Nadomestni telefon v garanciji?

Keana

Zelenc'
22. jul 2008
2
0
1
Okej.še jz eno vprašanje. Kaj pa če se ti pokvari telefon, v podjetju kjer si ga pa kupil..[.imam garancijo.] pa imajo letni dopust, ki traja do 27.8.?. Predvidevam, da prav veliko ne morem.. ali pač?!
Lp.

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.067
6.916
113
pri taščici
Ma glih se mi tja vozit in zajebavat z njim( da bi vsaj parking imel-sicer ga pustiš ob cesti, vendar nikdar ne veš kaka je gneča in koliko časa bo tam...)

Zdele bom še "test" s svakovo nokio naredil. To bom namenoma poslal po pošti in zahteval vrnitev po pošti.(enkrat je že bila na tej poti)

ovca

morfy
Osebje foruma
18. jul 2007
5.881
3
38
37
Cvičkova dežela =)
www.alter.si
Hmmm. 4 tedne dopusta? Jz bi tud v taki firmi delal
evil.gif
.

Ubistvu te ne zastopm ravno... Ti si kupil telefon (recmo) v svoji firmi? Pa ima tvoja firma dopust, al kako?
Al si kupil telefon v podjetju, ki servisira omenjeni telefon, pa je servis zaprt zaradi dopusta?

Če je slednje, ne vidim problema (razen, če se ti izteče garancija preden pridejo spet nazaj v firmo serviserji). Če je spet tako, pošlji po pošti priporočeno. Da imaš vsaj dokazilo, kdaj si ga poslal (torej, v garancijskem roku...)..

Če nič od tega ne velja, mi pa prosim, razjasni
grin1.gif

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.067
6.916
113
pri taščici
jaz sem naračunal najmanj pet tednov dopusta
nimam pojma, pošlji jim dopis. oziroma telefon priporočeno. če ga ne bodo sprejeli ga boš itak dobil nazaj?!

Semantique

Pripravnik
17. mar 2008
783
0
16
Citat:
Uporabnik Keana pravi:
Okej.še jz eno vprašanje. Kaj pa če se ti pokvari telefon, v podjetju kjer si ga pa kupil..[.imam garancijo.] pa imajo letni dopust, ki traja do 27.8.?. Predvidevam, da prav veliko ne morem.. ali pač?!
Lp.

Dokler ta dopust ne vpliva na 45-dnevni rok, nimaš kaj.

ovca

morfy
Osebje foruma
18. jul 2007
5.881
3
38
37
Cvičkova dežela =)
www.alter.si
8 dni je roka, da ga sprejmejo, nato ti ga pošta dostavi nazaj.
A vseeno, če ne drugega, imaš vsaj dokazilo, da si ga poslal v garancijskem roku na servis. Če pač oni ne delajo, to ni tvoj problem
evil.gif

Tarja

Pripravnik
5. jun 2008
161
0
16
Ljubljana
keana, nima veze. garancijski rok lepo teče ves čas. razen, če ga še nisi dal tja. pol pa mogoče na kak drug servis? al kako, kaka je ta firma?

Keana

Zelenc'
22. jul 2008
2
0
1
O Sunce rajsko.Se opravičujem za mojo napako. [.zdravstveno opravičilo: disleksija =S.]. Torej. dopust imajo od 11.07-28-07, ne pa do 27.08...kakor sem prav inteligentno prebrala. Tako, da ubistvu zdaj ni problema.
Problem prej pa je bil v tem, da edino pri njih velja ta garancija, ki so mi jo dali. To je firma mobisvet, iz Maribora. Telefon pa takoali tako že danes pošiljam priporočeno
smile-1.gif

Se še enkrat opravičujem za moje kvazi besedičenje
rolleyes-1.gif

.Lep pozdrav!

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.067
6.916
113
pri taščici
No danes zjutraj je bil moj K600i spet brez signala. Zadnjič sem ga dal na servis zaradi tega nekaj dni pred potekom garancije. Ko sem ga v ponedeljek prevzem da je radio test "OK" in da z njim ni nič narobe. No danes sem jim ga dostavil "brez signala"(pisalo na ekranu, tako da tista na sprejemni ni mogla nič...)
Je pa nekaj bluzila glede garancije. Namreč le ta je potekla in je rekla da ne velja več. PO krajši moji razlagi potrošniških pravic ga je vzela. Zahteval sem še nadomestni telefon. Na vprašanje zakaj lastnika ne obvestijo o popravilu, je odgovorila da tega niso dolžni. Dolžni morda res ne?, bi bilo pa lepo da bi obvestili, glede na to da se oni ne držijo nobenga roka (katerga sami postavijo....) če rečejo da bo telefon čez en teden popravljen in jaz takrat preverim in mi reče da še ni. Kaj naj jaz potem enkrat na teden/dan kličem in prosim. Zdaj imam sicer nadomestnega J 120 pa še razmišljam če bi jih kaj klical če je popravljeno. Je rekla da naj v ponedeljek kaj pokličem (ni povedala kater ponedeljek, če sem mal zloben).
Kar naj kličejo ali pa pišejo sms

ovca

morfy
Osebje foruma
18. jul 2007
5.881
3
38
37
Cvičkova dežela =)
www.alter.si
Te bitke, glede obvestila pa neboš zmagal
wink-1.gif
. Tko, k maš pa spet šrot od telefona, jih pa kar gnjavi.

