Na morje pa hodite v šotor spat

Ko greste na morje

• Skupaj glasov
    56

tjuren

Fizikalc
19. nov 2007
2.440
1
36
Citat:
Uporabnik MrDaco pravi:
Jaz pa ne prenesem, da ko grem na WC da moram pokrov obložit z papirjem, da si moram luleka v roki držat, da se mi ne dotika školjke, da zraven mene serje in se napihuje kak debeli Mađar, ne prenesem čakanja na tuš kabino, kjer se moram tuširat v opankah, na koncu pa še z mrzlo vodo, ne prenesem umivanja zob, ko si v umivalniku zraven mene Čeh umiva obraz in pri tem šprica naokrog, zraven tega še mastno zrezgeta in pljune v umivalnik, sovražim, ko me zvečer pritisne, da se moram iz prikolice šetat do wc-jov, sovražim umivanje posode skupaj z vsemi babncami v enih bajdlekih in še kaj bi se našlo.

Ko sem bil lani na sardiniji, sem prišel v en kamp, kjer si imel svojo kopalnico in drugače sploh nisi mogel na WC. Notri je bila tuš kabina, wc školjka, umivalnik, bide, itd. Lepo si se zaklenil in uredil, kar imaš za urediti in takih WC-jev bo vedno več. Zunaj je non stop stala čistilka, ki je šla par minut za tabo noter in vse zgloncala s paro. Tudi v normalnih kampih imaš privat kabince, kjer se lepo obriješ, umiješ in ti ni treba nobenega čeha gledat ali poslušat.

BTW - a si siguren, da je WC školjka v apartmaju bolj higienična oz. čista?

pimp

Pripravnik
30. jun 2011
761
0
16
49
Obišči stran
Citat:
Uporabnik patriot pravi:
Hribc, ti tega ne zastopiš:

68942_68960540_photo.jpg

baso papala
hysterical-1.gif

MrDaco

Guru
11. sep 2007
12.128
6.332
113
Citat:
Uporabnik tjuren pravi:
Citat:
Uporabnik ynos pravi:
Kakšne prednosti ima šotor pred apartmajem? Resno me zanima.

Pa kakšne slabosti?

To je čisto odvisno od posameznika, za nekoga so to prednosti, za dugega pa slabosti. Meni je v hotelu dolgčas, razen v Grčiji, ker me po cele dneve ni, pridem samo pod tuš in spat. Šotor je zame zaenkrat tisti pravi...vedno lahko nekaj počneš, ni luksuza, ni televizije. Velikokrat koga spoznaš in vržeš karte, ali pa spiješ pivo. Kuhanje na prostem mi je užitev, s punco počneva stvari, ki jih v apartmaju nisva nikoli: scrabble, karte, bedaste igrice...Če je dež, je pač dež, malo podremaš, enkrat ga namočiš, potem greš pa na pivo ali pa v mesto. Če je vreme lepo, pa primerjave z apartmajem ne more biti. Lepo s usedeš ob morju in v gatah počakaš, da se malo stemni.

Meni je tudi všeč, da se vedno nekaj dogaja, ali en italijan postavlja šotor in prikolico, pa se mu smejiš 2 uri, ali komu nekaj crkne in je treba pomagat, ali pa kdo pride na obisk, ker si bil ti včeraj pri njemu.

Kako pa zgleda vaš dan v apartmaju?

Jaz se tudi rad vsedem ob morju do sončnega zahoda, včasih si spakiramo marele in prenosni žar in via za morje (nekam na samo, kjer te ne prijavijo) in lepo ribice spečt, ležalnike narazen in čaga...... Spet drug dan samo buteljke pa kakega jegra ob morju pa pijanica do daske... Namakal sem ga v apartmaju sigurno večkrat, kot takrat v prikolici. Obedujem pa tudi vedno obvezno na terasi- zunaj na zraku. Vsaku jutro itak obvezno v mesto pešake na kafe, štručko in viljamovko/orehovec/hruškovec... Ok tako je bilo do sedaj, zdaj bo malo drugače, ker je rezultat takega lanskega junijskega dopusta 4 mesečen otroček
smile-1.gif

I

Izbrisan uporabnik #488

Mislim, da je tu bolj poanta na desni, ki si đolija zvija
smile-1.gif

MrDaco

Guru
11. sep 2007
12.128
6.332
113
Citat:
Uporabnik tjuren pravi:

BTW - a si siguren, da je WC školjka v apartmaju bolj higienična oz. čista?

