Na mladih svet stoji...Res??

Kasius

Hugo Boss Opanæiæ
15. dec 2007
4.061
0
36
Pri tvoji
Citat:
Uporabnik Michkena pravi:
Bom bolj konkretna če mislite, da posplošujem: v svoji bližini imam vsak dan mlade, ki so na delovnih mestih, za katere bi marsikdo dal vse, da bi lahko bil tam. Imajo dobre plače, vse bonitete, noben jim ne teži kaj dosti, skratka - res jim ni slabo. A se še skoz non stop pritožujejo!!!!!!!
13.gif

jaz bi jih dala v kakšno službo kjer pa zares jeb*jo v glavo... kakor ste napisali...

Pač razvajena deca, ki je po vsej verjetnosti dobila službo preko vez.Takšni res ne znajo ničesar ceniti, saj so navajeni, da jim je vse k riti prinešeno.

Nekdo, ki je službo dobil preko razpisa, po 1000 razgovorih in zavrnitvah, s ezagotovo drugače obnaša v službi.

Odisej

arhivar
Osebje foruma
Administrator
2. sep 2007
7.645
9
113
Alter.si
www.skodelica-s-sliko.com
Citat:
Uporabnik Slovenet pravi:
Za FE lahko rečem, da so na elektroniki kar aktualni, za ostale smeri pa ne vem, ker jih nisem dal skozi. V mojih časih je edino Mlakar (Rožle) imel bolj dolgočasne zgodovinske teme. Je pa veliko odvisno tudi od profesorja, kako odpredava svoje. Veliko jih veščino predavanja zares obvlada, se pa najde nekaj takih, ki zagnusijo še tako zanimiv predmet.

Mlakar ne predava več se mi zdi. Košir ga je zamenjal, ker je revež popolnoma oglušel in ne more več predavat, tako da potem čisto razumeš, zakaj je predaval praktično sam sebi...
rolleyes-1.gif

Ker se pa tiče reberška... grozljivka. Čeprav k sreči vedno več predava asistent, ampak na ustnem pa še vedno po svojih predavanjih sprašuje folk
hysterical-1.gif

Odisej

arhivar
Osebje foruma
Administrator
2. sep 2007
7.645
9
113
Alter.si
www.skodelica-s-sliko.com
Res? Potem je pa že davno tega, kar si bil ti na FE
grin1.gif

ker zdaj če vprašaš koga iz ne-letošnje generacije, ki smo imeli mlakarja za profesorja in koširja za asistenta, ti bo praktično vsak povedal, da če mlakarja nisi dojel po treh urah, si koširja skapiral v prvih 10minutah. Ker si je model naredil predmet sistematičen tak ko se spodobi (razumljivo na začetku vaj povedal nakladanje treh ur predavanj), bi ga postavil mogoče še pred dolinarja, ki je po večinskem mnenju najboljši.

Floki

Guru
6. sep 2007
10.125
3.179
113
košir je bil v naših časih en boljših asistentov je znal razložit tako, da bi še kmet, ki gnojnico poliva v največjem soncu razumel

blustar

Pripravnik
1. okt 2007
230
0
16
Jaz pa ne opažam, da bi mladi pri nas imeli tak slab odnos do dela. Ampak kar tule berem, mi pa ni prav nič všeč.

erikson

Guru
25. avg 2007
22.399
6.174
113
Citat:
Uporabnik The_Red_Devil pravi:
To je res. Marsikje si lepo nagrajen/stimuliran za dobro opravljeno delo.
Veliko je odvisno od tega, koliko finančnih prihodkov ima podjetje od tvojega dela. Lahko si priden, delaš od jutra do večera, ampak če podjetje tvojega dela ne zna prodati ali ga prodaja prepoceni, potem tudi višje plače ne more izplačati.

elrado

Pripravnik
21. apr 2008
350
0
16
Ne skrbi, ga nimajo. Sejstvo pa je da morajo marsikdaj "tastari" zliti gnojnico po mladih, ker se jim vse trese, da jih bodo le ti izrinili iz stolčkov. Po mojih izkušnjah (star sem 31let) je najtežje premakniti nekega starega zasedenčka od njegove logike. Če narediš kaj po svoje, pa doživljaš šikaniranje in oviranje kjerkoli se le da. V glavnem med starimi in mladimi je predvsem težava v komunikaciji in ne toliko v nesposobnosti in nezaintereseranosti mladih, kot bi nekateri radi pokazali.

In če to opažam sam (ukvarjam se s področjem, kjer bi mogla biti dinamika glavna, sem namreč programer), si samo predstavljam kako je drugje.

Pa nekoka imam občutek, da si tapametni stari ati
bonk.gif
nekako ne predstavljate situacije, ko prideš v firmo in delaš in delaš. Plačo dobiš bolj bogo ampak OK. Prekipi ti šele, ko ne dobiš regresa, plača zamuja, dobiš samo zajamčeno plačo, ostalo pa na roko, božičnice ni itd, itd. Ko imaš vsega dovolj, menjaš firmo in tam je enako.

Sam k sreči teh izkušenj nimam, ima pa jih moja draga (čudovite delovna razmere v eni od večjih trgovskih verig) in nek znanec, ki je ne vem koliko let iskal službo, kjer mu redno izplačujejo dohodke, regres, ...

tis

Fizikalc
25. jul 2007
5.423
0
36
Če si programer potem moraš vedeti, da je prav v tem poslu (informatika) večina ljudi takoj po šoli (fakulteti)neuporabna in da nekih bajnih dobičkov zaradi neizkušenosti in posledične neproduktivnosti na začetku ni. Obstajajo sicer redke izjeme, ki so več kot na šolo dali na delo in na izkušnje že prej in tako dobiš velike razlike pri produktivnosti in kvaliteti pri enako starih. A tisti, ki je zelo izkušen ne bo sedel in opazoval kako raste trava temveč bo našel mesto, ki mu ustreza (vrata kvaliteti so odprta)

In posledično ja... je problem predvsem v mladih.

ermej

Fizikalc
3. sep 2007
725
29
28
Delat ti ne sme bit problem, pa se kar da nekak preživet-sploh mladi. Seveda pa je najlepše jamrat. Jaz sem bil star 15 let, ko sem šel delat v fabriko za trak, 2 dni po koncu šole, pač čez počitnice. Dobil sem groznih 340sit na uro. No naslednje leto sem mislo ma ne bom za trakom delal dva meseca spet pa sem šel med gradbince, tam sem šele najebo, delal skor vse sobote, po10 ur na dan, pol sem pa dobil za cel mesec 75.000 sit(+malco vsak dan). Ni blo neki, ampak če pomislim sam na bencin, tank bencina za mopi je bil takrat 500 sit z oljem vred. No naslednja leta sem delel še v pisarni papirje prelagal, malo v kovinarstvu, pa spet v gradbeništvu,... leto pa pol sem bil celo natakar
bonk.gif

Eni majo še slabše. Moja, ki je hodla na kmetijsko je imela 600ur prakse, za katere ni dobila nič.

Podobne teme

I
Odgovori
4
Ogledi
5.504