Pa upam, da si tisti teti povedal, da teb garancija velja tolk dni še, kolikor je bil pri njih na servisu. Ko boš spet šel na servis po telefon, gospo lepo prosi, da ti vpiše, da kdaj ti sedaj velja garancija (pač, če je bil tel. na servisu 14 dni, se garancija podaljša za 14 dni) in zahtevaj, ne prosi, da ti to vpiše... Po toči zvonit bo žal prepozno...
wink-1.gif

Drgač mi pa na PM sporoči imei kodo telefona, pa bom vidu, če se da kej nardit...

Lp, Ovca

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.067
6.916
113
pri taščici
Sem na prejšnji prevzemni list napisal datum prevzema (21.7.) Garancija je potekla 10.6.) telefon sem prinesel 2.6. uradno pa so ga popravili 12.6.????. 35 dni so ga imeli v omari?
Sicer pa so se zavraovali- so napisali da je rok za prevzem 60 dni od odaje tko da...
tisto o podaljašnju garancije za čas popravila in če napaka ni bila odpravljena mi je jasno in sem jim tudi "obrazložil"

Dlje bom imel nadomestni telefon, več jih bodo rabili. Me je pa "grabilo" da bi azhteval umts telefon s kamero. (kakršnega sem jim dal). Ne moreš jim dat karavana oni pa tebi kupeja. Kako naj jaz vozim orodje v kupeju
wink-1.gif
Hočem geldat TV na GSm, hočem videotelefonijo.....

ovca

morfy
Osebje foruma
18. jul 2007
5.881
3
38
37
Cvičkova dežela =)
www.alter.si
Hja, oni so ti načeloma dolžni dat nadomestni telefon, kakega pa nikjer ne piše. Za take aparate se pa lahko pogajaš smo pri S! ali M@ (pač, kdor ti je operater). Samo 1x sem dosegel, da sem dal symbian telefon na servis, ter istega tudi dobil kot nadomestnega
cheer.gif
...

Tarja

Pripravnik
5. jun 2008
161
0
16
Ljubljana
hm, baje po pravilniku ni 'morajo', ampak 'lahko'. men big beng tut ni dal rečmo nadomestnega, sm zahtevala odškodnino, pa tut nism dobila. ker piše v naših neizmerno glupih zakonih, da ti oni 'lahko' dajo odškodnino. ziher, če ni mus, kdo jo bo pa dal?

drugač pa se ti garancija podaljšuje skos za ves čas, kar je na servisu in če je del zamenjan, se mu garancija podašlja za eno leto. tko da če je ista napaka, ga morjo še eno leto popravljat
smile-1.gif

ovca

morfy
Osebje foruma
18. jul 2007
5.881
3
38
37
Cvičkova dežela =)
www.alter.si
Citat:
Uporabnik Tarja pravi:
in če je del zamenjan, se mu garancija podašlja za eno leto. tko da če je ista napaka, ga morjo še eno leto popravljat
smile-1.gif

Ni res. Če je zamenjan recimo, ekran, imaš garancijo samo na ekran. Vse ostalo odpade.

Drugače pa; BigBang ti pa res nebo dal nadomestnega telefona. Pooblaščeni prodajalci ti LAHKO dajo nadomestnega, ni jim pa mus. Kar se pa servisa tiče, je pa že zgori napisan
grin1.gif

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.067
6.916
113
pri taščici
Saj mislim da je tako mislila garancija eno leto na menjan del in ne na cel telefon.
Na prevzemnici na servis imam napisan datum popravila 28.7 Včeraj dvakrat klical, dvakrat sem bil "prvi" v čakalni vrsti pa nisem dočakal. Sem jim poslal mejl kaj se dogaja z mojim telefonom pa očitno tudi mejlov ne berejo.

Tarja

Pripravnik
5. jun 2008
161
0
16
Ljubljana
ovca, sej to sm napisala. 'če je del zamenjan, se mu garancija podaljša eno leto. delu.
smile-1.gif

pri big bangu pa ni šlo za telefon, ampak za laptop in oni so ga imeli na servisu, tko da po zakonu bi mi ga 'lahko' dali. smo preverli na inšpektoratu, sam oni jih ne morejo prisilit, edin po civilno-pravni poti jih lahko, za to pa nimam dnarja, tko da je big beng lahko prašičji še naprej.