Bistvena razlika je v sistemu Maemo (Meego) in Android. Imam Desierja, prčkal tudi že po N900. Na N900 se mi dopade tipkovnica ostalo mi ni bilo nič posebnega pa sem bil prej vedno pristaš Symbian Nokij (do N97). Baterija na Desierju mi je držala od 1-2 dni. Odvisno od WLAN-a in prčkanja po samem aparatu. Po celodnevnem igranju sem ga dal ponavadi zvečer na polnilec, ker sem vedel da čez naslednji dan z baterijo ne bom prišel. Drugače pa je aparat (Desire) super odziven, dobro narejen, ohišje kompaktno sploh prvi del, ki je kovinski. AMOLED zaslon je tudi odličen, edino direktna sončna svetloba ga malo hebe. Kamerca je tudi OK, z nadgraditvijo Androida na 2.2 snema videu tudi v resolucijo 1280 × 720 pix. Zvočnik je glasen, slušalka tudi da se sogovornika brez težav sliši. Ima tudi tisto senzorsko navigacijsko tipko, ki prav pride pri sms-ih če se kje kaj zmotiš. Sam imam o aparatu sama pozitivna mnenja, je bil moj prvi Android aparat in bo morala konkurenca zelo zelo veliko narediti da me spelje na kakšen drug sistem, ker mi je Android trenutno res top. Tudi HTC Sense (uporabniški vmesnik, preobleka Androida) lahko postreže z kar nekaj uporabniki widgeti, katere si pa tudi lahko po želji nalagaš iz marketa. Če imaš namen kupiti Desierja svojega prodaja, če te zanima več pa pošlji ZS. V nasprotnem primeru pa veliko sreče pri nakupu. če te bo še kaj zanimalo pa sporoči.