Na bruhanje mi gre...

mr_

Guru
20. sep 2007
9.359
2.738
113
Sem mislil, da je kupec za katerega si preverjal dokumentacijo kupil na da bi pocakal na tvoje mnenje.

mtl

Majstr
19. jul 2007
10.580
338
83
Kras
www.mtl.si
Citat:
Uporabnik AndY1 pravi:
Si kontaktiral NPU?
Nobenega nisem kontaktiral.
Citat:
Uporabnik mr_ pravi:
Sem mislil, da je kupec za katerega si preverjal dokumentacijo kupil na da bi pocakal na tvoje mnenje.
Ni. Avto je bil pa cca. 15-20% podcenjen... Seveda, če bi imel realne kilometre.
wink-1.gif

Fusion

Fizikalc
1. okt 2007
13.448
3
38
če vsi tko mislijo "ni haska", pol ga res nikol ne bo;)
Malo na policijo, malo na tv... pa ni vrag da enkrat pride ta "hasek"
wink-1.gif

Te pa razumem, da se ti s tem ne da ukvarjat, ker če pri nas kaj prijaviš se s teboj več ukvarjajo kot s storilcem (žal vem iz izkušenj)
crazy1.gif

mtl

Majstr
19. jul 2007
10.580
338
83
Kras
www.mtl.si
Citat:
Uporabnik Fusion pravi:
če vsi tko mislijo "ni haska", pol ga res nikol ne bo;)
Malo na policijo, malo na tv... pa ni vrag da enkrat pride ta "hasek"
wink-1.gif

Te pa razumem, da se ti s tem ne da ukvarjat, ker če pri nas kaj prijaviš se s teboj več ukvarjajo kot s storilcem (žal vem iz izkušenj)
crazy1.gif
Si z zadnjim relativno zadel. Name se je obrnilo tudi kar nekaj kupcev, ki so bili nategnjeni. Do sedaj še ni bilo pozitivnega zaključka na niti eno zadevo. Imam pa tudi sam določene izkušnje na to temo. Zato lahko samo tole ponovim:
hysterical-1.gif

Sam sem se nehal s tem ukvarjat naprej, pač ugotovim stanje in to je dovolj zame. Žal je celoten sistem v tej državi tako naravnan, da najkrajšo potegne nedolžen, goljufi pa lepo mirno delajo svoje naprej.

Pa da se razumemo: tudi moje mnenje je, da si je delno tudi kupec sam kriv, če misli, da na tem svetu še obstajajo božički
wink-1.gif
Če bi se ena ekipa kriminalistov samo na to spravila, bi se zadeve že nekoliko počistile.

Hondi

Majstr
18. avg 2007
3.546
433
83
nič novega, nekateri se srečujemo s takimi zadevami 15 ali več let...
sicer pa se da dobit tudi od dealerja dober avto: na primer kolegu sem priskrbel avto iz italije, v servisni samo dva vpisa, v VAG bazi pa celotna servisna zgodovina, za letnik 2010 cca 15 vpisov...
seveda, ni bil v prvi barvi ampak kater za dobro ceno danes pa je?

mtl

Majstr
19. jul 2007
10.580
338
83
Kras
www.mtl.si
Citat:
Uporabnik Hondi pravi:
sicer pa se da dobit tudi od dealerja dober avto: na primer kolegu sem priskrbel avto iz italije, v servisni samo dva vpisa, v VAG bazi pa celotna servisna zgodovina, za letnik 2010 cca 15 vpisov...
seveda, ni bil v prvi barvi ampak kater za dobro ceno danes pa je?
Se strinjam, samo takšen avto ne bo 20% pod tržno ceno.
wink-1.gif

MTL neki me zanima.... kaj pa če bi recimo tale kupec "po pomoti" peljal na generalni servis v to avtohišo, katere žig so ponarejali in domnevam da je zaradi tega bila oškodovana, ali na slabem slagu itd... in naj potem avtohiša zoper tega ki je prodal vozilo, oz ponaredil servisno knjigo tudi ustrezno ukrepa. pravno, seveda. Ker ima Ita pač boljš zakone kar se tega tiče

To bi bla win win kombinacija za vse vpletene

mtl

Majstr
19. jul 2007
10.580
338
83
Kras
www.mtl.si
Citat:
Uporabnik visek_izobrazbe pravi:
MTL neki me zanima.... kaj pa če bi recimo tale kupec "po pomoti" peljal na generalni servis v to avtohišo, katere žig so ponarejali in domnevam da je zaradi tega bila oškodovana, ali na slabem slagu itd... in naj potem avtohiša zoper tega ki je prodal vozilo, oz ponaredil servisno knjigo tudi ustrezno ukrepa. pravno, seveda. Ker ima Ita pač boljš zakone kar se tega tiče

To bi bla win win kombinacija za vse vpletene
Žal ne poznam italijanskega pravnega sistema in tudi točno kaj bi lahko se naredilo po našem pravnem sistemu. To bo bolj vprašanje za pravnike.
Sam bi z veseljem zadeve spravil naprej, če bi verjel, da se bo kaj zgodilo. Problem je v tem, da se nič ne zgodi
uf-1.gif
.

