Na katero banko po stanovanjski kredit?

Benady

Fizikalc
20. jul 2007
6.825
1
38
Glej zgoraj, sm skeširal eno "shoe box" brez pufa. Pufa ne bi mogel dobiti v tej meri, da bi si omislil kaj človeku dostojnega (lajk 5sobni duplex
smile-1.gif
)

Primzi

Majstr
1. sep 2007
1.073
110
63
Citat:
Uporabnik shift pravi:

si prepričan v te cifre, ker meni se zdi tole "malce" visoko...

[/QUOTE]

zadnjega pol leta to velja. Zato ljudje ne dobijo vec kreditov in so sploh uvedli shemo.
banke namrec racunajo da bodo obresti sle gor - da lahko obroki hudo narastejo.
in ce nekdo ki danes zasluzi 1500 dobi obrok 500 kredita, ga bo morda cez par let odplacval 800 -900 na mesec

P

Schumi

Fizikalc
2. avg 2007
4.129
12
38
Mene pa zanima kako lahko drzava sploh jamci za brezposelno osebo. Mislim, skregano z logiko. Vzames kredit, ker nimas denarja, si brez sluzbe. Kako hudica lahko odplacujes? Delo na crno? Drzava pa to podpira? Ni mi jasna ta storija.

nowinc

Pripravnik
31. maj 2008
328
1
18
Smo mlada druzina - oba s sluzbo za dolocen cas. In ravno zato me zanima, kako bodo banke dodeljevale te kredite.
Ker recimo berem komentarje pod dolocenimi clanki, ki se ticejo jamstvene sheme za fizicne osebe, in tam pise, da je vse skupaj le pesek v oci... da banke kljub jamstvu drzave tistemu, ki do sedaj ni mogel dobiti kredita, kredita itak ne bodo dale. S sluzbo za dolocen cas itak ne mores dobiti stanovanjskega kredita kljub hipoteki (vsaj lani so mi na moji banki tako rekli).

In se to... A je realno pricakovati, da se bodo obroki cez nekaj let res tako dvignili kot pravi Primzi?

sad

Guru
24. avg 2007
21.197
9.834
113
Citat:
Uporabnik nowinc pravi:

In se to... A je realno pricakovati, da se bodo obroki cez nekaj let res tako dvignili kot pravi Primzi?
Sam si izračunaj. Sedaj so pribitki na EURIBOR precej visoki, EURIBOR je pa skoraj 0. Če gre EURIBOR na npr. 4,5 % kot je lani potem boš plačeval cca. 7% letno samo obresti. Torej za kredo 100k EUR bo 7K eur letno zgolj obresti. Torej cca. 580 EUR mesečno zgolj obresti. Ob sedanjem EURIBOR-ju bi imel pa cca. 3k EUR letno obresti, torej zgolj 250 EUR mesečno. Tako da, ja, čisto možno je.

feler

Fizikalc
21. jan 2008
1.700
12
38
..ksz...

Glede jamstvene sheme je tukaj razumevajoče napisano http://cekin.si/clanek/davki/koncno-lazje-do-stanovanja.html , in ja nič ni zastonj in tako lepo da ti bo država kot "porok" v primeru neplačevanja odplačevala kredit kot je to v navadi. Npr. če pride do neplačevanje bo to verjetno pokrila država, potem se bo pa država "spravila" nate in prav tako ti lahko gre stanovanje, blokade računov ipd.,Tukaj država ni šla na roke svojemu ljudstvu ampak bolj ali manj Bankam,nepremičninarjem ipd., pač spodbujanje gospodarstva, zadaj je pa tako ali tako SID banka. Nekaj podobnega je že nekaj časa (v času krize seveda) namenjeno pravnim osebam, sedaj je pa še fizičnim.

Drugače pa glede euriborja en INFORMATIVNI primer:
Znesek kredita, 100.000,00 EUR na 3m-euribor (4,500%), pribitek 2,200%, in te pride obrok cca. 760,00 eur (v primeru dviga euriborja na npr. 4,500%)

100.000,00 EUR, na 3m-euribor (0,900%), pribitek 2,200%, in te pride obrok cca. 560,00 eur (trenutno stanje)

V primeru da imaš višji pribitek in euribor začne rasti, Banko zaprosiš za znižanje pribitka (kar seveda plačaš, ampak se da dogovoriti).

Nazadnje urejeno:

nowinc

Pripravnik
31. maj 2008
328
1
18
Lahko ignorirate moje zgornje vprasanje. Sem si zdajle pogledal se Zakon o jamstveni shemi in je na cekin.si napaka. Pri mladih druzinah ni cenzusa - torej mlada druzina je upravicena do jamstva ne glede na visino skupnih dohodkov.