Na kaj biti pozoren pri nakupu pečice?

vincent

Guru
Osebje foruma
31. avg 2007
13.301
1.925
113
Citat:
Uporabnik Demz pravi:
Jaz imam Samantho od Siemensa

A to je ta ta blond al ona z rdečimi lasmi?
evil.gif
 
I

Izbrisan uporabnik #9334

Ha ha, tista z big boobies
grin1.gif



327622-0.jpg


Pa, sej da se ne bi preveč hvalil, moja ji je tudi precej podobna
grims-1.gif
)

 
Nazadnje uredil moderator:

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
53.257
7.048
113
Citat:
Uporabnik Jabe pravi:
Vsak v bloku in marsikdo v hiši. Ki ima pač samo eno fazo...

Aja, jaz se pa čudim kaj sosedom ven meče glavno močnostno stikalo zraven števca, če pa imamo vsi 3 faze. Očitno ne vedo priklapljat in dajejo pečice in plošče kar v navadne vtičnice?
 

matofill

Guru
18. sep 2008
3.703
772
113
Večinoma ljudi ima 1 fazo , tako, da .... rešuješ se potem tako, da priklopiš sicer na eno fazo na različne dovode, ki navadno so multiplicirani, npr en za hladilnik, en za pečico , en za doze ..., vsekakor, pa je bolje 3 F. imeti .....
 

Jabe

Guru
1. okt 2007
14.515
7.030
113
moj odgovor je bil Darjanu, ki sprašuje, kdo sploh veže vse to na eno fazo oziroma se kao "ne sme". dejansko pa verjetno velika večina.

tudi nima verjetno veze ali je pečica povezana s šukotom ali direkt, kot namiguje v naslednjem postu.
 

CupraR

Majstr
21. sep 2007
5.639
146
63
Citat:
Uporabnik bertoncl pravi:
Odločava se za nakup nove pečice. Včasih je bila funkcija grelec spodaj, zgoraj in ventilator, danes pa je malo morje zadev:)

Nekako so nama pomembne naslednje zadeve:
- da se sama čisti (je to v praksi res tako dobro, kot piše?)
- da vrata ostanejo hladna od zunaj
- izvlečna vodila se zdijo uporabna

Nekatere ponujajo višje temperature, tam do 300°C, potem neke avtomatske programe peke, ipd., so to sploh uporabne reči? Glede na to, da pečico kupujeva za dolgo časa, cena niti ni nek faktor, ne bi pa imela nekih brezveznih marketinških funkcij, ki so drage in v praksi neuporabne.

Prosim za nasvete in izkušnje:)

KSZ: od dodatnih funkcij k omenjaš. Za mamo sem vzel Bekota z pica programom 310C. Noro
zmaga.gif
pica pečena v 6-7min.

So pa funkcije (para, ta pica itd) itak uporabne le če pol uporabljaš. Drugače nima smisla.
 

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.148
6.962
113
pri taščici
Ja ampak v bloku sem imel 35A pancerko. In taka potem pelje koliko kw?
Zagotovo ne pirolize, 4x indukcijske in pralni stroj pa se kak bojler zraven. Andy bi pa se ampero spotoma polnil. Ampak kdor vse to hkrati počne , potem je cas da si naroci 3x63A pancerke. In seveda ustrezno placa priklop in obracunsko moc.
 

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
53.257
7.048
113
sevlje, pri tebi je tudi 5let garancije za siemens, kot na mimovrste al to samo njihova akcija?
 

ThorZEN

Fizikalc
18. avg 2007
2.304
32
48
Citat:
Uporabnik darjan pravi:
Aja, jaz se pa čudim kaj sosedom ven meče glavno močnostno stikalo zraven števca, če pa imamo vsi 3 faze. Očitno ne vedo priklapljat in dajejo pečice in plošče kar v navadne vtičnice?

Večinoma dajejo, ker tako pečica kot plošča prideta kar s šuko vtikačem. Je pa fino, če vtičnice niso kar povezane med sabo oz. vezane na isto fazo.
 

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
53.257
7.048
113
Kaj te pečice, ki jih uporabljajo za pripravo hrane v trgovinah (špar, mercator, tuš...), kao "to go" varianta, to so vse parne?
 

sevlje

Fizikalc
25. jul 2007
1.913
0
36
44
Selška dolina
To bi moral povedat kakšen ki dela na njih.
Kolikor pa vem imajo v gostilnah večinoma konvektomate, ki pa so v bistvu kombinirane parne pečice.
 

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
53.257
7.048
113
Ker meso pečeno tam je veliko bolj okusno in sočno od pečenega doma...

Ali pa je to zato, ker sem pač do zdaj pekel v bekotu za 200€ in bi siemensova tudi veliko bolj okusno spekla?
 

sevlje

Fizikalc
25. jul 2007
1.913
0
36
44
Selška dolina
Citat:
Uporabnik darjan pravi:
Ker meso pečeno tam je veliko bolj okusno in sočno od pečenega doma...

Ali pa je to zato, ker sem pač do zdaj pekel v bekotu za 200€ in bi siemensova tudi veliko bolj okusno spekla?

Sigurno pri sočnosti pripomore tudi konvektomat, saj dodaja paro. Malo pa je verjetno tudi od same priprave mesa.