V našem apartmaju je, ker ga žena puca
smile-1.gif

Saj v najemniškem apartmaju ni nujno da je ful spucan, odvisno od lastnika, ampak če ga še enkrat samo malo sčistiš, potem imaš en teden mir.

Nazadnje urejeno:

NigelM

Pingvin
19. avg 2007
17.286
4
36
ena vas naprej od Jest-a
Citat:
Uporabnik ynos pravi:
Kakšne prednosti ima šotor pred apartmajem? Resno me zanima.

Pa kakšne slabosti?

Govorim samo za šotor, pri prikolici ali AD-ju je spet malo drugače
Slabosti:
- imaš delo pri postavljanju in pospravljanju
- pospravljanje v dežju je "užitek" za sebe
- v primeru dežja imaš okoli šotora blato, omejen si pri kuhanju in pri prostoru na sploh
- sanitarije znajo biti problematične, ni pa nujno. Vsekakor ni za tiste, ki imajo doma sanitarije laboratorijsko čiste in dnevno antibakterijsko dezinfecirane...
- iskanje primernega prostora v primernem kampu
- precej prtljage

Prednosti:
- greš na pot kadar ti paše - pri apartmajih/hotelih je navada sobota-sobota, torej si na cesti v največji gneči. Sam nikoli ne grem na pot v soboto, ne v eno, ne v drugo smer
- trajekt je cenejši kot za konec tedna (ne vem kako je na Hrvaškem)
- nisem vezan vnaprej. Če mi kamp/plaža/soseska ne ustreza, se spokam v drugega
- stalno sem na svežem zraku - ni klime v apartmaju, ki bi imitirala jutranjo svežino
- odlično za otroke, še posebej majhne
- peš na plažo - to je pri izbiri kampa eden od pogojev
- ni preseravanja z oblekami

In še kaj bi se našlo. Seveda pa so moje prednosti za koga lahko slabosti. Za mene dopust ni 20+ letno zahajanje v en in isti kamp na eno in isto mesto. Do sedaj sem samo tri dopuste preživel v istem kampu.

Res pa je tudi, da sem na Hrvaškem zadnjič letoval 2005. Leta 2006 sem bil prvič na Korziki, letos drugič. Vmes dva dopusta z avtodomom, 1x brez dopusta, 1x en teden Čateških - gradnja pač. Družinsko v apartmajih od 1991 do 1996, nato samo še šotorjenje, vključno z nosečnostjo in dojenčkom, letos prvič s psom...

Hrvaška se mi je "zamerila" ko sem leta 2005 kampiral na Ugljanu. Najdem prostor, začnem postavljati, ko pridejo in mi povedo, da je ta prostor ta teden še prost, za naslednji teden je pa rezerviran! WTF - rezervacija prostora v kampu? In to se je isto leto še večkrat ponovilo.
Tako sedaj raje hodim na Koriziko, kjer imam ob istem terminu (začetek julija), za malo več denarja, veliko prostora v kampih, izjemno veliko prostora na prostranih plažah, vodo, ki je tako topla, da grem iz nje, ko sem lačen in ne ko me zebe... Pa še noben pavšalist v kampu te ne gleda postrani, ker si šotor postavil v tisto senco, kjer ima on običajno parkiran vedno očiščen avto - pa čeprav je ta prostor 50+ metrov od njegove prikolice...

PS: Dopustovanje v pavšal prikolici za mene ni kampiranje, kampiranje z elektriko tudi ne - ampak če komu paše... Vsak naj v dopustu skrajno uživa, saj je temu namenjen. Vsak pa za sebe ve, kaj mu najbolj ustreza.

Viper_XxL

Guru
20. avg 2007
9.660
1.168
113
Titograd
Meni je vseeno kje sem, hotel, apartma, šotor...... povsod sem se vredu počutil
smile-1.gif
zajtrk, večerja in kosilo (če jem "doma") pa itak na prostem.

