Torej uveljavljal sem kasko pri Triglavu. Avto sem dal popravljat na pooblaščen servis (Opel), ki ji hkrati tudi pogodbeni servis zavarovalnice (tudi pogodbeni za nadomestna vozila). Hkrati sem še uveljavljal delni kasko za nadomestno vozilo, dobil sem potrdilo da lahko dobim nadomestnega za 3 dni. Na servisu mi nadomestnega niso mogli dati, ker ga kao niso imeli na razpolago. Rekel sem, ok bom bil brez avta ta čas. Po 3(!) tednih sem popravljen avto prevzel. Potem sem zaradi šlamparije avto naslednji dan zapeljal nazaj, se totalno razpizdil in hotel takoj še nadomestni avto. Spet so rekli da ga nimajo in da ga sedaj ne morem dobit, da kao naslednji teden. Kako je potem s tem, so mi ga dolžni zagotovit nadomestnega preko delnega kaska? Ali so ga dolžni dat v vsakem primeru, če pri njih delam servis, slpoh pri reklamaciji?
Pa še eno glede odbitne franšize. Pri kasku imam 1% odbitne franšiže. Ko sem avto prevzel, so mi za plačilo franšize, amortizacije za gumo in stroške hladilne tekočine računali okroglih 200 EUR ( 120 EUR bo menda odbitna franšiza, za opel corso l. 2006, stari model, čeprav ni bila nikoli vredna 12.000 EUR) plačati pa sem moral z gotovino! Se res to plačuje na servisu, z gotovino, ko pa zavarovalnica naredi izračun dobim razliko povrnjeno? Pa še v tem primeru bi moral fizično po razliko na servis. Zakaj ne plača zavarovalnica stroške celotnega servisa, potem mi pa pač izstavi položnico koliko moram pač plačat svojih stroškov? Tukaj si pa podajamo denar iz roke v roko. Te zavarovalnice in servisi so čisti kretenizem!
Pa še eno glede odbitne franšize. Pri kasku imam 1% odbitne franšiže. Ko sem avto prevzel, so mi za plačilo franšize, amortizacije za gumo in stroške hladilne tekočine računali okroglih 200 EUR ( 120 EUR bo menda odbitna franšiza, za opel corso l. 2006, stari model, čeprav ni bila nikoli vredna 12.000 EUR) plačati pa sem moral z gotovino! Se res to plačuje na servisu, z gotovino, ko pa zavarovalnica naredi izračun dobim razliko povrnjeno? Pa še v tem primeru bi moral fizično po razliko na servis. Zakaj ne plača zavarovalnica stroške celotnega servisa, potem mi pa pač izstavi položnico koliko moram pač plačat svojih stroškov? Tukaj si pa podajamo denar iz roke v roko. Te zavarovalnice in servisi so čisti kretenizem!