Pepe

Guru
20. sep 2007
13.478
5.016
113
Italijani so vzor pravnega sistema na področju vozil. Od tam se je dalo pred dobrim desetletjem dalo kupiti avto, urediti lepo prepis in potem je lastnik čez nekaj mesecev prijavil, da je bilo vozilo ukradeno. Poznam človeka, ki je imel tako sranje. Trajalo je nekaj let, da je stvar uredil, ampak italijanski pravni red je takrat nekako omogočal, da je lizingo jemalec prodal vozilo naprej, uredil prepis, lizing hiša pa je čez nekaj časa ugotovila, da nekaj ne štima in prijavila krajo.
Težko je verjeti, da je vozilo bilo servisirano, ni pa niti nemogoče, da serviser ne prizna več svojega dela.

disc

Guru
4. feb 2011
2.432
549
113
Brat je tudi kupil avto. Prodajalec je rekel,da je avto komplet pregledan, narejen servis itd ... Pa se je njegov mehanik samo za glavo držal (ko mu je šla dihtunga na glavi po enmu tednu), ko je začel gledat okol mašine. Pol pa ne veš, a prodajalca njegov mehanik okol prnaša, al so to prodajalčeve fore??

merdzo

Majstr
6. avg 2007
3.768
169
63
Zadeva je enostavna: vse gradivo, ki ga imaš, predaš nekaterim zainteresiranim tukaj gor in bodo oni prijavili na Policijo.

lp

ThaShizznitt

Fizikalc
13. jan 2008
4.781
4
38
Cist prov je folku, da so nategnjeni. Kaj pa ne cenijo preverjenega avtomobila, ki je v Sloveniji ze korenine pognal. Aja, ceeeena jih moti
hysterical-1.gif
.

Romzi

Guru
4. sep 2008
9.636
3.450
113
Dobrova pri LJ.
Citat:
Uporabnik merdzo pravi:
Zadeva je enostavna: vse gradivo, ki ga imaš, predaš nekaterim zainteresiranim tukaj gor in bodo oni prijavili na Policijo.
lp
A eni slabo berete ali ne razumete? Gradiva ni. Je samo "rekla-kazala" s strani serviserja. Oz. če že, bo serviser sam prijavil poneverbo servisne ...

Pepe

Guru
20. sep 2007
13.478
5.016
113
Tu je še vprašanje odgovornosti, če so uporabljeni originalni znaki serviserja (štempiljka), kako skrbno se v podjetju s tem ravna, da lahko nekdo poneveri servisno. Lahko je nekdo uporabil lažni žig, lahko pa tudi pravega, ker je imelo preveč ljudi dostop do njega, ali celo zato, ker tisti, ki imajo dostop niso zanesljivi.

mtl

Majstr
19. jul 2007
10.580
338
83
Kras
www.mtl.si
Citat:
Uporabnik Pepe pravi:
Tu je še vprašanje odgovornosti, če so uporabljeni originalni znaki serviserja (štempiljka), kako skrbno se v podjetju s tem ravna, da lahko nekdo poneveri servisno. Lahko je nekdo uporabil lažni žig, lahko pa tudi pravega, ker je imelo preveč ljudi dostop do njega, ali celo zato, ker tisti, ki imajo dostop niso zanesljivi.
Na hipotetične situacije bom dal direkten odgovor: žig je ponarejen, ni original.

Resolver

Fizikalc
18. jun 2008
1.836
0
36
Citat:
Uporabnik ThaShizznitt pravi:
Cist prov je folku, da so nategnjeni. Kaj pa ne cenijo preverjenega avtomobila, ki je v Sloveniji ze korenine pognal. Aja, ceeeena jih moti
hysterical-1.gif
.

Ampak slovenski avto od fizične osebe se ne sveti tako močno in običajno znotraj ni globinsko očiščen ter naparfumiran.

Hondi

Majstr
18. avg 2007
3.546
433
83
zakaj ne?lahko tudi....
veliko fizičnih oseb "šmugla" - pri Brniku je tip, ki sem ga dobil pred leti na laži, ga "pošolal", pa še vedno trdi svoje in prodaja naprej
vse je zanikal,ko sem mu po ogledu povedal svoje in tudi čez tri dni s preverjanjem in dokazi ga še "prijateljsko" poklical
vedno je avto napisan na ženo, vedno je VAG grupa in "lep"...

mtl

Majstr
19. jul 2007
10.580
338
83
Kras
www.mtl.si
Če moderator to misli, jo lahko mirno vrže v koš.
wink-1.gif

Če boš natančno prebral, sem noter že napisal, kaj je bil glavni namen teme.
cool-1.gif