Večino časa pa itak v vodi.

alpek

Pripravnik
15. avg 2007
914
3
18
No, mi kampiramo že ohoho let. Vedno s sotorom, saj radi spreminjamo lokacije in odkrivamo nove kraje.
En vzrok je cena, drugi pa je občutek, da si v naravi sam da stopiš ven ali pa še to ne. Če se le da, obvezno pod borovci.

Kamp mora biti manjši, saj je v večjih vse skomercializirano in gneča.

Jaz severno od Paga niti ne pogledam kampa.

V bistvu mi je všeč, da večina tistih nemcev in ostalih zavijejo proti Puli ali sečovljam in jih je južneje dosti manj.

V vseh teh letih smo se že tako zverzirali, da glede opreme imamo vse, šotor je postavljen en, dva tri, potem pa je vse bolj po kavbojsko. To je zame čar. Zdej za nekoga drugega je čar nekaj drugega.

Všeč mi je tudi, kar je že nekdo napisal, stik z ostalimi. Zato načeloma ne prenesem Slovencev (vsaj pri njih to največ opažam), ki pridejo v kamp, potem se pa zabarikadirajo, da ja ne bi prišli s kom v stik slučajno. Ja pa česa vas je strah ljudje božji. A ni najbolj fajn, da spoznavaš nove ljudi, malo small talka, kaka pijača, pa vidiš, da ljudje po vsem svetu živijo podobno. To je meni čar kampiranja.

No še glede silne fame o cenah. Letos (pravkar prišli domov) smo za dva tedna kampiranja ( dva odrasla, dva otroka, parcela z elektriko) dali cca 400 €. Dalmacija, u nulo zrihtan kamp, čistoča na višku, je pa to manjši kamp, privat, da je jasno obvladljiv po količini folka. Meni zakon. Smo bili že drugo leto.

Pakul

Fizikalc
18. sep 2007
3.306
46
48
Za komplet 400€? Lepa cena.
Omenil si elektriko. A to je sedaj po novem, da imaš elektriko lahko tudi do šotora pripeljano a kako? Sej pravim sem laik na tem področju saj v kampu nisem bil mnogo let razen kakšen vikend pri kolegih v prikolici. Drugače vedno letujemo z avionom ampak nas je letos zamikalo, da bi za gušt šli še v šotor (poleg "glavnega" dopusta). Drugače pa vse opisano, predvsem o spoznavanju ljudi doživaljmo tudi tisti ki letujemo po hotelih. Vedno se z vsakega dopusta vrneva polno kontaktov iz različnih koncev sveta. Najboljše sta bila dva Estonca, ko sta se lomila z anglešlino potem smo pa ugotovili, da se bolje sporazumevamo, če onadva govorita rusko, midva pa slovensko
cool-1.gif
)?

Nazadnje urejeno:

NigelM

Pingvin
19. avg 2007
17.286
4
36
ena vas naprej od Jest-a
Ne vem imena, bil sem na severu. Sedaj malo gledam po zemljevidu in se mi zdi, da je bilo blizu kraja Sušica.

Kakorkoli, tam se potem postavil šotor, vedoč, da me čez en teden čaka premik - nič tragičnega. Obala je bila itak bolj za en q, kot je na Hrvaškem v večini. Nato sem šel peš ob obali in malo južneje naletel na lušten kampek s travo in nekaj sence, na recepciji nikogar. Gledam prostor, kamor bi lahko čez nekaj dni postavil šotor, pa iz sosednjega šotora pride prijetna zgovorna gospa, ki mi pove, da oni že 30 let hodijo v ta kamp in da na tisti prostor, ki sem si ga ogledoval v soboto pride ta in ta gospod iz kranja(?), da pa je njegova hčerka že tukaj (pokaže nek šotor...) Z ženo sva bila brez besed...

