nadomestna gradnja

Negramodelo

Pripravnik
26. dec 2007
126
0
16
Kranj
Sem že prebrala vse in povsod.
Je ni več? Je res?

Torej če mi podremo hišo in naredimo novo na tem istem mestu ne bo nadomestna ampak novogradnja.

PROBLEM: naša hiša je staraaa in stareee meje... in je na eni strani hiša = meja. Po zakonodaji moraš pa 2,5 m od meje zidati? To pomeni, da mi v končni fazi sploh zidati ne bomo smeli tu kjer je sedaj hiša?

Ali razmišljam narobe?

KStoner

Majstr
31. dec 2007
2.135
198
63
tako je, ni več nadomestne gradnje.

je samo ODSTRANITEV OBJEKT(rušitveni načrt) in NOVOGRADNJA.

po zakonodaji je odmik hiše od parcelne meje 4m. pri nekaterhi občinah tudi manj (morš pokledat PUP-ali lokacijsko informacijo).
seveda je lahko odmik tudi manjši, ampak potem rabiš soglasje soseda-mejaša.

seveda lahko zgradiš novo objekt.
oproščen si tudi komunalnega prispevka(če je hiša enakih velikosti kot stara), drugače doplačaš razliko.
prednost je tudi v tem, da imaš najbrž že vso komunalno infrastrukturo na parceli (vodovod, kanalizacija,...)

Negramodelo

Pripravnik
26. dec 2007
126
0
16
Kranj
Ja sem brala vse vrste zakonov, odklokov in forumov do 3 ponoči in sem slabeee volje.
Jebeliš. Seveda, ko so pa vsi kupovali lope pa delali bloke.

Ja v naši občini je 2,5 m ali soglasje.

Vse spodaj pa imamo ja. Tukaj živimo in imamo vodovod, elektriko, kanalizacije itak še ni (vas), telefon vse no. Večja bo pa minimalno.

Torej kaj drugo... čakat da nam banka da dokončen "da" in na kavo k sosedom.

KAALman

Pripravnik
10. jan 2008
751
2
18
Prekmurje RepubliQ
Obišči stran
druga ti ne preostane, razen, da za backup vzameš še 10 dag barkafeja k sosedom, pa liter rujnega
smile-1.gif
se boste lažje zglihali

Floki

Guru
6. sep 2007
10.130
3.186
113
Eno vprašanje glede nadomestne gradnje....na parceli smo zgradili novo hišo stare pa nismo porušili ker ni bilo denarja, sedaj je stara hiša kao črna gradnja ampak med tem so jo dali tudi pod spomeniško varstvo??? te se pa ne sme porušit....kaj naredit da se bo lahko staro hišo rušilo??

mr_

Guru
20. sep 2007
9.417
2.770
113
Hm, kaj pa renovacija?, pa pustis eno steno pokonci, seveda se ta slucajno porusi pri posuvanju, pol pa hitro temelje in potegnt gor s ceglami.

DoR

Pripravnik
2. sep 2007
247
0
16
word of advice...pazite se sosedov. Hitro jim gre lahko kaj v nos, potem se pa veselica začne (tut če so pred začetkom adaptacije podpisali soglasje).

Maxi25

Fizikalc
4. maj 2009
2.341
0
36
Citat:
Uporabnik Floki pravi:
Eno vprašanje glede nadomestne gradnje....na parceli smo zgradili novo hišo stare pa nismo porušili ker ni bilo denarja, sedaj je stara hiša kao črna gradnja ampak med tem so jo dali tudi pod spomeniško varstvo??? te se pa ne sme porušit....kaj naredit da se bo lahko staro hišo rušilo??

Včasih se zgodi, da se hiša "sama" poruši. Delaš pač v tej smeri. Ko je objekt na pol zrušen (npr.streha), ti dovolijo porušit do tal. Prej pa ne.
stupid-1.gif

Floki

Guru
6. sep 2007
10.130
3.186
113
Bi bilo preveč očitno, hiša je v dobrem stanju, da o kaznih ne govorim

Maxi25

Fizikalc
4. maj 2009
2.341
0
36
Ja ok, sej naša hiša je tud v dobrem stanju, pa se med neurjem lahko kaj hitro drevo nanjo podere...
evil.gif

Vse se da spelat...

Negramodelo

Pripravnik
26. dec 2007
126
0
16
Kranj
Pa pod zidom k smo začel kopat se je pokazal, da splooooh ni tok dobra pa še statika slaba k včas niso vedl pa...

Ni da ni.

Floki

Guru
6. sep 2007
10.130
3.186
113
Dreves ni blizu, strela ni izgovor ker se da izsledit ali je udarila tja (in tudi drugi to vedo), stene so debela kot v gradovih.....

Maxi25

Fizikalc
4. maj 2009
2.341
0
36
A je hiša na hribu? Se da kaj izpodkopat?

Kaj pa neurje? Veter? Mal odšraufajte streho...naj poleti
grin1.gif

Drevesa ni zraven? Kako ste pa to računal?
17758-icon_confused.gif

Floki

Guru
6. sep 2007
10.130
3.186
113
Hiša je na ravnini tako da ne bo nič odneslo, vetra ni močnega ker so hribi naokrog, drevesa so požagali pred kakimi 15 leti....so bila pa orjaška, če bi tisto padlo na hišo
bonk.gif
še trske nebi ostale

Negramodelo

Pripravnik
26. dec 2007
126
0
16
Kranj
Pol pa sam sebe prijavit, da je črnogradnja da ne moreš spat, ker veš, da ni prav pa če smeš podret. Sigurno so odstopanja pa dovoljenja. Si na UE že bil?

Floki

Guru
6. sep 2007
10.130
3.186
113
Ne še, po moje bo šlo nekako tako da bo potrebno dobit dovoljenje za rušenje črne gradnje pa še nekako dovoljenje od zavoda za kult. dediščino d ase to lahko poruši....to drugo me bolj skrbi ker vem kako ti kulturniki razmišljajo....dobler bajta stoji nimaš da mrdaš........pred časom se je ena tako podrla pa še takrat niso pustil odstranit

hitra_kaca

Pripravnik
8. avg 2007
106
0
16
Kdaj pa je bila "črna gradnja" zgrajena. Pred 1967 ali po tem letu? Če lahko dokažeš, da je bila pred tem, potem morda niti ne bo črna gradnja.

Negramodelo

Pripravnik
26. dec 2007
126
0
16
Kranj
Pa vprašaj če je cela hiša pod kulturniki. Ker tu pri nas v sosednji vasi se hiša res podira sama vase pa zaščitena. Sedaj ko so šli tja pa so izvedeli, da je zaščiten obok vhodnih vrat (tisti kamniti polkrožni), pa ena freska in to dvoje mora ohranit, oddat, prodat, obnovit al nekaj pač hiša je pa pol "frej" obveznosti.

Sj če boš na ok uradnico naletel ti bo že povedala. Sam ČE.

Meni so sedaj na naši občini kar lepo povedali (in potolažili) glede nadomestne gradnje. Ker mene je pa skrbelo, da je ni sploh in nič "razen če" ker potem bi bili v riti. No pa so mi našteli vse te "razen če" in bomo šli skoz.

Samo tale naš stric.... Se je zavleklo.