Na dolenjki množični nalet

geronimo

Fizikalc
9. sep 2007
2.442
73
48
Zgleda da so največ smole imeli potniki v belem avtu, Fiat ali nekaj takega? Če ne bi tega tako nesrečno "sprešali" z več strani bi glede na slike mogoče bilo celo brez žrtev. Pa en velik - za Siol ker objavlja slike trupel ponesrečencev.

ThaShizznitt

Fizikalc
13. jan 2008
4.781
4
38
Wtf? Ce so ble zrtve....kaj nej pa pokazejo? Sej ni tko, da ble razgaljena trupla tm. Folk naj kar vidi,pa nej se jim usede mal v podzavest....

predator

Fizikalc
20. jul 2007
5.141
0
36
Ausland
Citat:
Uporabnik geronimo pravi:
Zgleda da so največ smole imeli potniki v belem avtu, Fiat ali nekaj takega? Če ne bi tega tako nesrečno "sprešali" z več strani bi glede na slike mogoče bilo celo brez žrtev. Pa en velik - za Siol ker objavlja slike trupel ponesrečencev.
Fiat Bravo je bel avto

geronimo

Fizikalc
9. sep 2007
2.442
73
48
Pa sej je vsem jasno, da so bile žrtve tudi brez slike? Bi sam želel, da ti punco/ženo/mamo gleda cela Slovenija kako leži na cesti?

Slike na Siolu so sedaj manjše, tako da tukaj je original.

Apollo8

Mahoney
15. avg 2007
15.406
7.521
113
Glede na to, da se se vedno ne ve kdo je ena od zrtev in da sta obe pokriti mi ni jasno kako naj bi koga taka slika prizadela.

Ves ko pride policija ob 2 ponoci pozvonit in te vprasa ali je ta in ta doma in kako je danes bil oblecen, ti je vseeno ce sta na neki sliki dve trupli pokriti z mrliskim prtom.

Floki

Guru
6. sep 2007
10.138
3.193
113
Kaj bi bilo šele da bi bil v tistem trenutku kak prikoličar na AC ki mu nebi uspelo ustavit...

smoukar

Majstr
3. avg 2007
4.105
464
83
45
dolenska
Sem to razmišljal ravnokar
confused-1.gif
. Še kako nulo bi dodal tem žrvam, ker polno naložen šlešer, pa rine na polno.

msenjur

Guru
11. sep 2007
27.022
-382
113
šlepar mogoče vozi malo bolj počasi, in bi se mu mogoče uspelo ustavit...

samo... to je res nesrečna kombinacija megle in poledice... in seveda neprilagojena hitrost.

in ubistvu je bilo malo žrtev, glede na to, koliko avtov je zmečkanih. Verjetno so vsi takoj tekli za ograjo in samo gledali, kako avti naletavajo...

Nazadnje urejeno:

leni

gps navigator
17. avg 2007
1.549
0
36
S46.2296732 V14.5190865
www.sajko.com
Ma daj no. neprilagojena hitrost, to je najbolj neumen izgovor neumnih policajev ki se jim ne da raziskat vzrok nesreče.
Itaq da je kriva neprilagojena hitrost, če bi bil avto parkiran v garaži se verjetno ne bi mogel zaleteti ker je hitrost enaka nič, če pa se avto premika je pa takoj kriva neprilagojena hitrost. Vsekakor je kriva neprilagojena hitrost, če bi se vsi peljali 15km/h verjetno ne bi bilo žrtev, nesreča bi se pa lahko vseeno zgodila. Kaj to sedaj pomeni da bom vedno vozil 15km/h v naseljih pa 5km/h da ne bi slučajno kakega pešča spregledal in bi spet govoril da je bila neprilagojena hitrost. Kriva je bila zmanjšana vidljivost in pa razmere na cesti in zatem šele neprilagojena hitrost razmeram na cesti.