Kasneje sem obvozil cel Ugljan in še Pašman za povrhu in edino dokaj primerno mesto sem našel v kampu Mario. Bili smo malo stisnjeni v "prešernovi ulici", ampak je bilo v redu. Naslednje leto sem hotel ponovno v ta kamp, kličem Maria konec aprila, da bi rezerviral isti prostor, pa mi pove, da je prostor že rezerviral neki izalijanski par, ki bo tam dva meseca. Vprašal sem ga, če ima kje drugje dovolj prostora, pa je rekel naj kar pridem, da se bo že kaj našlo. WTF Po tistem, ko sem prejšnje leto iskal prostor kot nor?

Čez en teden sem imel že karto za trajekt na Korziko in od tedaj še nisem bil na Hvaški obali.

eCoyote

Pripravnik
21. apr 2009
500
0
16
Fun4Days.Com
hmm kamp Mekeleniæ? Tomas? to spada pod Sušico. No ja, Korzika je pa spet čisto druga zgodba - jaz sem bil totalno navdušen nad to deželico
smile-1.gif

alpek

Pripravnik
15. avg 2007
914
3
18
Ja v tem kampu je tako, da imaš različno izbiro parcel. Tako brez elektrike (še vedno jo lahko vzameš, samo potem rabiš kabel), tako z elektriko (da jo imaš pripeljano na parcelo), tako z vodo in koritom za pomivanje ter tako, kjer imaš tudi svoje sanitarije in mini kuhinjo.
Jasno, da cena narašča z vsako nadgradnjo, pa tudi manj jih je.

Elektriko mi uporabljamo skoraj izključno zaradi hladilnika, ostale stvari kot so polnjenje mobitelov, laptopov, videoigric, morebitne razsvetljave za zvečer, je bolj za zraven.
Brez hladilnika si težko predstavljam dopust na 30+, če si več kot tri dni na istem mestu. Pa ne samo zaradi mrzlega piva, ampak tudi vse ostalo. Siri, jogurti, mleko, meso.

Glede otrok pa je tako, da smo mi kampirali že z 7 mesečnim dojenčkom in ni to nič takega. Dojenček v bistvu rabi še najmanj. Ne rabi igrač (pa je ena škatla manj), ne rabi knjig (pa je nova škatla manj), hrano imaš nonstop online, v bistvu te še najbolj skrbi kako bo, ko bo jokal parkrat na noč, ker bo lačen ali za previt, pol pa vidiš, da se s tem obremenjuješ predvsem ti, saj ostali ne porajtajo tega. A ja, rabiš pa voziček trogat, pa si spet na istem.
Jaz pri okoliških družinah nisem opazil težav, pa tudi meni se ni nihče pritožil. Mislim, da ljudje, ki kampiramo vzamemo v zakup, da s tem ko greš v kamp, sprejmeš tudi določene omejitve (pomanjkljivosti), kot npr. ta, da ne moreš imeti čiste tišine ves čas. A ja, rabiš pa voziček trogat, pa si spet na istem glede prtljage.

Jaz sem svoja laična opažanja sklenil s to ugotovitvijo, da pri majhnih otrocih (do 2,3 let) je še največji problem hitra zamenjava okolja in težje, daljše prilagajanje na vročino, saj odraslo telo ta stres lažje prenese, kot pa dojenček, ki začne jokati, dobi povišano temperaturo in mogoče prebavne motnje (to še najmanj). Sem pa videl pri naših, da se je ta prehod s prihodi avtov na klimo zelo zelo popravil in je trajal manj časa.

ynos

Vremenko
18. jul 2007
24.441
3.827
113
davorinm.wordpress.com
Se strinjam z večino plusov in minusov. Kar se je meni zamerilo v šotorih so žužki in pa doživeti vročinski val v šotoru ali klimatiziranem apartmaju je čisto drugače.

Ko sem bil na Krku v šotoru, ravno vročinski val. Med 12 in 15 ne moreš bit na plaži ker je skoraj 40 stopinj, speče te ko na žaru. Šotor na pol v senci, na pol ne...vseeno v senci skoraj 40 stopinj. Ponoči sopara in vročina...crknu sem. Po vročini je sledila burja, most zaprt, podrlo vejo 2 metra od šotora (sreča), sredi noči pa taka burja, da sva šla skoraj v avto spat.
grin1.gif

letos sem bil ravno tisti teden v apartmaju, ko je bil vročinski val. Greš dopoldan na plažo, mal plavaš, mal tauhaš, rata svinjsko vroče, lepo v apartma na klimo, kasneje nazaj na plažo. Zvečer je bilo en večer 32 stopinj ob polnoči + vlaga. Na balkonu sem sedel ob pivu in švical ko norec. Potem obupal in šel v apartma, prižgal klimo in zaspal ko dojenček.

