Muzika v dnevni sobi

Katunga

Fizikalc
1. sep 2007
1.068
0
36
Koper
Torej kaj dat v dnevno sobo, da lahko priklopim gor sound od TV, da lahko poslušam radio, pa da mi piše kaj poslušam, da lahko iz PC-ja prinesem ključek in poslušam muziko - ali pa če je kej wireless, BT, karkoli. A je to hišni kino al kaj?

SouthPark

Jas da nea vem?! Ka te je...
5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
Načeloma ti bo vsak DVD predvajalnik napisal na TV ekranu kaj poslušaš. Ali pa TV s USB priklopom, pa lahko od tam predvajaš glasbo na hišni kino in ti spet piše na TV kaj poslušaš.

Gonzo

Guru
1. sep 2007
9.315
9.524
113
EU
Zvok iz TV-ja prenašaš na drugo napravo zaradi poslušanja.. Moraš imeti vklopljen TV in nevemkakšno še napravo.
TV-ji niso prav biser glede kakovostio zvoka. Sicer čast izjemam, vendar je pri TV vedno v ospredju slika. Zvok pa ne.
Žarnica (ali ledike) za osvetlitev ekrana bo delala ? To je nepotreben strošek. Seveda se da izklopiti, vendar elektronsko vezje je še vedno aktivno.
Boljše bi bilo nabaviti namensko napravo za poslušanje zvoka prek interneta.

To si nabavi
zmaga.gif

http://www.logitech.com/en-us/speakers-audio/wireless-music-systems/squeezebox-radio-black

Fusion

Fizikalc
1. okt 2007
13.448
3
38
wireless po bajti
receiver priklopljen preko net kabla ali pa na wireless
pametni telefon

Potem pa se lahko igraš in upravljaš receiver preko telefona, stremaš musko s telefona ali računalnika v mreži. Poslušaš musko z usb ključka, priklopiš tv, poslušaš internetne in navadne fm radie...

Kater receiver, se boš pa sam odločil;) Jst imam onkyo 609, imaš pa že novejše modele. Pa seveda so tukaj še drugi proizvajalci.

Z receiverjem nikakor ne boš falil. Res je mal večja naložba, samo imaš potem mir par let kar se zvoka tiče.

CupraR

Majstr
21. sep 2007
5.639
146
63
Ma daš res mal več, pa je cel lajf mir. Res ubod en receiver, pa vsaj ene bookshelf zvočnike.

Steve

Guru
13. avg 2007
9.961
1.841
113
@cupraR ....mas quraca moga mir, nonstop je nekaj novega. Sem pred 3 leti nabavil harman kardon 255, da bo mir za par let. Bos ja. Nima wireles, nima blutut, je hdmi 1.3 in ne prebavlja 3d, samo 1 hdmi izhod,... Racunal sem na 10 let, ampak kot kaze se bo to razpolovilo. Ce nisi zahtevne sorte, pa je reciever sigurno prava odlocitev, ker gor lahko priklopis res vse in kombiniras med sabo

Nazadnje urejeno:

doto

Fizikalc
25. jul 2007
3.175
0
36
Zakaj bi rabil več kot en HDMI izhod? Vse ostalo se pa da usposobiti z dodatnimi napravami. Jaz sem na splošno proti napravam (tv, reciver), ki imajo miljon funkcij, ki so pač trenutna moda. Take stvari zastarajo, pol pa moraš menjati vse.

Fusion

Fizikalc
1. okt 2007
13.448
3
38
kupiš hdmi switch:p
se mi zdi, da jih je res bolj v promilih z dvema hdmi izhodoma.

Sej je pri vsaki stvari tako, da prihajajo novi modeli ven.
Sem tudi sam imel prejšni receiver. Imel kako vse, na začetku res nisem nič pogrešal. Čez par let pa bi prov prišel kak optični ali coax audio vhod:) Pač pride čas za menjavo. Ne kupiš ravno top modela, ravno zato, da lahko čez par let brez slabe vesti zamenjaš:)

Simon_Vi

KIYUNDAI fan
8. maj 2007
8.128
2
38
ksz, avtorju:

kupiš dober oldschool stereo ojačevalec. Dobiš rabljenega ogranjen 10/10 za 500€ takega, da "ubije" vsak domači kino receiver za do 1500€. Itak ima ta ojačevalec xy število inputov, na katerega priklopiš zunanje komponente / enote ( net player, BluRay, CD...komp itn ).

