Živjo,
Trenutno imam računalnik, ki ima naslednje zmogljivosti:
Intel(R) Pentium(R) 4 CPU 3.20 GHz
RAM: 1024 MBytes - 2x512MBytes Dual Channel (2 slota prazna)
Grafična kartica - mislim, da je integrirana: Intel(R) 82945G Express Chipset Family, 128MB
Pred nakupom software-a Pinnacle Studio 12 Plus oz Ultimate, sem razmišljal, da bi nagradil računalnik:
2x1024MBytes of RAM v preostala dva prazna slota - gledal sem recimo tale RAM: pa me zanima, če bo v redu zame, oziroma v čem je sploh fora teh MHz? Je važno samo gledati, da je DDR2?
in recimo tole grafično kartico. Tukaj se pa spet zaplete - nisem prepričan,d a ta kartica paše v mojo mašino, ko nekaj omenja te reže (8x, 16x..) - kako vem, kakšne reže ima moj računalnik? Ta kartica mi je tudi všeč, ker ima že HDMI izhod, če se ne motim.. se pravi, moram samo še za HDMI kabel zmetat ene 50€, pa sem zmagal
Pa me zanima, če bo sedaj računalnik dovolj zmogljiv, za obdelavo filmov AVCHD formatu? Trenutno mi požene ta format v playeryu in je slika pogojno vr edu - skoraj ne šteka
. Takoj ko pa dam v kakšen software za obdelavo videa, pa začne štekati in je nemogoče za uporabo oziroma obdelavo.
Sicer na strani Pinnacle-a piše, da je za AVCHD format potrebno imeti Dual Core, ampak me vseeno zanima, če bi z mojim upgrade-om računalnika vseeno brezhibno delovalo?
Take so pa specifikacije na njihovi strani:
Torej, ima morda kdo že kakšne izkušnje s AVCHD formatom in misli, da bi moralo to delovati? Ker drugače se mi investicija nekak ne izplača... Bom pa raje snemal v SD načinu, sem opazil, da moja Sony HDR SR-5 kamera ima ta način. Za probo sem si download-al Sony Vegas Movie Studio Trail Version, za kateregani potrebno toliko močne mašine, ampak je vseeno štekalo, ko sem dal notri AVCHD video format - očitno tale format potrebuje res res nadpovprečno mašino, da sploh laufa
To je to, hvala za odgovore
Lp
Trenutno imam računalnik, ki ima naslednje zmogljivosti:
Intel(R) Pentium(R) 4 CPU 3.20 GHz
RAM: 1024 MBytes - 2x512MBytes Dual Channel (2 slota prazna)
Grafična kartica - mislim, da je integrirana: Intel(R) 82945G Express Chipset Family, 128MB
Pred nakupom software-a Pinnacle Studio 12 Plus oz Ultimate, sem razmišljal, da bi nagradil računalnik:
2x1024MBytes of RAM v preostala dva prazna slota - gledal sem recimo tale RAM: pa me zanima, če bo v redu zame, oziroma v čem je sploh fora teh MHz? Je važno samo gledati, da je DDR2?
in recimo tole grafično kartico. Tukaj se pa spet zaplete - nisem prepričan,d a ta kartica paše v mojo mašino, ko nekaj omenja te reže (8x, 16x..) - kako vem, kakšne reže ima moj računalnik? Ta kartica mi je tudi všeč, ker ima že HDMI izhod, če se ne motim.. se pravi, moram samo še za HDMI kabel zmetat ene 50€, pa sem zmagal

Pa me zanima, če bo sedaj računalnik dovolj zmogljiv, za obdelavo filmov AVCHD formatu? Trenutno mi požene ta format v playeryu in je slika pogojno vr edu - skoraj ne šteka

