gonzo

Guru
1. sep 2007
9.669
10.076
113
EU
Preveri v navodilih koliko največjo kapaciteto kartice podpira kamera.
Da ne kupiš "preveliko", ki jo kamera ne podpira.

• Všeč mi je
Reactions: brane_new

Daniel

Guru
21. dec 2007
6.480
4.316
113
Če so kartice 128 GB in bojo snemale samo dogodke potem ni skrbi, da tudi navadna ne bi zdržala precej dolgo.

Večina novejših kamer sicer podpira SDXC, tako da tudi te velikosti kartic ne bi smele povzročati težav.

Jabe

Guru
1. okt 2007
14.874
7.318
113
ooo, hvala. tale VLC bom poskusila. Odlično!

Hvala fantje. Včeraj zvečer sem na hitro razpakirala in postavila, kot rečeno, je bila ihta, in se nisem imela časa s tem ukvarjati. Zdaj vidim, da tole vzpostaviti ni nič težje in dolgotrajnejše, kot to, kar sem že naredila. Z domačo dahuo in NVRjem sem se skregala in bistveno več časa in dobre volje porabila. Resda zadeva skoraj 10 let stara, mrbit je danes že kaj bolj userfirendly.

Tenforest

Guru
3. sep 2007
5.891
598
113
42
povsod malo
ooo, hvala. tale VLC bom poskusila. Odlično!

Hvala fantje. Včeraj zvečer sem na hitro razpakirala in postavila, kot rečeno, je bila ihta, in se nisem imela časa s tem ukvarjati. Zdaj vidim, da tole vzpostaviti ni nič težje in dolgotrajnejše, kot to, kar sem že naredila. Z domačo dahuo in NVRjem sem se skregala in bistveno več časa in dobre volje porabila. Resda zadeva skoraj 10 let stara, mrbit je danes že kaj bolj userfirendly.
Jaz sem rajši kupil Eufy z njihovo bazno postajo v katero daš disk in je to to. Lokalni oblak brez naročnine.
Pa fajn mi je da ce mi uničijo kamero mi posnetki ostanejo ker če stolče z sd kartico gredo tudi posnetki.
Da je solarna pa tudi zmaga

• Všeč mi je
Reactions: Rekreacija

Corvette

Majstr
6. nov 2008
469
340
63
Imam par Tapo kamer, od C2XX, do C325WB itd. Nikjer ne najdem opcij za third party cloud. Samo njihov, SD kartica, ali pa kakšen NAS server.

Vzemi največjo, ki jo kamera podpira, če posnetkov ni veliko, bodo kar dolgo držali, preden se prepiše.

Še, če bo kdo kupoval C325WB in podobne s color pro night vision: v primerjavi s predhodnikom je fail, ker nima IR za ponoči. Treba je iskati V2 verzijo, ki jo ima, V1 pa ima samo LED ali pa color pro night vision, ki pa v slabih svetlobnih pogojih ne deluje dobro in je posledično ali tema ali pa ponoči prižgana ledica. Slabo, res slabo. C320WS ima tako IR kot ledice, ki se prižgejo po potrebi.

Razen teh zadev sem v splošnem zadovoljen s kamerami, so user friendly, dober UX, zaznavanje solidno oz. celo preveč, nove imajo še PoE opcije. Predvsem pa nimajo subscription jajc :)

irwin

Majstr
13. mar 2008
1.512
442
83
Imam par Tapo kamer, od C2XX, do C325WB itd. Nikjer ne najdem opcij za third party cloud. Samo njihov, SD kartica, ali pa kakšen NAS server.

Vzemi največjo, ki jo kamera podpira, če posnetkov ni veliko, bodo kar dolgo držali, preden se prepiše.

Še, če bo kdo kupoval C325WB in podobne s color pro night vision: v primerjavi s predhodnikom je fail, ker nima IR za ponoči. Treba je iskati V2 verzijo, ki jo ima, V1 pa ima samo LED ali pa color pro night vision, ki pa v slabih svetlobnih pogojih ne deluje dobro in je posledično ali tema ali pa ponoči prižgana ledica. Slabo, res slabo. C320WS ima tako IR kot ledice, ki se prižgejo po potrebi.

Razen teh zadev sem v splošnem zadovoljen s kamerami, so user friendly, dober UX, zaznavanje solidno oz. celo preveč, nove imajo še PoE opcije. Predvsem pa nimajo subscription jajc :)
C120 poseka vse ostale TP link kamere v segmentu cena/uporabnost.