Apollo8

Mahoney
15. avg 2007
15.406
7.521
113
Edini policaj ki si ga videl da je govoril na kraju nesrece je bil točno ta človek katerega citat je prilepil predator. Je pa na popu bil v gosteh se sef sektorja za promet iz UUP GPU, kije tudi povedal da nekega univerzalnega nasveta ni, da je slo za splet nesrecnih okoliscin, da pa bi bile posledice manj hude, ce bi folk vozil pocasneje. Je padejstvo da sta obe preminuli umrli zato ker sta bili izven svojih vozil.

Apollo8

Mahoney
15. avg 2007
15.406
7.521
113
Ja, folk je selven iz avtov,nekaterim je ratalo stegnit stran, njima ocitno ne. Ne vem ali sta bezali ali sta pac samo sli ven - naj bi ju stisnilo med vozila.

decva

Pripravnik
5. sep 2007
462
0
16
megla je bila katastrofalna...na odseke res nisi nič videl...
sva imela srečo, sva šla še tankat, pa je bilo tistih nekaj usodnih minut mim...
je bilo pa grozno gledat vse tiste rešilce, pa vedet,da bi lahko bil tud ti vmes....

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.284
7.053
113
pri taščici
imam sorodnika ki živi ob AC na Polici. Je rekel da je bila res megla kot stena.....
Najbrž je šlo res vse skupaj "prehitro" za okoliščine. Problem je v tem da je take okoliščine težko predvidevat, sploh če nimaš pred seboj neke orientacije (pred sabo vozečih vozil, oziroma kakšne svetlobe (osvetlejni hribi ponoči....)ki bi ti povedala da te čaka "stena". Ko je prvi v koloni zapeljal) z normalno hitrostjo (za solidno vidiljivost) zapeljal v to gosto meglo, je normalno stopil po bremzi (pač je poskušal hitrost prilagoditi razmeram na cesti). Sedaj če je nekdo za njim stopil nekoliko manj, oziroma če je bil zamišljen v mobitel, se je začelo.
Ko se je enkrat začelo, se je dejansko lahko nehalo šele ko vozila niso bila več v pasu megle, razen če je bila kakšna skupina vozil zelo previdna da bi tozadevo preprečila.

Še glede odhoda iz avta:
Težko je med izogibanjem (za normalne smrtnike, mi alter dinamiki smo izzvzeti) vozilom na AC še gledati, kam boš zbežal iz avta. Sploh pa ponoči v megli ko ne vidiš havbe pred sabo. Če še ceste ne poznaš potem imaš "7".
Če si prej opazoval promet v ogledalih in si videl da daleč za sabo ni nikogar, potem se še mogoče splača bežat. Sicer je najbrž res bolje čakat v konzervi in molit da je dovolj trdna za nalete od zadaj.

Jado

SCANIA, na uro ziher 140
21. maj 2008
15.637
215
63
Kranj
Teorija: takoj vse 4, trobit po trobli......ampak biti pameten ob paniki je jeba....

Madafaka

Fizikalc
18. feb 2009
3.343
0
36
27
Bronx
Ma daj, preden vklopiš vse štiri, maš avto stolčen od spred in odzad.
Kdor ni doživel MEGLE (z veliko) naj STFU. Smo peš hodili po robu ceste in se držali za vrata avtobusa, da ni zapeljal v pm. Na Zvohu enkrat nisem vedel, a grem dol al gor, naprej al nazaj - podlaga bela, megla bela, vidljivost 1m. Dobro, da sem prišel do tiste ograje ob prepadu, da sem ob njej abručal do meje vidljivosti. Če ne bi bilo ograje, bi padel v prepad. Pa je bila hitrost 2m/h.

mosseero

fizik´alc
3. sep 2007
20.180
11.087
113
kod Džej-Zija
Tako meglo na Krvavcu sem tudi jaz doživel. Nisem vedel, a drsim s smučmi, a sem pri miru (tudi pihalo je ko pri norcih), grem naprej, nazaj, nič. Vsake toliko je prišel kucelj na pot, da je bil vsaj malo v orientacijo. V taki megli si ne bi želel biti v avtu in se premikati.
crazy1.gif