Muzika v dnevni sobi

teapot

Pripravnik
29. apr 2012
267
0
16
Mogoče kdo ve kako se obnese Logitechov Squeezebox Touch? Cena je še kar ok, všeč mi je to, da ima touch interface.

Fusion

Fizikalc
1. okt 2007
13.448
3
38
kot sem ti že enrkat napisal in že nekdo sedaj nad menoj:
- receiver z net in usb priklopom
- media player (za 100€ že imaš nekaj izbire) + trdi disk ali šeranje s PC-ja
- zvočnike 5.1 (kar ti je lepo na oko in ti paše v sobo. Vidim, da nek audofil nisi)
- wifi po bajti vrjetno že imaš (če nimaš, imaš za 50€ že nekaj izbire routerjev)
- pametni telefon (android, iphone, tablica) Če nimaš, boš moral nabavit:)
- NE potreben strošek v tem trenutnku pa je še kak 3D blueray player. Če ga dosedaj nisi pogrešal, ga tudi sedaj ne boš. Rajš si pol kak playstation kupiš;)

S telefonom upravljaš in gledaš kaj se ti predvaja. Ekran na polički, da vidiš kater mp3 se rola je brezveze. Zanimivo prvi teden in za obiskovalce. V temi pa moteč, ko gledaš tv. Itak pa vse to vidiš na displayu od receiverja. Ja receiver ima tudi FM radijske postaje in tudi internetne;)

Media player zna predvajat filme, musko, šerat svoj plac na receiver. Nekateri pa imajo tudi torrent odjemalec
Tko, da dvd-ji odpadejo.

Sedaj se zakoplji v net in izberi komponente!

Katunga

Fizikalc
1. sep 2007
1.068
0
36
Koper
Citat:
Uporabnik Dacho pravi:
No jaz sem kupil Yamaha receiver + 5.1 zvočnike, poleg pa še apple TV in ga jailbreakal ter naložil nanj xbmc, da lahko predvaja filme direkt z NAS diska (brezžično). Receiver ima tudi USB priklop za direktni priklop ključkov, ipodov ipd. Žena pa itak večinoma uporablja AirPlay z ipada za poslušanje glasbe.

Skratka, super zadeva.

how much? link?
cool-1.gif

eCoyote

Pripravnik
21. apr 2009
500
0
16
Fun4Days.Com
..da si malo temo sposodim - zelo rad bi dobil en bolj "vintage style" ojačevalec (ne rabim 5.1) in seveda čimveč vhodov. Zdaj ne mislim ravno feršterkerja iz 60ih, ampak tudi ne za 400+ EUR.
tongue-1.gif

Samojed

el. zaščita
Osebje foruma
19. sep 2007
2.157
55
48
Osrednja Slovenija
Koliko vhodov rabiš? Jaz študiram da bi prodal Technicsa kot je na sliki (slikan ni moj, je pa enak).
1523828-receiver15.jpg

Priponke

• 1523828-receiver15.jpg
    1523828-receiver15.jpg
    86,1 KB · Ogledi: 92
Nazadnje urejeno:

IbizaDriver

Guru
Osebje foruma
21. jul 2007
10.195
3.822
113
Jaz imam trenutno takole: Denon receiver, optika do PC-ja, tam nameščeni iTunes in vsa muzika in potem upravljam z Ipadom preko Remote aplikacije. Poseka vsakega daljinca, pa še sliši se vrhnunsko. Imam tudi WDTV live in PSR, ki lahko oba dostopata do knjižnice na PC-ju, a tega ne uporabljam dosti, saj je upravljanje z Ipadom precej bolj komot.

Pri zvočnikih sem pa imel 5+1 sistem z wooferjem in petimi manjšimi zvočniki, kar je sicer zelo lično in praktično, a se ne sliši tako dobro, tako da sem sprednja dva satelita zamenjal za dve orenk leseni škatli. Žena se sicer pritožuje nad gajbami, sliši pa se vrhunsko.

IbizaDriver

Guru
Osebje foruma
21. jul 2007
10.195
3.822
113
Na pamet ne vem, ampak saj je vseeno, saj imajo vsei, razen morda kakšen deseta li več let starejši model že optiko. Bolj je problem če imaš na pc-ju optični izhod.

Samojed

el. zaščita
Osebje foruma
19. sep 2007
2.157
55
48
Osrednja Slovenija
Model je Sa-EX 140. Mislim da ima 2x 100W, vhode bi pa nabral - ima Tape, Cd in VCR vhod, ki so v bistvu enakovredni, ter vhod za gramofon.

Simon_Vi

KIYUNDAI fan
8. maj 2007
8.128
2
38
Citat:
Uporabnik eCoyote pravi:
..da si malo temo sposodim - zelo rad bi dobil en bolj "vintage style" ojačevalec (ne rabim 5.1) in seveda čimveč vhodov. Zdaj ne mislim ravno feršterkerja iz 60ih, ampak tudi ne za 400+ EUR.
tongue-1.gif

maš zs
cheer.gif

Dacho

Fizikalc
5. sep 2007
1.872
1
38
44
Ljubljana
Jaz sem takrat dal za zadevo (Yamaha AV-4171) 380 EUR, ker je bila neka akcija na Pixmaniji. Sedaj je cena za enak komplet ponovno nekje pri 500 EUR za komplet, kjer so zvočniki kao znižani za 50%.