Sicer na strani Pinnacle-a piše, da je za AVCHD format potrebno imeti Dual Core, ampak me vseeno zanima, če bi z mojim upgrade-om računalnika vseeno brezhibno delovalo?
Take so pa specifikacije na njihovi strani:
Citat:
Minimum System Requirements
* Windows® XP SP2 (SP3), Windows Vista™ (SP1)
Intel® Pentium® or AMD Athlon™ 1.8 GHz (2.4 GHz or higher recommended)
* Intel Pentium HT or AMD Athlon 2.4 GHz or 1.6 GHz Dual core required for Windows Vista
* Intel® Core™2 Duo 2.4 GHz or higher required for 1440x1080 AVCHD editing
Intel® Core™2 Quad 2.66 GHz or higher required for 1920x1080 AVCHD editing
* 1 GB system memory recommended
* 2 GB required for AVCHD*, recommended for HD and/or Windows Vista
* DirectX® 9 or 10 compatible graphics card with 64 MB (128 MB or higher recommended), 128 MB required for Plug-ins (for Magic Bullet Looks: Pixelshader 2 required, Intel GMA integrated graphics not supported; for VitaScene with HD: 512MB recommended)
- 128 MB required on Windows Vista (256 MB or higher recommended)
- 256 MB required for HD and AVCHD*
* DirectX 9 or higher compatible sound card
* 3 GB of disk space
* DVD-ROM drive to install software
* Optional:
- CD burner for creating VideCDs or Super VideCDs (S-VCDs)
- DVD burner for creating DVD, HD-DVD and AVCHD discs on standard media*
- Blu-ray burner for creating Blu-ray discs*
- Sound card with surround sound output required for preview of surround sound mixes*
Capture Options
* Capture from DV, HDV and Digital8 camcorders or VCRs (requires a FireWire® port)
* Capture from analog camcorders, 8 mm, HI 8, VHS, SVHS, VHS-C, SVHS-C, or VCRs (NTSC/PAL/SECAM). Requires DirectShow® compatible graphic board or TV tuner board with analog (Composite or S-Vide) inputs
* Import from AVCHD* camcorders (requires USB 2.0 and a UDF driver)
Output Options
* Output to DV, HDV or Digital8 tape (requires camcorder with FireWire Input port and a PC with a DV/FireWire port)
* Output to analog videotape (requires DirectShow compatible videdevice or videcard with TV-output)
* Output to Apple® iPod® and Sony® PSP™ formats*
Import Formats
* Video: AVCHD*, DV, HDV, AVI, MPEG-1, MPEG-2, DivX®*, MPEG-4*, 3GP(MPEG-4)*, WMV, Non-encrypted DVD titles*
* Audio: MP3, MPA, WAV, AC3*
* Graphic: BMP, GIF, JPG, PCX, PSD, TGA, TIF, WMF
Export Formats
* VideCD (VCD) or S-VCD with optional CD burner (CD-R or CD-RW)
* AVCHD*, Blu-ray BD*, HD-DVD*, DVD* disc with optional disc burner (incl. dual layer)
* Apple iPod and Sony PSP compatible (MPEG-4) formats*
* DV, HDV, AVI, DivX*, RealVide® 8, WMV, MPEG-1, MPEG-2, MPEG-4*, Flash, 3GP*, WAV, MP3* files
Dolby® Digital 2 channel* and 5.1 channel audi*
* Requires free product activation via Internet at the first use.
Torej, ima morda kdo že kakšne izkušnje s AVCHD formatom in misli, da bi moralo to delovati? Ker drugače se mi investicija nekak ne izplača... Bom pa raje snemal v SD načinu, sem opazil, da moja Sony HDR SR-5 kamera ima ta način. Za probo sem si download-al Sony Vegas Movie Studio Trail Version, za kateregani potrebno toliko močne mašine, ampak je vseeno štekalo, ko sem dal notri AVCHD video format - očitno tale format potrebuje res res nadpovprečno mašino, da sploh laufa

To je to, hvala za odgovore

Lp