Imam eno dobro zadevo za prodat. Več lahko na zs!

Katunga

Fizikalc
1. sep 2007
1.068
0
36
Koper
Citat:
Uporabnik Gonzo pravi:
Zvok iz TV-ja prenašaš na drugo napravo zaradi poslušanja.. Moraš imeti vklopljen TV in nevemkakšno še napravo.
TV-ji niso prav biser glede kakovostio zvoka. Sicer čast izjemam, vendar je pri TV vedno v ospredju slika. Zvok pa ne.
Žarnica (ali ledike) za osvetlitev ekrana bo delala ? To je nepotreben strošek. Seveda se da izklopiti, vendar elektronsko vezje je še vedno aktivno.
Boljše bi bilo nabaviti namensko napravo za poslušanje zvoka prek interneta.

To si nabavi
zmaga.gif

http://www.logitech.com/en-us/speakers-audio/wireless-music-systems/squeezebox-radio-black

Stvarca izgleda lušno ampak s tem ne bom imel nek sound, ki bi napolnil sprostor z zvokom in basi - občasno
evil.gif

Katunga

Fizikalc
1. sep 2007
1.068
0
36
Koper
Citat:
Uporabnik Simon_Vi pravi:
ksz, avtorju:

kupiš dober oldschool stereo ojačevalec. Dobiš rabljenega ogranjen 10/10 za 500€ takega, da "ubije" vsak domači kino receiver za do 1500€. Itak ima ta ojačevalec xy število inputov, na katerega priklopiš zunanje komponente / enote ( net player, BluRay, CD...komp itn ).

Imam eno dobro zadevo za prodat. Več lahko na zs!

huh, nisem preveč za oldschool, bolj za moderne zadeve.
Se pravi rabim,
- V sobici bom skinjaval filme in bi jih gledal na tv v dnevni sobi - kako ? (razni DVD-ji ne pridejo več v poštev)
- Vse skupaj bi najraje imel zvezano na štiri ozke steberne zvočnike plus en sub
- da lahko preklopim na te zvočnike TV, ali samo radio
- iz neta v sobci bi pipal muziko in poslušal to v dnevni na omenjene zvočnike
- in pa da poslušam na to navaden radio
- in da je v dnevni display kaj mi špila
To v bistvu rabim. Kaj je to?
Ker kot razumem receiver je samo škatla, preko katere vse to zvežeš in upravljaš, (potem pa kupuješ vse posebej) - raje bi pa kupil vse v kompletu, da bo tudi ceneje kao.
cool-1.gif

CupraR

Majstr
21. sep 2007
5.639
146
63
-4.1 sistem je kr neki. Torej tvoja želja 4ih zvočnikov+SUB. Rabiš 5.1 sisitem (en zvočnik je center).

-rabiš soliden 5.1 oz lahko 7.1 receiver ki ima priklop na mrežo. Zakaj: interentni radio, muzka z compa.

-5.1 komplet zvočnikov. Ali komplet satelitov oz večje drvene zadeve
grin1.gif
Večji prednji par pride prav za muzko.

-en multimedia player priklopljen na mrežo, ki bo bral vse formate. Priklopiš ga seveda na receiver.

Takole na hitro: 800€ za novo robo in imaš hudičevo dobro mašinerijo doma
evil.gif

-

Gonzo

Guru
1. sep 2007
9.315
9.524
113
EU
Seveda rabiš računalniške aktivne zvočnike 5,1.
Cenejši so od receiverja.

Dacho

Fizikalc
5. sep 2007
1.872
1
38
44
Ljubljana
No jaz sem kupil Yamaha receiver + 5.1 zvočnike, poleg pa še apple TV in ga jailbreakal ter naložil nanj xbmc, da lahko predvaja filme direkt z NAS diska (brezžično). Receiver ima tudi USB priklop za direktni priklop ključkov, ipodov ipd. Žena pa itak večinoma uporablja AirPlay z ipada za poslušanje glasbe.

Skratka, super zadeva.