Na bruhanje mi gre...

dem

Fizikalc
4. avg 2011
1.939
14
38
A bi bilo lahko še bolj tečno prodajati rabljen avto? Zdaj prodajam enega 12 let starega. Kličejo ali švercerji, ki ti ponujajo nek drobiž ali pa kličejo taki ki pričakujejo da bo avto kot s trgovine.

mtl

Majstr
19. jul 2007
10.580
338
83
Kras
www.mtl.si
Citat:
Uporabnik dem pravi:
A bi bilo lahko še bolj tečno prodajati rabljen avto? Zdaj prodajam enega 12 let starega. Kličejo ali švercerji, ki ti ponujajo nek drobiž ali pa kličejo taki ki pričakujejo da bo avto kot s trgovine.
Če gre za njemačka kola je velika verjetnost, da boš prodal v bivšo Jugo. Ti bo prišel s tovornjakom in naložil ter odpeljal.
Ti samo glej, da ga prepišeš na njega.
Pa ne živcev izgubljat... Vem pa, da zna biti živce parajoče.
grin1.gif

Pa ko ti švercer ponudi pol cene za njega, mu reči, da ga lahko pride jutri iskat, samo motor moraš prej ven pobrat.
evil.gif

Romzi

Guru
4. sep 2008
9.636
3.450
113
Dobrova pri LJ.
Kupec: "Zanimam se za vas avto ce ga date za 200€ sem resen kupec ga pridem takoj iskat lp"
Jaz: "za 200€ niste resen"
Kupec: "Ce nisam resen za 200€ potem sem resen za 100€ sej je stao 16 let poglej te mal na net kake cene so lp"
Jaz: "nehi težit"

bonk.gif

Pepe

Guru
20. sep 2007
13.478
5.016
113
Citat:
Uporabnik mtl pravi:Na hipotetične situacije bom dal direkten odgovor: žig je ponarejen, ni original.
Torej ni nobenega razloga, da tega ne preganja že sam serviser. Ko bo enkrat dobil račun za robo, ki jo je nekdo naročil z naročilnico v njegovem imenu s ponarejenim žigom, bo postal zato zelo zainteresiran.

vincent

Guru
Osebje foruma
31. avg 2007
13.265
1.894
113
Citat:
Uporabnik stieber pravi:
mtl, a je ta tema sluæajno prikrito reklamiranje tvojih uslug?
confused-1.gif

Verjetno ga ni tule člana, ki ne bi vedel kaj mtl počne.

Po moje ni potrebe da bi sam to še posebej poudarjal...

Kar se vozov tiče...sodelavec (14 dni nazaj)...imel Tourana 2011 od novega, 75 jurjev (motor nisem ziher kater..dizel vsekakor), redno servisiran....je dal za štos na avto net...cena 15.800 (ostali nekje na 13 jurjih, kilometri po želji
wink-1.gif
). Drug dan prodal za 15.500.
Tako da...ja...veliko ljudi je pripravljeno dat 2 jurja več od ostale ponudbe s tem da ve kaj je kupil. Je pa bolj problem, ker je več takih kupcev kot razpoložljivih vozil.

jello

Guru
22. sep 2008
10.160
3.883
113
Zakaj sploh odgovarjate na take SMS.

Prodajaš en mini jajček (polo) in dobivaš sms-je "Menjas za mercedes je spuscen".
hysterical-1.gif
A z late son of miriam abacha, ki vam ponuja miljone se tudi pogovarjate?

@Hondi, ja naletel sem pred leti na enega takega, family guy, prodaja A4 karavan (1.8 brez T
bonk.gif
), za ogled sva se zmenila v nedeljo ko je prišel ravno od maše, tip naklada in naklada kako je prvi lastnik, pa kolk časa je čakal na avto, pa blablabla, avto namaxibrilan do nezavesti, notr otroški sedež "kao daily use",... imel je smolo da je bil njegov sosed moj znanec in grem domov grede še do soseda in pravi, bejž stran, vsak teden ima drug avto,....skratka...čistokrvni slovenski cigo (meter sedemdeset, mal trebuha, rdečeličen, blond, pa marjan ali silvo mu je ime, štolfc uglavnem, aja, pa gsm ma za pas zataknen).

tomi

Guru
1. sep 2007
18.586
9.813
113
40
MB
Citat:
Uporabnik vincent pravi:
Citat:
Uporabnik stieber pravi:
mtl, a je ta tema sluæajno prikrito reklamiranje tvojih uslug?
confused-1.gif

Verjetno ga ni tule člana, ki ne bi vedel kaj mtl počne.

Po moje ni potrebe da bi sam to še posebej poudarjal...

Kar se vozov tiče...sodelavec (14 dni nazaj)...imel Tourana 2011 od novega, 75 jurjev (motor nisem ziher kater..dizel vsekakor), redno servisiran....je dal za štos na avto net...cena 15.800 (ostali nekje na 13 jurjih, kilometri po želji
wink-1.gif
). Drug dan prodal za 15.500.
Tako da...ja...veliko ljudi je pripravljeno dat 2 jurja več od ostale ponudbe s tem da ve kaj je kupil. Je pa bolj problem, ker je več takih kupcev kot razpoložljivih vozil.

