nadomestilo za spanje

Ginginova

Guru
28. jul 2007
6.522
1.405
113
Spanje rabijo največ možgani, ostalo ne toliko. Pač naš superračunalnik mora defragmentirat diske, spucat viruse, restartat procese, ki imajo memory leake in podobno. Če tega ni, prej kot slej sledi kreš sistema in nato prisilni sleep mode.
smile-1.gif

Glede bioritma drži predvsem to, da je najbolj kakovosten spanec nekje med deveto zvečer in polnočjo. Torej je sistem, kjer se je hodilo spat s kokošmi najboljši. Torej zgodaj spat in zgodaj vstat. Pač čisto naravni bioritem. Ponočevanje do treh zjutraj in nato spanje do kosila je precej manj učinkovito.

Ogo

Nazadnje urejeno:

Schumi

Fizikalc
2. avg 2007
4.129
12
38
Edina ucinkovita formula je spanje. Jeba je, ce tudi to ne mores. Se mi dogaja, da imam tako zmahan ritem, da se zbujam non stop, zjutraj pa koma. Par dni delas po 12, 16 ur, spis 4 urce in se po treh, stirih dneh zjutraj tresem ko zolca. Kot da bi bil mackast. Je pa res, da ne pijem kave, pritisk imam pa na skoraj ravni crti.
grin1.gif

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.381
1.247
113
www.adriamedia.si
Citat:
Uporabnik Ogo pravi:
Spanje rabijo največ možgani, ostalo ne toliko. Pač naš superračunalnik mora defragmentirat diske, spucat viruse, restartat procese, ki imajo memory leake in podobno. Če tega ni, prej kot slej sledi kreš sistema in nato prisilni sleep mode.
smile-1.gif

Glede bioritma drži predvsem to, da je najbolj kakovosten spanec nekje med deveto zvečer in polnočjo. Torej je sistem, kjer se je hodilo spat s kokošmi najboljši. Torej zgodaj spat in zgodaj vstat. Pač čisto naravni bioritem.
Zanimivo, da raziskave že dolgo kažejo, da človek do cca 8 ali 9 zjutraj (pač odvino od posameznika, razpon pa velja za veiko večino) delovno sploh ni učinkovit. Tore naj bi vsal ob petih, se čohal do devetih, delal do petih letel domov, pojedel in šel ob dvetih spat?
Po moje je stvar zelo odvisna od posameznika. Poznam ljudi, ki so ponoči zjemno ustvarjalni, potem pač spijo toliko dlje. Pozanm take, ki so ob 5 v službi, do 9, ko pridejo ostaki, so že na pol poti do konca šihta. In poznam vmesne primere ...

malcomX

Plastic
21. jul 2007
20.111
4
36
40
Z nekega planeta
www.mojabivsa.com
S spanejm je enako koz z učenjem; kako komur paše... Jaz recimo se nemorem učit čez dan.

Ponoči, ko je vse tiho, si nabodem muziko na minimum, se zavlečem v kabinet z kakavom in vodo z okusom,
moja psa pod stopala da me ne zebe, in lahko tako haram od 23-04 brez problema, grem spat do 10ih, zjutraj
na kavico in časopis in ob 12ih na izpit bp. Tako nekako je zgledalo moje študentsko učenje,...

Enim paše spat zgodaj, drugim pozno, tretjim čez dan. Recimo lepotni spanec od 15-18 meni zjebe biota do konca, in
nemorem zaspat pred 3tjo zjutraj. Sicer pa je moj hobi takšen, da v nobenem primeru negrem spat pred tretjo (vsaj 3x na teden)...

Grem spat ker bo tri. Čaw.