Citat:
Uporabnik ynos pravi:
Kakšne prednosti ima šotor pred apartmajem? Resno me zanima.
Pa kakšne slabosti?
Govorim samo za šotor, pri prikolici ali AD-ju je spet malo drugače
Slabosti:
- imaš delo pri postavljanju in pospravljanju
- pospravljanje v dežju je "užitek" za sebe
- v primeru dežja imaš okoli šotora blato, omejen si pri kuhanju in pri prostoru na sploh
- sanitarije znajo biti problematične, ni pa nujno. Vsekakor ni za tiste, ki imajo doma sanitarije laboratorijsko čiste in dnevno antibakterijsko dezinfecirane...
- iskanje primernega prostora v primernem kampu
- precej prtljage
Prednosti:
- greš na pot kadar ti paše - pri apartmajih/hotelih je navada sobota-sobota, torej si na cesti v največji gneči. Sam nikoli ne grem na pot v soboto, ne v eno, ne v drugo smer
- trajekt je cenejši kot za konec tedna (ne vem kako je na Hrvaškem)
- nisem vezan vnaprej. Če mi kamp/plaža/soseska ne ustreza, se spokam v drugega
- stalno sem na svežem zraku - ni klime v apartmaju, ki bi imitirala jutranjo svežino
- odlično za otroke, še posebej majhne
- peš na plažo - to je pri izbiri kampa eden od pogojev
- ni preseravanja z oblekami
In še kaj bi se našlo. Seveda pa so moje prednosti za koga lahko slabosti. Za mene dopust ni 20+ letno zahajanje v en in isti kamp na eno in isto mesto. Do sedaj sem samo tri dopuste preživel v istem kampu.
Res pa je tudi, da sem na Hrvaškem zadnjič letoval 2005. Leta 2006 sem bil prvič na Korziki, letos drugič. Vmes dva dopusta z avtodomom, 1x brez dopusta, 1x en teden Čateških - gradnja pač. Družinsko v apartmajih od 1991 do 1996, nato samo še šotorjenje, vključno z nosečnostjo in dojenčkom, letos prvič s psom...
Hrvaška se mi je "zamerila" ko sem leta 2005 kampiral na Ugljanu. Najdem prostor, začnem postavljati, ko pridejo in mi povedo, da je ta prostor ta teden še prost, za naslednji teden je pa rezerviran! WTF - rezervacija prostora v kampu? In to se je isto leto še večkrat ponovilo.
Tako sedaj raje hodim na Koriziko, kjer imam ob istem terminu (začetek julija), za malo več denarja, veliko prostora v kampih, izjemno veliko prostora na prostranih plažah, vodo, ki je tako topla, da grem iz nje, ko sem lačen in ne ko me zebe... Pa še noben pavšalist v kampu te ne gleda postrani, ker si šotor postavil v tisto senco, kjer ima on običajno parkiran vedno očiščen avto - pa čeprav je ta prostor 50+ metrov od njegove prikolice...
PS: Dopustovanje v pavšal prikolici za mene ni kampiranje, kampiranje z elektriko tudi ne - ampak če komu paše... Vsak naj v dopustu skrajno uživa, saj je temu namenjen. Vsak pa za sebe ve, kaj mu najbolj ustreza.