Tourana prodaš bilokakega, z bilokolko km, takoj
smile-1.gif

jello

Guru
22. sep 2008
10.160
3.883
113
Ja, za pravo ceno, sicer ga imaš lahko še tri leta na dvorišču. Lani jeseni sem kupoval tourana (in ga tudi kupil). Nekateri, ki so se prodajali takrat se prodajajo še danes. Tiste, ki so prišli recimo z lizinga ali najema nazaj v avtohišo od prvega lastnika so cigoti razgrabili v enem ali najkasneje treh dneh. In jih potem za jurja več prodajali tudi po pol leta.

tomi

Guru
1. sep 2007
18.586
9.813
113
40
MB
ja saj verjetno za 30 % nabito ceno nobenega avta ne prodaš ali
grin1.gif

vglavnem zgleda je dokaj neproblematičen, uporaben družinski avto, jih malo spremljam pa kot praviš če je cena prava zginejo v par dnevih z avto.neta

Hondi

Majstr
18. avg 2007
3.546
433
83
to to, taki mislijo, da so najpametnejši na svetu - si me pa res nasmejal z imeni in opisom hahahaha

dem

Fizikalc
4. avg 2011
1.939
14
38
Na kakšen nivo smo prišli ljudje? Me kliče tip da bo danes prišel pogledat avto. Ok, zmenjeno. Čeprav sem nekam imel namen iti, spremenim plan. Seveda tipa od nikoder... A bi bilo tako težko javiti, da ga ne bo?

mtl

Majstr
19. jul 2007
10.580
338
83
Kras
www.mtl.si
Citat:
Uporabnik dem pravi:
Na kakšen nivo smo prišli ljudje? Me kliče tip da bo danes prišel pogledat avto. Ok, zmenjeno. Čeprav sem nekam imel namen iti, spremenim plan. Seveda tipa od nikoder... A bi bilo tako težko javiti, da ga ne bo?
Poišči temo o Bolhi v Čveku (se mi zdi), pa si jo preberi. Ti bo potem vse jasno.
wink-1.gif

dem

Fizikalc
4. avg 2011
1.939
14
38
Ali pa to glihanje že po telefonu. Že ne vem koliko klicev dobil; če date za toliko ga pridem iskat... Se pravi, ga vzamejo v vsakem primeru za ta denar?

luka51

Guru
16. avg 2007
14.408
5.685
113
ne valda da ne.
pol ko pride bo še zbijal.
ker "ovo mi smeta" ko vidi tri pikece od kamenčkov na avtu z 180k km. pa take fore.
na koncu mu moreš pa še za bencin vrnit ker se je mogo pripeljat jebenih 30km, da je prišo to podrtijo od avta pogledat.

vse skupaj pa zato ker maš ceno 5000€ on pa ponuja 300€ ker več ni vrden.

mtl

Majstr
19. jul 2007
10.580
338
83
Kras
www.mtl.si
Če tega ne preneseš je bolje staro za novo dat in imaš mir.
@luka51: točno to bi bilo, zraven bi pa še trdil, da je bil 3x pokotan...

alkoholik

RudolF
23. jul 2007
16.538
2.923
113
v lokalni ostariji
Vsak k zeli glihat mu povem prid pa se boma zmenla... itak pa ce bi za vsakega cakal k v pon obljub da v nedeljo pride bi imel ogromno vikendov unicenih;)

Se jw pa ze zgodl da je kdo nenapovedano prsu... z razlogom da mu neb masine prej zalaufal:)))

dem

Fizikalc
4. avg 2011
1.939
14
38
Ma saj s ceno niti nismo toliko narazen, ker je star avto... ampak če te res zanima, pridi, poglej, zglihamo in je zmenjeno...

Romzi

Guru
4. sep 2008
9.636
3.450
113
Dobrova pri LJ.
ksz
Mi pride pol Ibro na dvorišče pa gor pa dol pa nemam para pa s£aba penzija pa ne vem kaj....
Mu rečem, lejte stric, dejmo mi u miru tole kavo popit, pol pa vi pejte domov, pa pridte nazaj, če ne boste nič pametnega dobil. Aja, pa dnar mejte s sabo, sicer nema ništa od kola....
... no pol je pa izvadil pare kar na licu mesta ....

dem

Fizikalc
4. avg 2011
1.939
14
38
No danes se mi spet en najavi. S ceno nič ne komplicira po telefonu, si mislim zdaj pa bo. Končno en normalen poklical. Mu povem vse kaj sem zrihtal itd. Tip reče zdaj štartam in pridem čez eno uro. In čez eno uro ko bi že moral biti pri meni, me kliče pa pravi da se je še pri kleparju vstavil in mu je ta rekel da mu bo vzel 300€ da ga bo malo porihtal... In če mu ga jaz zdaj dam za teh 300€ manj pa pride. Hvala, adijo. Škoda da nisem že prej poguglal številke, bi že prej vedel da je švercer...