Na dolenjki množični nalet

ynos

Vremenko
18. jul 2007
24.436
3.825
113
davorinm.wordpress.com
Na tako meglo v pasovih sem jaz enkrat naletel na istem delu ceste... ni lepo. Ni megle...se voziš...in kar naenkrat bel zid...vidljivost nič. Samo je bila že tako pozna oz. zgodnja ura, da ni bilo skoraj žive duše na avtocesti. Si pa predstavljam, da težko vidiš v taki megli avto, če voziš več kot 50km/h...

Floki

Guru
6. sep 2007
10.138
3.193
113
Zgovarjat se sedaj samo na meglo tud ni ravno prav vsak dan se skoraj vozim tam in vem kakšna megla je še bolj kot na višnjegorskem klancu je gosta med ivančno in bičem. Seveda še voziš prehitro je vidno polje v megli hitro premajhno. Se pa vidi iz fotografij ki so bile posnete ko so prišli gasilci na prizorišče da vidlijivost ni bila ravno nič. Ja res pa je da je po bitki lahko vsak general.

Madafaka

Fizikalc
18. feb 2009
3.343
0
36
27
Bronx
Ko so prišli gasilci in rešilci, je blo že vsega konc.
Si videl prve slike, ki so jih dali gor verjetno udeleženci nesreče?
Precej drugače, zgleda, a ne da?
Kot sem rekel - če greš peš, se v taki megli z lahkoto peš v štango zaletiš ali zvrneš po bregu.
Po mojem posebno preiskavo nesreče hočejo zavarovalnice, ker jim ne diši izplačat tolikšnih odškodnin.
crazy1.gif

Itak je pa za kifelce takoj, ko se premikaš, neprilagojena hitrost. Kakšna je bila pa trenutna situacija v točno določenem času na točno določenem mestu, se pa ne da dokazat. Zato v takih primerih takoj kamere/fotiče/mobitele v roko in neutrudno snemat dokaze.
Pa nobenmu naprej dajat kartic, diskov itd.

AndrejD

Guru
20. jul 2007
7.247
1.398
113
Citat:
Uporabnik Apollo8 pravi:
Edini policaj ki si ga videl da je govoril na kraju nesrece je bil točno ta človek katerega citat je prilepil predator. Je pa na popu bil v gosteh se sef sektorja za promet iz UUP GPU, kije tudi povedal da nekega univerzalnega nasveta ni, da je slo za splet nesrecnih okoliscin, da pa bi bile posledice manj hude, ce bi folk vozil pocasneje. Je padejstvo da sta obe preminuli umrli zato ker sta bili izven svojih vozil.

3 pa je umrl ker je bil v vozilu... Hja kaj pa zdaj ?

AndrejD

Guru
20. jul 2007
7.247
1.398
113
Kdo bi vedel kaj je res. Po zdajšnjih podatkih sta obe voznici umrli zunaj vozila 3 voznik pa je podlegel poškodbam, ki jih je dobil ker je bil v vozilu. Umrl je sicer v bolnici, ker so ga gasilci ven izrezali. No tako bi naj bilo. Bomo videli če se bo kaj še spremenilo.

Tenforest

Guru
3. sep 2007
5.817
555
113
42
povsod malo
Tisti ni moški je umrl zaradi možganske poškodbe in ostalih poškodb.

Spoštovani

Ponavadi se ne oglašam tokrat pa imam občutek da bodo zadeve ušle k rekel, slišal.... Zadeva je bila izrednih razsežnosti v nemogočih razmerah za delo...
Na prvi alarm je bilo na kraj s strani gasilskih enot poslani 12 gasilcev in 3 vozila s strani GBL, PGD Grosuplje z enim vozilom in 3 gasilci (zakaj samo toliko - upravičen razlog) zaradi majhnega števila PGD Grosuplja, ki smo se ga zavedali je bil doaktivrano PGD Šmarje Sap. Na lokacijo je prvo prispelo PGD Šmarje... 4 minute zatem GBL in nekaj minut za tem še Grosuplje. Opreme in ljudi (gasilski del) je bilo dovolj in bilo potrebe po dodatni tehniki. Pod 100% vodstvom in koordinacijo GBL in Reševalne skupaj, je tako 28 gasilcem s skupnimi močmi uspelo v slabi uri izrezati 5 živih - težko poškodovanih oseb, ter dve mrtvi osebi ter pri tem vse razsvetli, požarno zavarovali ter odklopiti vse kar je bilo potrebno. Šočasno so sodelovali pri iznosih, oskrbah, reanimacijah... skratka vsem fantom, ki so delali vse spoštovanje in čast da so delali kar so delali kajti brez njih bi bila kakšna žrtev več in za tem stojim 100% - pokazali so spoštovanja vredno profesionalnost in ohranili mirno kri do konca kljub temu, da so v določenem obdobju rezali in odpirali 4 vozila sočasno.
Zakaj je zadeva uspela ker je prvič v moji zgodovini kljub majhnim napakam, ki so se pokazale skupaj stopilo vse kar je delalo na lokaciji Reševalci Gasilci in Policija. Ne glede na to kaj se govori, kako naslvljajo posameznike, zadeve so tekle pod nadzorom kvalitetno in predvsem hitro. Dobri dve uri po dogodku na lokaciji ni bilo nobenega ponesrečenca več, od skupno 17 poškodvanih + 2mrtvih ostali udeleženci pa so sedeli na busu za LJ... Toliko o tej tematiki vse ostalo bo na analizah predvsem pa še enkrat reševalci, zdravniki in gasilici so tokrat delali z roko vroki eden brez drugega tega ne bi izpeljal in hvala vsem članom za profesionalnost, ki so jo pokazali.

LP
Vodja intervencije
Žagar Boštjan GBL

http://gasilci.org/forum/viewtopic.php?f=6&t=11710&start=15

Apollo8

Mahoney
15. avg 2007
15.406
7.521
113
Citat:
Uporabnik AndrejD pravi:
Citat:
Uporabnik Apollo8 pravi:
Edini policaj ki si ga videl da je govoril na kraju nesrece je bil točno ta človek katerega citat je prilepil predator. Je pa na popu bil v gosteh se sef sektorja za promet iz UUP GPU, kije tudi povedal da nekega univerzalnega nasveta ni, da je slo za splet nesrecnih okoliscin, da pa bi bile posledice manj hude, ce bi folk vozil pocasneje. Je padejstvo da sta obe preminuli umrli zato ker sta bili izven svojih vozil.

3 pa je umrl ker je bil v vozilu... Hja kaj pa zdaj ?

Ne vem kaj pa zdaj, ker ne vem kaj zelis s tem svojim prispevkom povedati. Odgovarjal sem leniju, ki ga je zmotila neka izjava iz vrst policije. Ze v eni drugi temi sem pojasnil da je ta moja info casovno iz 10h po nesreci in da je mozno, da so kasneje prisli do drugacnih zakljuckov kje je bil kdo od preminulih. Ampak kaj ima to veze? Zal so preminuli.