Če je normalnih 30 stopinj in se čez noč kaj shladi, potem je dost drugače.

suzica

hođa
21. jan 2011
1.914
0
36
48
PLANET ČVIČK
Citat:
Uporabnik Snecer pravi:
Mislim, da je tu bolj poanta na desni, ki si đolija zvija
smile-1.gif

68942_68960540_photo.jpg

Če dobro pogledas ..vidiš da pregleduje nosečniški test..in si misli: kako za vraga je pa to možno?
hysterical-1.gif

ZSK

Jst ne hodim kampirat sj nisem naumen da bi celo leto delal in potem šel na oddih v en grmovje in si za hoby tuvku mrčes po telesu...da o sanitarijah ne govorim..sem enkrat enmu kolegu rihtal prikolico v tašeleri (medulin)in grem po domaše povedano srat v tisto javno stranišče...odprem školjko in tam vse posrano in poscano...smrdel kot pri norcih...sem se komaj zardževal da nisem začel kozlat...no hvala bogu da je bila potem vsaj ena školjka čista kjer sem se vsaj malo kulturno olajšal....ma to je groza c pr ciganih oziroma so cigani zirer bolj kulturni..

Drugač pa mi ko se peljem mimo kakšnega kampa zmeraj na misel pride hudeje in žabjak...pa v večini primerov je žabjak al pa hudeje lepše za pogledat....torej čisti balkanizem.

amacar

Majstr
29. apr 2010
4.178
494
83
Letos sem bil prvič na kampiranju s šotorom (makarska, kamp jure).
Tudi sam sem bil skeptičen, ampak me je pozitivno presenetilo. Sanitarije urejene, topla voda vedno, parcele ok, elektrika tudi zraven. Žužkov ni za opazit, pa so mi take živalce kar nagnusne, komarjev sploh ni niti ob prižgani luči, ponoči pa se tudi lepo shladi. Malo smo zasrali, ker smo obrnili šotor proti soncu, tako da je ob 8-mih zjutraj začelo že žgati. Na splošno pa čist solidno bivanje, napram apartmajem se da komot preživeti, tako za spremembo, ampak drugo leto pičim verjetno raje v apartma.

paci

Fizikalc
19. jul 2007
1.577
9
38
Parkrat sem bil v apartmaju ampak vedno se razjezim in rečem nikoli več.Ker te enostavno nategnejo vsaj kar se tiče plačila in opremljenosti appartmajev.(hrvaških).Zadnjič sem imel v app posteljo takšno ,da me je še nekaj časa bolel hrbet in križ.

Kamp zaenkrat hodimo v šotor ,ker se mi zdi bolj vse razpuščeno ,vedno si zunaj ,čas ti hitreje mine, ker se vedno kaj dogaja .Imaš pa tudi ostale prednosti in slabosti kampa.

Sicer nimam čisto nič proti appartmaju,vendar do zdaj še nisem dobil nekaj takšnega ,da bi rekel to mi je pa všeč.Ko to najdem me ne bo več v kampu!!

panoramic

Fizikalc
20. mar 2010
1.837
0
36
Citat:
Drugač pa mi ko se peljem mimo kakšnega kampa zmeraj na misel pride hudeje in žabjak...pa v večini primerov je žabjak al pa hudeje lepše za pogledat....torej čisti balkanizem.

Nisem vedel, da so Danci in Nizozemci v bistvu okvirji. Šment, dobro se mažejo s kredo in polivajo s peroksidom ...
tongue-1.gif

NigelM

Pingvin
19. avg 2007
17.286
4
36
ena vas naprej od Jest-a
Citat:
Uporabnik suzica pravi:
...

Še en plus za kamp: tebe v kampu niti slučano ne morem srečat