Na kj naj bom pozorn pri nakupu Nokie z druge roke

zakajaltersuxu

Fizikalc
19. jul 2007
1.616
89
48
živjo,
na kaj naj bom pozoren pri nakupu Nokie E klase iz druge roke,
Tip naj mi da številko za zaklepanje, garancijo, račun, kaj še?

hvala in lp

Nobody

is perfect.
18. jul 2007
7.038
30
48
Ja telefon pred nakupom malo potestiraš. Pogledaš, če vredu dela, če ni popraskan, pregledaš ekran, itd.

lost1

mnz
19. jul 2007
8.461
147
63
Ce je pojavi policija cez pol leta pri tebi.

Sej nemores kar vedeti ali je ukraden ali ne, pač sej vids po prodajalcu, dokumentih, načinu komunikacije etc...

elth

Pripravnik
20. avg 2007
418
24
18
Kavčke
Prvo ji na novo naloži programsko opremo,danes obstaja čuda progremčkov namenjenih proti morebitni odtujitvi aparata.Le ta omogočajo pošiljanje varnostnih obvestil kje se gsm nahaja,itd.

CyberShot

Pripravnik
2. jun 2008
523
0
16
Maribor
En pripomoček je to : http://www.baza-ukradenih-gsm.com/
Ampak je le, kaplja v morje.

Sicer prodajalca najprej vprašaš po razlogu prodaje, ker eni znajo imeti res protiletalske
smile-1.gif

Na tvojem mestu bi pogledal tipke, ekran, obvezno IMEI nalepko za baterijo.

Praviloma imajo tudi račun z garancijo, pa če je GSM star 7 let, če ne nič zato,poskusi dat svojo simko noter, in malo se špilaj s telefonom. Sam vem, da sem mel tako aplikacijo, da če sem dal v tel drugo simko mi je telefon poslal SMS o uporabi druge simke v mojem telefonu, tak, da če te kliče kaka nepoznana cifra takoj za tem, ko vstaviš svoj sim, veš koliko je ura.

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.461
2.453
113
Ali pa narediš to kar sem jaz enkrat doživel. Se dobim s kupcem res da Nokie 8 (takrat bilo to enih 150 jurjev ali več) in mi ven potegne tipsko napisano kupoprodajno pogodbo. Lepo zahtevaš osebni dokument (napišeš vse številko osebnega dokumenta, kje je bil izdan itd.) ter izpolniš kupoprodajno pogodbo katero on tudi podpiše. Če si res ziheraš greš še zadevo overit na upravno enoto v času uradnih ur (1euro). Potem pa aparat pregledaš kako je optično ohranjen, vstaviš sim kartico da vidiš ali je zaklenjen ter opraviš par klicev. Pogledaš če ima zraven vse papirje ter garancijo. To je to, ni neke umetnosti.

PS:. Kupoprodajna naj tudi vsebuje IMEI aparata! Da ne boš samo napisal Nokia XY ker potem si lahko s pogodbo rit brišeš.

Nazadnje urejeno:
22. jul 2007
13.582
1.764
113
124
obvezno škatla na kateri je imei ter potem preveriš skladnost z št. na telefonu ter račun to je to, drugače pa kakšnega zraven kateri obvlada podobne aparateLPWWY

tsunami

Majstr
6. jun 2008
1.492
308
83
Ponavadi se pod baterijo nahaja indikator za vlago. To preveri, sploh, če gre za telefon, ki naj bi bil še v garanciji, ker če bo kasneje karkoli narobe, bo to prva stvar na katero se bo obesil serviser. Če je indikator bel, je OK.

Primer indikatorja na N95

zakajaltersuxu

Fizikalc
19. jul 2007
1.616
89
48
Kupljeno, a smrdi.

IMEIi se s firmwara, pod baterijo in na garancijskem listu ujemajo. IMEIa na škatli pa se NE ujemata na zadnjih 6 številkah.
V bazi podatkov ukradenih telefonov ni noben od teh IMEIov prijavljen. Zgleda tudi kot da sta bili nalepki na škatlo naknadno nalepljene.
Plus prodana mi je bila zgodbica, ki se ne ujema s podatki puščenemi v telefonu.

LP

Radirko

Fizikalc
18. avg 2007
6.242
0
36
Ravno tiste zadnje stevilke so unikatna oznaka telefona ... Dober si, da gres tako stvar kupit, ceprav ti vsi prej lepo povejo, na kaj pazi, in se tudi tebi zdi, da nekaj ni v redu.