Nadzorna kamera

Fusionn

Guru
5. sep 2007
2.268
521
113
Trenutno testiram eno sicer uradno še neizdano lovsko 4G Reolinkovo, slučajno padel med testne uporabnike in dobil brezplačno. Je pa na dobrem 4G signalu, tako, da težko komentiram, kako bi delala na slabem. Zaenkrat se je še stalno, ko sem odpiral aplikacijo normalno povezala. Edino kar ni zraven orginal litijeve baterije, da bi jo polnil na sonce, 10x AA pa požira ko kekse. Če bom utegnil jo bom prestavil v gozd, kjer je zelo slab 4G in poročal.

Sicer tudi tale podpira power save mode, ki po moje izklopi 4g in jo zbudi zgolj, ko na PIR senzorju zazna gibanje, da naloži slike v oblak. Imam pa trenutno to izklopljeno.

Seveda pa taka kamera ni 50 eur ampak bolj v rangu 200 eur.
reolinkovo lovsko že imam, je bila debelih 200eur... Daj kaj več poveč o tej testni ;) Kako si padel med testne uporabnike??
Ko sem kupoval to lovsko, sem jih vprašal, če se pripravlja kaj novega, da bi počakal z nakupom:)

Daniel

Guru
21. dec 2007
6.023
3.678
113
reolinkovo lovsko že imam, je bila debelih 200eur... Daj kaj več poveč o tej testni ;) Kako si padel med testne uporabnike??
Ko sem kupoval to lovsko, sem jih vprašal, če se pripravlja kaj novega, da bi počakal z nakupom:)
Katero imaš, rangerja?

Saj ta verjetno deluje podobno kot ta, ki jo imam na testu. Razlika je le, da moja ni vrtljiva ampak zgleda kot one lovske kamere, ki jih je mislim da tudi hofer prodajal. Torej čisto fiksna. Pa pod drugo blagovno znamko se bo prodajala in ločeno aplikacijo ima. Pride s SIM kartico, vendar sem raje uporabil kar mobi in mečem podatke gor iz naročnine, ko rabim.
Pa tale prepoznava mislim da okrog 10 razlicnih vrst divjadi.

Nic posebnega. Prijavil sem se, nato so mi poslali mail, da nisem izbran, dva dni pozneje pa, da sem izbran, jim pošljem podatke, nato sledi mail, da se je zgodila napaka in, da nisem izbran. Potem sem jih pa malo opizdil, da lahko dajo kaj na test, glede na to, da imam praktično vse od njih, pa so mi potem poslali tole lovsko.

Fusionn

Guru
5. sep 2007
2.268
521
113
ja, to ranger imam.
dobra je, ker lahko res dobro nastaviš kot.
ima pa slabosti... če je prenizko in ko zazna žival, vklopi zaslonko al neki in to živali prestraši. Sem jo moral višje montirat. V 90% pomaga. Še vedno pa se kdaj katera ustraši.
Če je pod kamero (1.5m nižje od kamere) kaj črnega, se ir svetloba odbija, da čist pokvari sliko. (streha od robotske kosilnice naprimer... :bonk:)
imam vklopljeno, da vse zazna. al je damjak al košuta mi je vseeno:)

Daniel

Guru
21. dec 2007
6.023
3.678
113
ja, to ranger imam.
dobra je, ker lahko res dobro nastaviš kot.
ima pa slabosti... če je prenizko in ko zazna žival, vklopi zaslonko al neki in to živali prestraši. Sem jo moral višje montirat. V 90% pomaga. Še vedno pa se kdaj katera ustraši.
Če je pod kamero (1.5m nižje od kamere) kaj črnega, se ir svetloba odbija, da čist pokvari sliko. (streha od robotske kosilnice naprimer... :bonk:)
imam vklopljeno, da vse zazna. al je damjak al košuta mi je vseeno:)
Verjetno ima glasen ir filter, tisto ponavadi škljocne, ko ga vklopi ali izklopi.

IR svetloba se tako odbija od marsičesa, tudi od vej in podobnih zadev. So pa te 940 nM diode fine, ker so popolnoma nevidne v temi.

• Všeč mi je
Reactions: Fusionn